reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Dobry!!
Dziewczyny...co tutaj taka cisza :-)??
Pobudka!!!
Ja wczoraj byłam na glukozie 75 g...na szczęście położna pozwoliła wcisnąć mi cytrynę...i wypilam.
Jutro odbiorę wyniki..mam nadzieję, że nie mam cukrzycy ciążowej.
Rozglądam się za wyprawką...
Dziewczyny powiedzcie mi kilka rzeczy bo jestem zupelnie "zielona"
Jaki smoczek kupić? Upatrzylam Avent czy on jest dobry ...a jeżeli tak to , który wybrać 0-3 czy 0-6?
Jaki rozmiar powinna mieć pościel do łożeczka 100 na 135??
Jak takie maleństwo kladę do lóżeczka to...w nim jest materac, jakaś podkladka żeby nie zasiuiać materaca, prześcieradło, ochraniacza na boki, kocyk polarowy i co jeszcze??
Czy niemowlaka przykrywamy koldrą i czy kladziemy mu coś pod głowę??
Czy te ochraniaczke na boku łożeczka powinny być...bo są komplety bez ochraniaczy...??
Co powinnam kupić do wóżka?? Jakiś komplet pościeli...czy na ten materacyk w wózku nadkladam jakieś prześcieradło czy kladę tylko kocyk i na to dziecko i przykrywam kocykiem czy kolderką??
Nie mam w ogóle pojęcia o niczym :szok::szok:
Blagam Was ..napiszcie mi jak to jest.

Ostatnia edycja:
Czesc

Madzik super ze jestes juz w domku ;-)
All me fajnie ze glukoze masz juz za soba, ja dopiero jutro sie wybieram ;-)
co do kolderki poduszki do lozeczka i spiworka do wozka poruszalam w odpowiednim watku! Bo tez jestem zielona!

Witam i ja,właśnie zjadłam 2 lody bambino a wcześniej 2 cheesburgery frytki i cole z Maca.Nie ma to jak zdrowy początek dnia.Ale lody to ja mogę hektolitrami jeść.Allme w łóżeczku miałam materac prześcieradło z gumką,na początku małą przykrywałam kocykiem bo jak dla mnie kołderka za duża jest dla takich maluszków,tym bardziej jak my urodzimy w sierpniu kiedy będzie ciepło to kołdra zupełnie nie potrzebna.W wózku kładłam pieluszkę flanelową i na tym Lenka leżała no i do przykrycia jakiś kocyk albo pieluszka,pościeli do wózka nie miałam i nie żałuje,smoczek na początku kupiliśmy Aventu 0-3 ale mała nie umiała sobie z nim poradzić wypróbowaliśmy kilku firm ale najlepszy okazał się Nuka i teraz taki odrazu zakupię,ochraniacze na szczebelki przydają się jak małe zaczyna pełzać i się przekręcać co by w nocy główki nie potłukło.Chyba tyle jak coś to służę radą :)

franekkimono zazdroszczę jedzonka, frytasy też bym wciągnęła, a z lodami dobry pomysł, tylko jutro mam test glukozy, boję się zjeść coś słodkiego bo ostatnio na zwykłym badaniu glukozy miałam 92 na czczo, a na początku ciąży miałąm 81. Waga prawie +8 kg, ale co ja poradzę, że codziennie muszę zjeść chociaż cukierka czekoladowego albo pasek czekolady...
pozdrawiam

franek- oj jak ja bym coś z maca zjadła:-D muszę się koniecznie w czwartek po wizycie wybrać:-D
madzik- super że już w domku!!!

reklama
Madzik super, że Cię wypuścili :) Ja też na diecie cukrzycowej, więc solidaryzuje się z Tobą.
Franek mmmm same pyszności!

Do góry