reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka- ja nieustannie trzymam kciuki i wierze ze sie ustabilizuje, wytrzymaj jeszcze troche.
ewelinka12- ja mam mocz ciągle obojętny, lekarka powiedziała ze to dlatego, że jem mało mięsa, a dużo warzyw i nabiału.

reklama
My weekend spędziliśmy u moich rodziców, szkoda tylko, że cały czas deszcz padał.

My2013 u mnie skurcze tak jak pisze Madziasek, brzuch mi na chwilę twardnieje i odpuszcza.

Maciejkaa kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie.

Ja się wzięłam za poszukiwanie używanych ciuszków na allegro, po czym stwierdziłam, że nie wiem jakie kupić, więc skorzystałam z rady siostry i do końca maja chce już skompletować ubraniową wyprawkę.

Maciejka trzymaj się mocno!Dziewczyny jestem załamana,zadzwonił dziś wujek który był u nas tydzień temu z rodzinką powiadomić nas że jego syn od piątku ma różyczkę.Ja niby byłam szczepiona ale szczepienie ważne jest przez 10 lat a minęło już 13.Dzwoniłam do lekarza,powiedział że teraz nie da się nic zrobić,trzeba czekać jedynie mogę oznaczyć poziom przeciwciał.Jeśli zachoruję jest ryzyko wystąpienia wad...Płakać mi się chce bo nic nie mogę zrobić.

Franek ja byłam szczepiona ok. 16 lat temu i mam przeciwciała-oznaczałam je przed ciążą-więc może nie ma reguły. Ogromnie współczuję nerwów.

Franiu, może idź na badanie ad przeciwciał - jeśli je masz, to Cię to uspokoi. Współczuję Ci, ale postaraj się zachować spokój, przynajmniej na ile to możliwe.

Jutro idę robić przeciwciała ale na nie i tak trzeba kilka dni czekać.Pociesza mnie to ze na tym etapie ciąży jest już dużo mniejsze ryzyko.Ale co z tego ze to wiem i tak się będę martwić.

Jutro idę robić przeciwciała ale na nie i tak trzeba kilka dni czekać.Pociesza mnie to ze na tym etapie ciąży jest już dużo mniejsze ryzyko.Ale co z tego ze to wiem i tak się będę martwić.

Całe szczęście, że faktycznie ciąża już zaawansowana :) a co do czekania, to zależy od laboratorium - w moim wyniki na przeciwciała różyczki miałam wyniki w necie już tego samego dnia. Robiłam w Diagnostyce. Trzymaj się Franiu!

Franek nie martw się na zapas tylko poczekaj na wyniki. Poza tym nie jest powiedziane, że nawet jak nie masz przeciwciał to się zaraziłaś. Ja przecież niedawno się strachu najadłam z tą cytomegalią a wszystko się rozeszło po kościach. Będzie dobrze:-)

Franek​, a może jakoś uprosić babki w laboratorium, albo faktycznie zrobić w Diagnostyce, ja też tam mam tego samego dnia wyniki.Myślę jednak że masz jeszcze przeciwciała. Trzymaj się.

Ostatnia edycja:
reklama
Franek nie martw się, może przeciwciała jeszcze chronią Cię przed różyczką. Dobrze, że robisz dziś badania, trzymam mocno za Ciebie kciuki

Do góry