reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Zaczarowana - naszym za kilka lat pewnie tez się znudzi ranne wstawanie ;) I trzymam kciuki, żeby nospa pomogła na dłużej! Ja teraz też cały czas na niej jadę, bo jak nie, to brzuch ciągle twardy i boli :( Ewcik - właśnie dlatego ja ubolewam nad tym, że nie każde dziecko ma szanse na przedszkole - bo to jest świetne dla jego rozwoju. A różnica między przedszkolem i żłobkiem jest duża.... A ja sobie właśnie bardzo poprawiłam humor, bo wróciłam ze sklepu (normalnego, nie ciążowego)z 2 bluzkami w rozmiarze S! A przed ciążą nie zawsze w S wchodziłam :D

reklama
Jagoda ale ulga... Teraz pozostaje cieszyć się jutrzejszym dniem:) Będę trzymać kciuki!
Loleczka ciemno w oknach to dobry pomysł. Ja mam rolety zewnętrzne i mogą udawać noc:D
Ewcik strasznie szkoda, ze nie ma szans na inne i nic się nie da zawalczyć:(

Witam dziewczyny, mało się tu udzielam ale codziennie czytam :)
i dzisiaj dopadł mnie lekki dołek :(
mam termin porodu wg miesiączki na 6 sierpnia. Pierwsze usg jeszcze zarodka wskazywało na 20 sierpnia. Usg 4d/prenatalne w 12 i 21 tygodniu zgodnie pokazały termin porodu na 15 sierpnia. I dzisiaj poszłam na takie darmowe usg w ościennym mieście - taka akcja szpitala w galerii handlowej i tam na ich sprzęcie wyszedł tydzien opóźnienia... czli teraz wg moich wyliczeń, zamiast 24 tydzień i 2 dzień, usg pokazało że jest to 23 tydzień i 1 dzień... lekarka powiedziała że może to być błąd pomiaru ale i tak się zdenerwowałam i teraz nie wiem czy mam faktycznie powód czy nie przejmować się i czekać spokojnie na termin wizytu u mojego lekarza prowadzącego na 6 maja. Co myślicie? :(

Jagoda ajjjj to jutro już TEN wielki dzień :-) będziemy czekać na fotki

M.Lena spokooojnie, nieraz wychodzi i 2 tyg różnicy i lekarze zaliczają to jeszcze do normy, więc moim zdaniem nie ma co się stresować, bo maluszek wszystko czuje i denerwuje się razem z Tobą!! więc klaps w tyłek Ci się należy :-p

Dobry wieczór mamusie.Robotnicy skończyli jakąś godzinę temu więc zostało nam doprowadzenie domu do stanu używalności,ale to już jutro.U nas dziś upalny dzień,aż klime musiałam w samochodzie włączyć.Brzuch nadal twardnieje szczególnie jak siedzę w samochodzie.Jagoda-3mam kciuki aby jutrzejszy dzień był tym jednym z najpiękniejszych w życiuEwcik-bardzo mi przykro że synek nie dostał się do przedszkola,a to państwowe czy prywatne?Jeśli chodzi o spanie maluchów to ja póki co nie narzekam,czasem zdarzy się że małej coś odbije i wstanie o 6,ale to sporadycznie tak to zazwyczaj wstaje 7.30-8.Maciejkaa-dużo zdrówka dla synka,nie ma nic gorszego jak chorujący maluch jeszcze jak na dworze taka piękna pogoda.Ja dziś sama z małą zostałam mąż wyruszył ale jutro popołudniu wraca.

Izka dziekuję za pocieszenie :) myślałam że na tym etapie ciazy odstępstwa juz nie sa dopuszczalne i moga swiadczyc o jakims zahamowaniu wzrostu plodu. no ale codziennie czuje ruchy wiec jakos wytrzymam do kolejnej wizyty :) pozdrawiam

M.Lena - to właśnie jest na odwrót, im późniejszy etap ciąży tym większe są różnice w wielkości maluchów - w końcu jedne rodzą się z wagą poniżej 3 kilo, a inne ponad 4 ;-)

reklama
Cześć
M.Lena, nie denerwuj się, moja lekarka jest chyba jednym z lepszych specjalistów w dziedzinie USG w Cz-wie, ona mówiła,że ją denerwuje taka zmiana terminów co USG, mówi że lekarz zawsze powinien trzymać się terminu miesiączki. Spokojnie poczekaj na wizytę
Jagoda to już jutro Twój wielki dzień????
Ewcik, szkoda że syn się nie dostał, strasznie dużo dzieci w tym roku się nie dostało, to jest jakaś paranoja. W ciągu roku zwalniają się też miejsca.
Maciejkaa zdrówka dla synka, współczuję tych pobudek o 5 rano, ranny z niego ptaszek, ja mam problem żyby Maksa obudzić o 8 do przedszkola , co rano mamy o to straszne wojny.
Ja dziś byłam u lekarza, młoda już się głową do dołu odwróciła, 500 g waży i wszytko jest w porządku.

Do góry