reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Franek ja mam często takie kłucia, właśnie jakby w szyjce, pochwie czy gdzieś tam.. tak jakby ktoś wbijał igłe i wyciągał, dokładnie tak to wygląda. Miałam to przed wizytami i było wszystko ok, dzisiaj idę do gin to zobacze jak tam szyjka, ale jak Ci się powtórzą takie mocne bóle to lepiej to chyba sprawdzić.

reklama
Chrobek wczoraj wzięłam nospę i po niej przeszło kłucie,a magnez biorę tylko tydzień temu mi się skończył.Umówię się chyba na wizytę bo dziś mój lekarz jest w luzmedzie i widziałam że są jeszcze wolne miejsca,najwyżej jak będę cały dzień się dobrze czuła to odwołam wizytę

witam po glukozie!
musiałam dzwonić do mojej lekarki bo wyniknął pewien problem, mianowicie: lekarka kazała zrobić krew na czczo, a potem po godzinie i po dwóch, a tu w laboratorium mówią , że oni raczej pobierają dopiero po dwóch, ale lekarka kazała tak jak ona chce. No i wyszła masakra: najpierw pobieranie z palca glukometrem( bo nie mogą obciążyć glukozą, jak nie sprawdzą aktualnego cukru), potem zaraz pobieranko z żyły i wypicie glukozy, potem pobieranko po godzinie, no i po dwóch była masakra, bo nie było już żyły do pobrania, obie rączki pokłute i paluszek też. W nagrodę zjem wieczorem dobre lody.

Co do kłucia i bolu brzucha to ja też tak mam zwłaszcza w nocy takie kłucie od pochwy do wewnątrz, chwilkę i zaraz przechodzi, ale szyjka ok 3,42 na ostatnim badaniu, dostałam od lekarki luteinę (2 szt. na noc) i jest lepiej.

Pozdrawiam

my to dziwne zwyczaje ma Twoja lekarka, teraz robi się 2-punktową glukozę, tzn. przed wypiciem i 2 godziny po ;-)

izuś &&&&& za wizytkę!

Ja juz po glukozie, w domku, bylo strasznie, co chwilke wychodzilam na dwor bo tak mi slabo i mdlo bylo, masakra.... W sumie to dalej beznadziejnie sie czuje!
ale odwiedzilam biedrone i kupilam pieluszki tetrowe i flanelowe, kocyk i rozek z myjka ;-)

Franekkimono fajnie ze nie masz rozyczki ;-)
My2013 wspolczuje zamieszania glukozowego, ja mialam dwa klucia i to kazde z innej zyly :-D

dziewczyny! wiem że jest osobny wątek na forum dotyczacy toxoplazmozy, ale nie znalazłam tam odp. Czy któraś z was miała igg i igm ujemne i nie ma przeciwciał? ja mam taka sytuacje , zastanawiam się jak czesto musze się badać, lakarka zleciła mi narazie 2 razy. boje się tego cholerstwa.

Ja po wizycie :-)
Szyjka długa,zamknięta...:-)
Wszystko jest oki :-)
Glukoza wyszla mi przy gornej granicy normy...jest do 140 a ja mam 142...wiec mam mierzyć cukier i ograniczyc cukry .
Na 7 czerwca umówilam się na usg 3d:-)

reklama
I ja się witam, u nas dziś upalnie więc póki co przeniosłam się do domu:-D
franek-super że wyniki ok!!! a co do kłucia- ja takie miewam 1-2 razy dziennie na ostatniej wizycie ginka mi powiedziała że to dlatego że dziecko mnie gdzieś tam uderza, ale nie bolał mnie wtedy brzuch- dlatego myślę że dobrze zrobiłaś umawiając się do gina-lepiej sprawdzić niż się zamartwiać:tak:
Jagoda- kiedy to zleciało? gratuluję 30 tc i wózeczka, a jaki kupiliście??
Izka- powodzenia na wizycie!!!
My, Madziasek- gratki przeżytej glukozy!!
my- ja tak mam, miałam badania w październiku, lutym i jeszcze będzie jedno w czerwcu lub lipcu...

Ostatnia edycja:
Do góry