reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

aleee za to zezwolenie na sex mam :cool2::laugh2: tylko na pół gwizdka bo szyjka nadal miękka no ale lepsze to niż nic

ahhh zazdraszczam :-) u mnie pewnie co nie co będzie dopiero po połogu haha bo teraz się nie zapowiada :-(

Franek szkoda, że wizyta przeniesiona, ale za to bedą większse emocje w poniedziałek :)

Loleczka to kciuki za wizytę i za szyjkę!! a Twój mały to faktycznie ranny ptaszek :-p

a u mnie piękneeee słoneczko :-) zjem śniadanko, zrobię zupkę i zmykam zamówić wózek tylko nadal nie wiem który kolor :-p rano mam zawsze więcej energii więc musze to wykorzystać, bo od południa coraz mocniej brzuch się stawia i już siły brak..

reklama
hej dziewczynki,

jestem strasznie wkur.........- mój synek nie dostał sie do przedszkola :angry: wszystkiego mi się odechciało!!!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

My2013 super, że wszystko w porządku.

Zenia :-D

Loleczka kciuki za wizytę

Franek współczuje przeniesionej wizyty

Ewcik i co teraz? Są jakieś miejsca w innych przedszkolach?

Dzisiaj piątek, więc wraca mąż, już się nie mogę doczekać, kiedy się do niego przytulę :-). Wczoraj u moich rodziców byli znajomi i koleżanka mojej mamy mi powiedziała, że wyglądam kwitnąco ale to było miłe. Jutro cały dzień poza domem jedziemy do Wolsztyna oglądać paradę parowozów, nigdy nie byłam i mam nadzieję, że będzie fajnie, w niedziele pakowanie i w poniedziałek jedziemy na Mazury :-)

Jagoda dobrze, że dowiedziałaś się o HBS. Współczuję stresu, ale wiedza najważniejsza. Szykuje Ci się cudna pogoda na ślub :)

Franek ależ bym była zła i rozczarowana jakbym miała przełożoną wizytę :/

Loleczka mam nadzieję, że z szyjką będzie ok! Jakie leki brałaś w poprzedniej ciąży w związku z ze skaracającą się szyjką?

Zenia aaaaa zazdroszczę zniesienia zakazu!! U mnie nadal celibat :(

my2013 dobrze, że po wizycie takie pozytywne wieści :)

Ewcik z tymi przedszkolami to są jakieś jaja. Nie dziwię sie, że można złapać doła. Jak widzę te punkty, to już z miejsca wiem, że nie mam szans ani na żłobek ani przedzkole państwowe. Jaką macie alternatywę? Ściskam!

Dziewczyny mam do Was pytanie. Jaki rozmiar nosi dwuletnia dziewczynka? Wiem, że dzieci są różne, ale chodzi mi o uśrednione oszacowanie :)) Chciałam kupić chrześnicy sukienkę i takie są rozmiary (86/92, 98/104, 110/116, 122/128, 134/140). Dzięki !!

Witam :)
Mamy już na dworze 19 stopni więc od ponad godzinki jesteśmy na dworze :)

Zenia - no to dobrze że możecie poszaleć :)

izka - ostrożnie z tym Twoim brzuchem... nie przeforsuj się kobieto!

Ewcik - i co teraz?

Jagoda - mam nadzieję, że się pogoda nie popsuje dojutra! bo cos straszą...

marzycielka- udanego weekendu!

Lewan - mój ma 1 rok i 9 m-cy i nosi tak 92. Więc myślę, że na 2 latka to 98/104 chyba.... ale mogę się mylić :)

Ewcik, no przykro mi z powodu przedszkola... ja tez czekam jak na szpilkach na wyniki...będa w połowie maja... a orientowałaś się jak to jest w przedszkolach prywatnych?? no i ewentualnie jest jeszcze szansa na mijsce jak ktos we wrześniu zrezygnuje... Mam nadzię, że się cos znajdzie....

Loleczka mam nadzieję, że z szyjką będzie ok! Jakie leki brałaś w poprzedniej ciąży w związku z ze skaracającą się szyjką?!!
W zasadzie to leki były przeciw twardnieniom i spinaniu sie brzucha,bo chyba od tego skracala się szyjka...dostałam Fenoterol i staveran:cool2:

Dziewczyny mam do Was pytanie. Jaki rozmiar nosi dwuletnia dziewczynka? Wiem, że dzieci są różne, ale chodzi mi o uśrednione oszacowanie :)) Chciałam kupić chrześnicy sukienkę i takie są rozmiary (86/92, 98/104, 110/116, 122/128, 134/140). Dzięki !!
Wszysko zależy jak zwykle od dziecka, ale ja dla synka na 2 lata to kupowałam ubranka w rozmiarze 86-92, a teraz na 3 lata to dopiero 98/104... no ale trzeba brac tez pod uwage fakt, ze rozmiarówka z w różnych sklepach nie jest równa... no i bądź tu czlowieku mądry... w każdym razie lepiej kupić chyba coś większego, bo wtedy masz pewność, że dziecko kiedys tam założy ciuch...no chybaże masz możliwość wymiany...

Hej ho!
Loleczka moje dzieciaki co wieczór się dziwią, że jest jasno a jak ich kłade spać;) więc może synek rano jak widzi, że jest jasno to coś mu podpowiada wstać? kciuki za wizytę!
Ewcik powodzenia z innym przedszkolem w takim razie:( przykro mi, że się nie udało...
Lewan tak jak napisała Loleczka zależy od firmy i od dziecka. Obstawiam, że wzrostu ma pomiędzy 92-98cm
Moje dzieci np. są zupełnie różne i mają różną budowę. Syn w wieku 5 lat ma 114cm a córka w wieku 3,5 dopiero 104.

Ja dzisiaj szaleje z letnimi ciuchami. Wyciągam, przymierzam, segreguję i już mnie plecy bolą i brzuch:( Chyba mnie czeka jeszcze obuwniczy rajd po sklepach z dziećmi chociaż modle się, że chociaż mi w crocsy wejdą i na tydzień będę mogła tą wyprawę odłożyć...

heloł :)) ja dziś juz z dużo lepszym humorem, bo znowu się okazało te ja mam pecha do lekarzy i ten zly wynik HBS nie jest moj tylko kogoś innego:-):-):-):-) a lekarka nawet sie nie zapytala jak mam na nazwisko tylko od razu jak HBS to zły. A dzisiaj coś mnie tkneło i pojechałam jeszcze raz do ośrodka się zapytać o ten wynik a pielegniaki od drzwi już do mnie ze dobrze ze przyjechalam i co mi ta lekarka nagadała, bo wynik jest prawidłowy:-):-):-) Ale mi ulżyło :-) dzieki dziewczyny za miłe słowa.

Jeszcze dzisiaj 17:40 ginek(mam nadzieje ze wszystko ok) i tylko sie szykować do ślubu:-):-)

kasiarj nie przemeczaj się za bardzo, bo dzidzi się to pewnie nie podoba;-)

Loleczka kciuki za wizytę

reklama
Cześć Wam :) Franek - szkoda, że odwołali Ci wizytę...no ale do poniedziałku już niedaleko ;) Loleczka - chyba dzieci tak reagują na wiosnę, bo mój też ostatnio zaczął wstawać przed 6...:) A u mnie świeci słońce i jest ponad 20 stopni :) I trzymam kciuki za wizytę! Ewcik - współczuję :/ Moim zdaniem to jest strasznie niesprawiedliwe, że dla tylu dzieci brakuje miejsc w przedszkolach. Pamiętam, jak w zeszłym roku się stresowałam, bo nie wiem co bym zrobiła, gdyby mój młody się nie dostał....A myślałaś, żeby napisać odwołanie? Bo mi kiedyś 2 osoby mówiły, że ich dzieci się nie dostały, napisały odwołanie od decyzji i jednak je przyjęli. Nie wiem na czym to polega ale może można spróbować? Lewan - zależy czy jest drobna czy większa ;) Raczej 92 albo 98 więc z tych Twoich przedziałów rozmiarowych to albo 86/92 albo 98/104... Kasia - powodzenia na zakupach! Ja po buty dla Jaśka jadę dopiero w poniedziałek, bo mąż mi do tego potrzebny - jakoś ostatnio nie mam siły na jeżdżenie po sklepach, zwłaszcza z młodym....Na szczęście ma w przedszkolu sandały z zeszłego roku, w które jeszcze jakos się mieści, to te kilka dni wytrzyma w razie czego ;)

Do góry