reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
jedyny kod jaki udaje mi się wkleić to adres URL. I wklejam w ustawieniach w edycji sygnatury. Teraz coś wkleiłam zobaczymy czy zadziała...
Suwaczka z tej strony co Ty masz Maciejkaa nie udało mi się wkleić.

Jest! Dzięki Maciejkaa :)) Zajęło mi to 6 miesięcy ciąży, żeby opanować suwaczki :) Mogę sobie jedynie pogratulować :) Czy jak dodam, że jestem naturalną blondynką to trochę się wytłumaczę ;)

Rano było tak ładnie, a teraz się chmurzy i chyba będzie padać :( Ale chociaż jest ciepło!

Tak jeszcze odnośnie tego ustępowania w kolejkach - mi już jest wszystko jedno, mogę stać, ale fajnie by było, jakby mi ktoś te zakupy potem zaniósł na 2 piętro :-D

Maciejka - mnie łapały skurcze łydek i biorę na to magnez 2 razy dziennie - na razie pomaga ;-)

Saguaro - ja używam na rozstępy oliwki i mleczka z Rossmanna ale myślę, że i tak się pojawią ;-) Jak ktoś ma predyspozycje to raczej i tak się zrobią, a ja niestety mam. Tylko ja tymi na piersiach czy udach się nie przejmuję, bo tam robią mi się takie mało widoczne, których po jakimś czasie w ogóle nie widać, za to najgorsze są (będą) na brzuchu :-(

Loleczka - to gratuluję przeżytej wizyty u dentysty!:-D Jednak dobry lekarz to podstawa - ja też przestałam się bać jak trafiłam w końcu na ludzkiego dentystę ;-)

AleksandraM, to ufff że Ci lepiej nareszcie :) dbaj tam o siebie i koniecznie nam pokaż ten swój kolorowy obiad! Mam do Ciebie pytanie - jaki jest kalendarz szczepień noworodka i niemowlaka w Finlandii? Tzn w jakich terminach i na co się szczepi dzieci po urodzeniu i czy szczepionki skojarzone czy pojedyncze?

O szczepieniach czytałam jakiś czas temu i się z moją siostrą skonsultowałam, więc z tego co pamiętam tutaj początek szczepień wygląda trochę inaczej, tzn dziecka zaraz po urodzeniu nie szczepi się na gruźlicę (chyba, że jest w grupie ryzyka), najpierw są szczepienia na rotawirusy (2 miesiące, pierwsza dawka) i pneumokoki (3 miesiące pierwsza dawka) no i te są pojedyncze, potem też od 3 miesięcy podaję się pierwszą dawkę szczepionki (tężec, błonica, krztusiec, polio i HIB) to w jednej szczepionce. Od 6miesięcy szczepionka przeciwko grypie. Później po roczku daje się szczepionkę MPR (odra, różyczka i świnka) jeszcze się aż tak bardzo tym nie interesowałam, później sprawdzę dokładniej.

Kolorowy obiad będzie żółto-zielono-biały;-) robię kurczaka z mango z ryżowym makaronem vermicelli. W sklepie też łosoś do mnie przemówił i już właśnie kończę robić fińską zupę z łososiem (ale ona nie jest za bardzo kolorowa ;-)). Jedno do drugiego nie pasuje ale co tam, w ciąży jestem :-) Jak zrobię to wrzucę fotkę.

reklama
AleksandraMaria, cieszę się, że się lepiej już czujesz! A plany obiadowe brzmią wspaniale - zjadłabym taką zupę łososiową, nie powiem:tak:

Loleczka, dobry dentysta to podstawa! Ci to mają ciężką pracę - nie dość, że strasznie łatwo popełnić błąd, sprawić ból i te pe, to wszyscy się ich boją ;-) A moje połączenie, czyli teściowa dentystka na początku mnie wręcz przerażało, ale teraz się z tego cieszę, bo jak się coś dzieje (odpukać, tfu, tfu, ftu), to i w nocy mogę do niej pojechać i sprawa sama się załatwia (ma gabinet w domu)

Saguaro, gratuluję wygranej walki z wrednym suwaczkiem!;-)

Co do kolejek - ja też nie oczekuję, ale jak już ktoś ostentacyjnie patrzy się na mój brzuch, a jak spotyka mój wzrok, to się szybko odwraca, to mnie już trafia. No i miło, jak ktoś sam proponuje, żebym usiadła, albo poszła w kolejce przed niego. Ale sama nigdy nie prosiłam jeszcze o to, bo jakoś tak nie mam śmiałości.

Jeśli idzie o rozstępy, to ja mam takie bledziuchy na piersiach, ale pod stanikiem/ kostiumem nie będzie ich widać, a małżonowi nie przeszkadzają. Mi w sumie też nie. No i zrobiły mi się niewielkie pod lewą nerką i lekko przy pachwinie, ale olewam. Cena macierzyństwa widocznie. Na brzuchu nic - i tu się cieszę, bo tam ich najbardziej nie chcę;-) Smaruję się oliwką babydream fur mama z rossmanna, a po wypłacie kupię jeszcze bio oil.

Ja dziś leniu****ę prawie cały czas. Upiekę tylko ciasto (bo koleżanka przychodzi do mnie), poodkurzam wrzucę pranie. Pogoda taka nawet-nawet, choć nie ma słońca, ale jest ciepło.

Do góry