reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Brrrr! Wy znów o glukozie. Ja dzisiaj właśnie wysępiłam skierowanie od gina NFZowskiego. Był lekko oburzony, że chodzę do innego lekarza prywatnie, a od niego chcę tylko skierowanie, ale my się deliktanie odcięłam;-) i się odczepił.
Za to zaskoczył mnie nieźle, bo kazał mi brać... żelazo :eek: Hemoglobinę mam 11,8, więc w samym środku widełek, a ten z żelazem wyskoczył. Pytałam go po co, ale w sumie sensownej odpowiedzi nie dostałam. Tylko, że do końca ciąży jeszcze daleko :eek: No nic. Nie będę się wygłupiać i tylko zapytam mojego gina na następnej wizycie.

reklama
Ja się muszę ostro wziąć za żelazo. Będę się objadać burakami i łykać tabletki. Nie chce mieć anemii a wyczytalam dziś ze skurcze to też początki anemii :szok:

Póki co na kolację zjadłam miskę sałatki rzymskiej z sosem czosnkowym :-D

Dopiero się witam dzisiaj ale pół dnia w kuchni siedziałam a drugie pół dnia rodzinka cała była i dopiero przed chwilą sobie poszli, niestety rodzina nie rozumie, że się urodzin nie odprawia :confused2:

Loleczka zazdroszczę dobrego lekarza :( ja szukam szukam i znaleźć nie umie
AleksandraMaria 75g pierwsze badanie przed wypiciem, drugie zapewne po godzinie i trzecie po dwóch (bynajmniej u mnie tak wyglądało)
i nie wiem co jeszcze pisać miałam ehh :confused2:

chrobek- ja tam się nie martwię, po prostu wiem jak to wygląda i średnio mi się to badanie uśmiecha:-D
u mnie na szczęście problemu z wyciśnięciem cytryny nie będzie bo panie sugerują przynieść sobie własny roztwór i niezbyt chętnie przygotowują tym z glukozą w proszku:-D
aleksandra- w sumie to dobry pomysł, jeszcze o tym nie myślałam bo zdarzyło się to wcześniej tylko raz no ale teraz dwa razy w małym odstępie nie wróży nic dobrego:wściekła/y: Poczekam jeszcze i zobaczę ale lekarka też mówi że to na 99% uciskanie na nerw i nic się nie da zrobić:-(

Maciejkaa mnie też łapią skurcze, dziś mnie złapał skurcz stopy, nie wiedziałam, że taki może być, a najgorsze, że prowadziłam samochód i musiałam biegi zmieniać. Ja kupiłam magnez i jest o wiele lepiej.

Loleczka super, że wizyta u ginekologa udana.

Saguaro gratuluje zapisu do szkoły rodzenia. Ja też używam balsamu Palmers i jak na razie jestem zadowolona. Saguaro u mnie 2 kg na plusie.

Pandora83 super, że wszystko ok.

AleksandraMaria ja też w poniedziałek wybieram się na glukozę.

Przeżyłam dziś chwilę grozy, doszłam do lekarza i miałam wrażenie, że mam mokro, że to wody, wpadłam panikę, po powrocie do domu pytam się siostry jak u niej było i okazało się, że miała całe spodnie mokre (zagrożona ciąża). Poza tym byłam u lekarza, tarczyca ok., EKG ok, niestety mam tachykardię związaną z anemią, lekarz domowy był przerażony poziomem żelaza, za miesiąc mam przyjść po skierowanie na następne kłucie. Poza tym dziś była siostra z malutką słodką kruszynka i mąż jest w domu a maluch z radości kopie.

Wlasnie co niedawno wzielam kapiel i ledwo zdazylam wyjsc z wanny i musialam pochylic sie nad kibelkiem, bo jakis niesforny pawik mnie nawiedzil. Teraz jakos mi niedobrze:wściekła/y:

Co do skurczy roznych miejsc konczyn, to mnie czasem w prawym udzie lapie, ale taki bardzo delikatny.

Dzień dobry!

nie ma to jak zacząć dzień od pysznego śniadanka i gazety, w której redaktor naczelny pisze właściwie same pozytywne rzeczy o Polsce (głównie o gospodarce i EU). To się bardzo rzadko zdarza, żeby w ogóle coś napisali, a jak już to zazwyczaj o złodziejach, problemach, skrajnej prawicy, itp.
Słońce świeci, ma być nawet 9C!!! biore kijki i idę w świat :-)

Miłego dnia!

AleksandraMaria pozytywy...hmm jak widać to bezrobocie dookoła to człowiek ma inne zdanie. Wiecie co mój mąż jest po raz pierwszy na bezrobotnym , doświadczenie zawodowe ma spore i od 10 lat pracował ciągiem przechodził z jednej pracy do drugiej a teraz już drugi miesiąc na bezrobociu. Zaczynam się niepokoić
Chrobek, może Ci coś zaszkodziło.
Marzycielka, ale co to mogło być, takie upławy spore? Kontaktowałaś się z lekarzem.
Ja się powinnam zebrać na zakupy, oczywiście strasznie mi się nie chce.
Jeszcze młodego trzeba przypilnować z inhalacją

reklama
Dzien Dobry:-)

Laski jaki dzis piekny dzien, slonce, slonce i jeszcze raz slonce. Planujemy caly dzien poza domem spedzic:-)
W ten weekend jest akcja Toruń za poł ceny wiec pewnie na jakies dobre jedzonko skoczymy i desrek:-)

Milego dzionka

Do góry