reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Aleksandra - teraz w Polsce chyba wszyscy już każą robić 75 g glukozy. Jak byłam w pierwszej ciąży to obowiązkowo było 50g ale i tak niektórzy lekarze (w tym mój;-)) byli zdania, że lepiej od razu zrobić 75g...I dziewczyny tu na forum pisały, że miały jedno kłucie i potem dopiero po 2 godzinach kolejne, a ja wtedy miałam właśnie 3 razy pobieraną krew - przed wypiciem świństwa, po godzinie i po dwóch. A teraz jeszcze nie wiem, bo jeszcze mam trochę czasu do tego badania ;-)

Saguaro - jest wątek o dodatkowych kilogramach, możesz sobie zajrzeć ;-) U mnie jest +6,5

mi robili 75 g glukozy, najpierw pobieraja krew z paluszka na czczo, później po 2 h już normalnie z żyły ( u mnie niestety z kilku, bo z żadnej nie chce nic lecieć :-p) u mnie też absolutnie nie wolno cytryny! choć w torebce miałam przygotowaną, no ale cóż.. nie było takie złe :)

Ciekawe czemu jedni pozwalaja wypic z cytryna glukoza, a inni absolutnie NIE:no: Przeciez zadaniem cytryny jest neutralizacja tego okropnego smaku, w ogole nie ma wplywu na badanie
i mnie kluli 3 razy pierw na czczo z palca i z zyly i potem po 2 godz z zyly

Aleksandra Maria - ja mam 75mg glukozy i 3 razy też będę kłuta:-(
Lekarz kazał mi cytrynę zabrać ze sobą ale nie wiem,czy na miejscu mi pozwolą wkropić,czy nie...Jutro się okaże bo właśnie jutro jadę na to nieszczęsne badanie.I w sumie to tylko kłucia się boję,bo po jednym zawsze miałam siniaki na 3 tyg,a co dopiero będzie po potrójnym?:szok:

Witam,
Eweli ekstra ze glukoze masz juz za soba ;-)
Pandora super ze wizyta polowkowa udana :-D

skorcze juz mnie nie mecza od kiedy biore dodatkowy magnez,
co do przepuszczania w kolejkach to roznie bywa, w banku jest bez problemu, a aptece jak zauwazaja brzuszek to prosza ciezarna do obslugi, a dzisiaj spotkalam sie z czyms mega fajnym, robiac zakupy na stacji bp(musialam zrealizowac ich bon) zastepca kierownika gdy zauwazyl ze mam brzuszek i sporo butelek z woda i sokami w torbie sam zaproponowal ze mi ja zaniesie do samochodu :-D

Madziasek takich ludzi ze świecą szukać naprawdę. Ja pamiętam jak w banku dziadek po 80 otworzył mi drzwi i pow damy przodem to aż mi lezka w oku stanęła. Takich ludzi już nie ma :(

Cześć
Mam nadzieję,że nie pomylę co i do kogo mam odpisywać :-)
MAciejkaa, to prawda takich ludzi ze świecą szukać, chociaż moja mama jest taką osobą ,że by ustąpiła. Mnie się miło zrobiło, jak kiedyś ustąpiłam starszej pani (zawsze ustępuje, tego jestem nauczona) i ona mówiła,że to się tak rzadko zdarza, że teraz ludzie nie zwracają uwagę na starszych.
Ja w komunikacji miejskiej to mogę stać, gorzej było jak musiałam stać gdy Maks miał tak 3 lata, w kolejkach było podobnie, więc uprzywilejowane to powinny być dla mate z małymi dziećmi;-)
Na skurcze magnez najlepszy
Chrobek, ja słyszałam ostatnio ,że są jakieś nowe przykazania i nie pozwalają tej cytryny bo niby zaburza wynik. Ja w pierwszej ciąży nie wspominam tego badania źle, ale cytrynę mogłam i chyba to było 50

reklama
Do góry