reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzieńdoberek Śliczne Mamusie :)
ja dziś mam dzień lenia i odpoczynku - nic nie muszę :)
Loleczka, pokaż opaleniznę :) no i fajnie, że mieliście udany weekend. Kciuki za glukozę!
Madziasek, kciuki za wizytę!
Lewan, a na taki malutki powolny spacerek nie możesz iść?
Damagi, współczuję alergii. Też mi przyszło do głowy wapno, poza tym nie poradzę :(
IzaV, powodzenia w wózkowym polowaniu! Chwal się wszelkimi informacjami i postępami :)
Maciejkaa, Toska, zdrówka dla synków!

Udanego dnia życzę!

reklama
Witam kobietki moje kochane po urlopie!Jestem wypoczęta i opalona,mąż za to twarz ma spaloną po jeżdżeniu na desce.O 8 przyszli robotnicy,więc dom wygląda jakby tornado przeszło.Nie nadrobię waszej produkcji,widziałam że Iza szaleje na zakupach i na topie jest glukoza,mnie to czeka pewnie gdzieś za ponad tydzień,w czwartek jedziemy z mężem na 4d zobaczyć nasze maleństwo,jak się pokaże co ma między nogami to zaczynam kompletować wyprawkę,oczywiście jak już dom będzie po remoncie doprowadzony do ładu.Od dziś już będę normalnie na bieżąco.Buziaki,miłego dnia!

Apropo opalania, mi wiadomo ze w ciąży się nie powinno leżeć na słońcu tylko w cieniu będąc np na plaży czy gdzieś. Słyszałyście o tym ?

Dzień dobry!

Ja już po glukozie, ufffff nie było aż tak źle (dzielnie walczyłam żeby nie zwymiotować kilka razy, szczególnie po tym jak mi pielęgniarka powiedziała, że jak zwymiotuję w ciągu tych dwóch godzin to całe badanie jest przerywane i trzeba będzie powtarzać). Do przyjemnych to na pewno nie należy. Tutaj dają glukozę o smaku lekko malinowym :baffled: i pobierają krew trzy razy, więc moje ręce pieknie pokłute, wyniki wyślą do mojej przychodni i jak coś będzie nie tak to zadzwonią.

Idę coś zjeść może maluch głodny, bo ja po tej glukozie chyba mogłabym być dwa dni bez jedzenia.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia!

Madziasek trzymam kciuki za wizytę.

Damagi ja niestety też nie pomogę.

Maciejkaa ja słyszałam, że jakieś plamy mogą wyjść.

AleksandraMaria super, że już jesteś po, ważne że dałaś radę :-)

Jestem już po glukozie. Nie było źle. Glukoza smakowała jak kwasek cytrynowy, da się to bez problemu wypić, co do samopoczucia raz mi się gorąco zrobiło i po samym wypiciu glukozy było mi strasznie duszno, cieszę się, że mam już to za sobą.
Dzisiaj po na 17.20 idziemy na USG 3d, 4d. Trochę się denerwuje. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i mężowi uda się zobaczyć, że będzie synek :-)

Cześc DZiewczyny, witam się i ja :)

Madziasek - kciuki za wizytę.

Franek - gratulacje udanego urlopu, fajnie,że udało CI się wypocząć.

Co do Marywilskiej - drażnią mnie tak wielkie powierzchnie chińsko - dzianinowe. Niemalże na każdym stoisku to samo, ekspedienci, którzy wciskają na siłę i złoszczą się kiedy nic nie kupujesz. Dla mnie mega strata czasu....

Ja od kilku dni jakaś zmęczona chodzę :( mam cienie pod oczami i mimo iż śpię całkiem dobrze i powinnam być wypoczęta - tak nie jest. Może to żelazo daje się we znaki. Jutro robię wyniki na samo żelazo...

No właśnie przebarwienia które mogą szkodzic i opalanie szkodzi też dzidzi. Tak mi wiadomo. Dlatego w tym roku tylko w cieniu :)

Maciejkaa trzymam kciuki żeby lekarz postawił synka na nogi. Dużo zdrowia dla niego.
Co do opalania to trzeba jak wszystko z umiarem. Krem, półcień i uważać żeby się nie przegrzać. Mogą wyjść plamy niestety skutek hormonów. Ale mi w pierwszej ciąży wyszły i bez opalania.
Toska zdrowia dla chłopaków i miłego dnia zabawy z nimi.
Franek witaj po urlopie!

reklama
Witam moje kochane brzuchatki:-) jak ja się cieszę że sobie w domku leniu....ę.. Iza, ty już pewnie w szale zakupów, więc owocnych poszukiwań życzę.. Co do sklepów, to mi koleżanki polecały sklep-hurtownię w Babicach, przy rynku..Podobno wszystko w jednym miejscu i można się targować.. Sama też zamierzam się wybrać.:-)
Maciejkaa, Tosia, życzę zdrówka dla synków:-) Madziasek&&&&&oczywiście zaciśnięte :-)Franek, super że wypoczynek udany:-):-):-)

Do góry