reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam mamusie :) u nas słońca brak, ale i tak wybieramy się na spacer i do sklepu z wózkami. Oczywiście na chwil parę, a potem wracam na sofę :)
Na skurcze łydek bardzo pomógł mi sok pomidorowy, a na niedobory żelaza wołowina i jajka - z warzyw się podobno gorzej wchłania niż z produktów zwierzęcych.
dobrego dnia!

reklama
Cześć ;)
u mnie dziś chłodno i pochmurno :crazy:
Powiesiłam pranie i oby mi nie zmokło. Wysprzątałam dom i teraz bolą mnie plecy.
Coś ostatnio mam niespokojne noce :-( źle sny skurcze a dziś obudził mnie okropny piekacy ból w okolicy serca aż oddychać nie mogłam. Myślałam ze umieram na zawał serio ! Zaczyna się robić pod górkę w tej ciąży :confused2:

Dzien Dobry ;-)
u mnie zimno,szaro, buro i ponuro...
ogarnelam chatke, podzialam cos jeszcze na dworze i zaczekam na meza ktory wraca z Wawy :-D
na obiadzik dzisiaj placki ziemniaczane, znowu nabralam na nie ochoty ;-)

Marzycielka AleksandraMaria powodzenia na glukozie w poniedzialek,
trzymam kciuki !!!

Marzycielka pisalam na poczatku kwietnia ze mialam kilka razy mokre majtki i poszlam do gina, okazalo sie ze wszystko ok, ph pochwy w normie, bo myslalam ze to wody i strasznie sie balam, ale to tak duze uplawy poprostu ;-)

Milego dnia!

Witam się i ja :)

dziś zdecydowanie lepiej z samopoczuciem - to jednak była glukoza...
Mi tez pielęgniarka nie pozwoliła cyrtyny wcisnąć, miałąm próbę 75 i 2 kłócia w żyłę.

Dziś już ogarnęłam mieszkanko, podłogi oczywiście zostawiam dla Mężusia, wstawiłam królika w warzywach , się piecze właśnie i biorę się za prasowanie przy "Przyjaciółkach".

Maciejka - buraczki to mit. Jeśli musisz się wziąć za żelazo to zdecydowanie lepsza opcją sa mięsa - przyswajalnośc 20%, natomiast z warzyw tylko 5% . Ja od początku ciązy walczę ze zbyt niską hemogl. i w jadłospisie : kaszanka, wątróbka, wołowina, salceson, pietruszka zielona, jajka, sok z pokrzywy. Jedząc produkty bogate w żelazo KONIECZNIE trzeba jeść produkty bogate wit C -, która zwiększa przyswajalność żelaza. Powodzenia!!

Kamu to były upławy na szczęście, nie kontaktowałam się z lekarzem.

Chrobek zazdroszczę pogody, tutaj chłodno i wietrznie.

Maciejkaa może zadzwoń do lekarza odnośnie tego ser ducha.

Eweli dobrze, że piszesz, u burakowym micie, po ja też walczę z anemią a buraków nie cierpię.

Kolejna noc i kolejne bezsenne godziny, chyba organizm już się przestawia na przyjęcie malucha.

Maciejkaa u mnie tez niespokojne noce sie zaczynaja, dusznosci i uderzenia goraca heh
co do pieczenia w okolicy serca skontaktuj sie z lekarzem tak jak napisala Marzycielka
Eweli dzieki za podpowiedz co do produktow bogatych w zelazo i tych buraczkow ktorych wcinam tony haha

U nas dziś pochmurno ale w miarę ciepło, właśnie zjedliśmy obiadek- tortille z nadzieniem ala knysza i teraz czekamy na gości. Kuzyn z dzieciakami ma wpaść to Antek będzie miał z kim poszaleć:-D
U mnie dziś noc bez bólu kręgosłupa, za to powitało mnie plamienie:wściekła/y: Na szczęście tylko poranne i niewielkie- podejrzewam że odezwał się mój stan zapalny po użyciu globulek p/zapalnych właśnie:-(
marzycielko- oby ze snem się poprawiło, bo jeśli nie i nie trafi Ci się wyjątkowo spokojne dzieciątko to duuużo jeszcze tych nieprzespanych nocy przed Tobą:-(
maciejka- kciuki żeby to był pierwszy i ostatni raz:tak:

No to wrocilismy wlasnie niedawno ze "spaceru" - bylismy nad Wisla, zobaczyc stan wody ile poziom sie podniosl, polazilismy po Starowce, odwiedzilsmy Orbitrarium, a na koniec jedzonko :)

hej dziewczyny
Jakos malo wpisow dzisiaj, a ja w lublinie, tutaj jak zwykle duzo zimniej, dzidzius kopie juz caly dzien ale jakos w dole brzucha albo tak gleboko.
U mnie tez sa czesem takie uplawy i szczegolnie wtedy gdy brzuch pobolewa, musze zapytac jak bede na wizycie ale to napewno nic groznego. Oby jak najszybciej wrocic do domu, do niedzieli wieczorem

reklama
Heeeeej, dziewczyny żyje !!! I jestem w szoku bo jestem hiper activ :) wstaje (sama) o 8-9, wychodzimy z domu 10-11, i wracam o 19-22 lol oczywiście co 4h robię sobie jakaś 30min-1h prżerwe ale jestem ciagle w ruchu i czuje sie super (gdyby nie odbite stopy, byłoby idealnie ):))) mama dokarmia mnie tylko zdrowym żarełkiem :))) (a ja dalej tyje) haha już sobie odpuscilam- wszyscy myślą ze jestem w 8mym miesiącu :p
poza tym Warszawianki, polecam zakupy wyprawkowo-ciazowe na MARYWILSKIEJ ^^ wczoraj spędziłam tam 6h i przeszłam tylko 1/3, 1/2 stoisk, a kupiłam już 3/4 wyprawki (pampersy 1- 27szt za 10-15zl :szok:), pieluchy tetrowe 2,5zl , staniki ciazowe 30-50zl, jedna babeczka ma nawet alles mama!!! bluzki długie (ciazowe i nieciazowe ale nadające sie na mój wysoki i duży brzuch) 25-30zl, legginsy... kurna szał hahahahah ja jestem meeeega zadowolona, dziś mam dzień na odpoczynek wiec pewnie porobie foty i wrzuce w odpowiedni wątek :))) o dziwo zawsze kupowalam, granat czerwień raczej zdecydowane kolory a teraz.. Róż pastelowa, błękit, malina lol

w sumie tak dużo chodzę ze wczoraj wieczorem o mało nie pojechałam na ip bo właściwie od 2-3dni nie czułam małego :/ troche zaczęłam już panikowac.. Bo podróż etc w Nicei był bardzo aktywny a tu praktycznie zero kopniakow, jakieś małe smyrgniecia jak na samym początku ze nie wiadomo czy to dziecko czy jelita..mama miała słuchawki lekarskie, zaczęłam szukać tetna o północy..i chyba go wkurzylam, bo jak mnie skopal ze caaaaly brzuch mi latał :p

cos tu sie strasznie cicho zrobiło :))) czyżby wiosna was z domu wygania :))) mówiłam ze będzie ladnie jak przyjade:)))

Do góry