reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam :-)

Ale ja napisałam, że dla siebie bym nie miała problemu z kupieniem ubrania na tej Marywilskiej (tak w ogóle, to jak tam kiedyś byłam to była masa ciuchów, które sprzedają na allegro), za to dla dziecka tej chińszczyzny stanowczo nie polecam - jak kupiłam Jaśkowi piżamy, to wszystkie nitki wyszły po praniu ;-) A na polskich stoiskach szału cenowego nie było - przynajmniej w ciuchach, bo wtedy innych wyprawkowych rzeczy nie szukałam ;-)

Maciejka - zdrówka dla małego!

Loleczka - zazdroszczę opalenizny, nawet takiej indiańskiej - ja jestem już tak blada, że patrzeć na siebie nie mogę :-D

Toska - zdrówka dla chłopaków!

Iza - to ja kojarzę jeszcze taką dużą hurtownię w Starych Babicach pod Warszawą. Tylko nie wiem zupełnie jak tam jest z wózkami, bo jak tam byłam to nie ogarniałam w ogóle tematu wózków ;) Ale są na pewno. No i resztę wyprawki też da się kupić

Franek
- fajnie, że urlop udany :-)

reklama
hej kochane :biggrin2:

przez weekend teściowie byli, więc nie miałam jak pisać.. na szczęście mam to już za sobą :-D
dziś po południu mam wizytę u dentysty, ciąg dalszy kanałówki :dry: rano byłąm w pracy zanieść l4 i u rehabilitantki znajomej okleić brzuch plastrami, bo bardzo nisko go mam i mięśnie nie trzymają

lewan dużo rzeczy dla swojej malutkiej już masz kupionych?

witam serdecznie po weekendzie, który w Poznaniu był naprawdę piękny. Wszystkim Nam życzę aby kolejny tydzień przemijał bez jakichkolwiek problemów i z piękną pogodą! A ja mam małe pytanko do Was : jak długo brałyście kwas foliowy? Mi pani doktor na początku ciąży zapisała mocniejszy kwas foliowy (taki na receptę), brałam go do końca 12 tygodnia, a potem zwykły folik, i nadal go biorę- trochę już chyba długo no nie? ale w czwartek na wizycie lekarka nie mówiła nic o odstawieniu. Zastanawiam się, czy nie zastąpić go jakimiś witaminami np. Prenatalem. ??? pozdrawiam

hej kochane :biggrin2:

lewan dużo rzeczy dla swojej malutkiej już masz kupionych?

Z rzeczy kupionych i darowanych od przyjaciół i rodziny mam: 3 sztuki bodziaków tych najmniejszych i jeden malutki pajacyk, 3 bodziaki do 3 miesięcy, kilka ciuszków na rozmiar 68 (body, pajacyk, półśpiochy). Od przyjaciółek mam przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, chustę do noszenia dziecka, monitor oddechu, leżaczek fisher price i pozytywkę. Jestem im ogromnie wdzięczna, bo znacznie odciążyło mnie to finansowo :)) A wózek obiecała moja teściowa :)
Teraz rozglądam się za meblami do pokoju, bo jest kompletnie pusty.
A u Ciebie, jak zakupy? Ciekawe czy faktycznie urodzimy tego samego dnia :)) Chociaż u mnie możliwe cc, więc pewanie lipiec.

Wlasnie obdzwonilam ok 20 sklepów w wawie i okolicy i zaraz jadę na dzielna 21 oglądać bo maj mój wózek na wystawie w dokładnie takim zestawieniu jak ja chce :))) a potem jadę do babic bo tam najlepsza cena była ^^ i płace zaliczkę za 4-5tyg mama odbierze i wysle do zabojadow :)) ale jestem happy, ale powiem wam ze różnice są OGROMNE! Ja mój wózek kupuje za 1460zl (szok) a generalnie ceny wahają sie w okolicach 1700zl a w świecie dziecka 2100zl !!!! Za ten sam model kolor dodatki itp!!! Także warto szukac i postudiowac a nie kupować pierwsza lepsza cenę bo można naprawde duzo zaoszczędzić :)))

poogladam ceny i wam powiem jak tam stare babice sie prezentują :)))

Z rzeczy kupionych i darowanych od przyjaciół i rodziny mam: 3 sztuki bodziaków tych najmniejszych i jeden malutki pajacyk, 3 bodziaki do 3 miesięcy, kilka ciuszków na rozmiar 68 (body, pajacyk, półśpiochy). Od przyjaciółek mam przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, chustę do noszenia dziecka, monitor oddechu, leżaczek fisher price i pozytywkę. Jestem im ogromnie wdzięczna, bo znacznie odciążyło mnie to finansowo :)) A wózek obiecała moja teściowa :)
Teraz rozglądam się za meblami do pokoju, bo jest kompletnie pusty.
A u Ciebie, jak zakupy? Ciekawe czy faktycznie urodzimy tego samego dnia :)) Chociaż u mnie możliwe cc, więc pewanie lipiec.

kochana, ja najpierw muszę przeglądnąć rzeczy po synku, a zrobię to dopiero, jak M mi mieszkanie pomaluje :-D a że nie mam zupełnie pomysłu na kolor, to nie wiem, kiedy to nastąpi wrrrrrrr

a czemu planujesz cc, jeśli mogę zapytać???

kochana, ja najpierw muszę przeglądnąć rzeczy po synku, a zrobię to dopiero, jak M mi mieszkanie pomaluje :-D a że nie mam zupełnie pomysłu na kolor, to nie wiem, kiedy to nastąpi wrrrrrrr

a czemu planujesz cc, jeśli mogę zapytać???

Miałam podejrzenia jaskry. Mam za wysokie ciśnienie wewnątrzgałkowe w obu oczach, ale jeszcze raz będę badana pod koniec ciąży.

reklama
Iza - koniecznie daj znać , bo własnie zachorowałam na Twj wózek - granatowy w kropeczki.
Mam tylko nadzieję,że nie jest ciężki i dobrze się zgłąda. Ja zbyt pokaźnych gabarytów nie jestem i potrzebuję raczej jakiegoś zgrabnego wóżka.
Ale ten jest pięęękny :)

Do góry