reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć Dziewczyny,

ja dziś po glukozie, dotarłam do biura, ale nie za bardzo się czuję... Jednak nie było to miłę doświadczenie. Ale czekając te 2 h zrobiłam sobie manicure , bo na Madalińskiego w szpitalu jest teraz salon urody, więc trochę przyjemności dla mamusi :)

CO do ustępowania - ostatnio słyszałam w biedronce jak kasjer wstrzymał kolejkę i poprosił mamę z płaczącym dzieckiem - było to mega pozytywne. Nikt nie skomentował ( przynajmniej na głos). Ja też nie jeżdżę miejską komunikacją i raczej jeszcze kolejki nie dały mi się we znaki.

W ostatnich dniach jakoś bardziej odczuwam zmęczenie i potrzebuję więcej snu. Mam lekkie zawirowanie w głowie - może to przez tę glukozę.

Dziwne, bo miałam dziś skierowanie tylko na glukozę i mocz. ostatnio miałą hemoglobinę 10,9 - może lekarz zapomniał wypisać? Za tydz mam wizytę to się upomnę...

reklama
Eweli -to ja kiedyś stałam w kolejce w Smyku i kilka osób przede mną stała babka w ciąży i jeszcze z dzieckiem. A że kolejka zrobiła się spora to podeszła druga sprzedawczyni i powiedziała, że zaprasza do kasy. Na co do przodu rzucił się koleś, który stał chyba zaraz za tą panią....ale ekspedientka powiedziała mu, że ona prosiła do kasy panią w ciąży, a nie jego :-p
A po glukozie to niestety normalne, że masz takie samopoczucie....

Domi, to ja z tą kolejką przedwczoraj miałam bardzo podobnie - stanęłam na końcu, przede mną było z 12 osób, a bezpośrednio przede mną jakaś babka młoda (pewnie i młodsza ode mnie). I ekspedientka podeszła i mówi do mnie 'słucham, co dla pani', a ta laska, co przede mną była fru do tej ekspedientki, że niby to do niej - a ekspedientka na to 'nie,nie, ja tu tylko panią w ciąży obsłużę' ;)

Witajcie!
melduję że na wczorajszym połówkowym wszystko w najlepszym porządku- Szymuś waży 542 g:-D Oczywiście dostałam skierowanie na super badanie, więc za jakieś 2 tyg i mnie spotka ten straszny los:-(

Was łapią skurcze łydek, a mnie znów atakuje kręgosłup- wychodzi na to że dzidek uciska któryś z nerwów co powoduje straszny ból- efekt taki że tej nocy od 12 do 2 przesiedziałam na piłce prawie rycząc z bólu:wściekła/y: i to w dodatku drugi raz w ciągu trzech dni:wściekła/y:
My- gratuluję wizyty!
Aleksandra
- plan obiadowy brzmi pysznie:tak:
Loleczko- fajnie że udało Ci się trafić na dobrego lekarza!:-)

Dobry:-)

Zaliczylam dzis 1,5 godz spacerku i nawet buciki sobie kupilam (takie tam czulenka na latanie spacerkowe). Pogoda cudna, sloneczko i troche wiaterku przyjemnego:-) Bylam tez w aptece i tam zostalam obsluzona poza kolejnoscia (naszczescie nikt sie nie burzyl) i kupilam maske do wlosow moja ulubiona ( z ziaji z jedwabiem). Natomiast w lidlu stalam w mega kolejce ze smietana i lodem w reku i ludzie komentowali, ze ja w ciazy i tylko dwie rzeczy, ale nikt nie przposcil.
My gratki wizyty
pandora super, ze wszystko ok i nie martw sie na zapas glukoza, jak ja to przezylam to i Ty tez przezyjesz;-)

Eweli chociaż tyle dobrego, że można sobie manicure zrobić, a samopoczucie... mnie to czeka w poniedziałek mam nadzieję, że jakoś dam radę.
A, właśnie miałam się zapytać, w Polsce robi się z glukozy 50g czy 75mg? Tutaj 75g i mam się przygotować na ponad 2,5 godziny, bo trzy razy pobierają krew i mogę zapomnieć o cytrynie....

pandora może powinnaś wybrać się na jakąś fizjoterapię, współczuję. Mi zazwyczaj przechodzi po piłce...

Dla chętnych wrzucę zaraz mój obiadek tam gdzie trzeba, żeby nie mieszać wątków. Ordnung muss sein!!

Ostatnia edycja:
Kupiłam sobie cocoa butter palmersa do pielęgnacji biustu. Przetestuję. Trochę drogi bo ok. 40 zł za 125 ml. Ale Mustela jeszcze droższa, a tak jak mówicie, jak ma się dostać rozstępów to i tak sie dostanie :) Jak przetestuję to dam znać :)
Poza tym kupiłam też masło antycellulitowe, bo zauważyłam, że chyba cellulit "bardziej" się uwidocznił... :no:
boję sie zapuścić, bo później będzie gorzej dojść do formy, która i tak w moim przypadku zachwycająca nie była, no ale ... niestety zawsze krytycznie na siebie patrzyłam i może stąd te moje dylematy urodowe teraz :-(

A jak z Waszą wagą? Dużo przytyłyście? Ja od początku ciąży 6 kg. na każdy miesiąc 1 kg :)

chrobek bo się głupia zapytałam i pani pielęgniarka powiedziała stanowczym tonem, że absolutnie nie ma takiej opcji! chyba, że jakoś przemycę ;-), bo ja nienawidzę słodkiego, nawet za bardzo czekolady i słodyczy nie lubię...

reklama
To nie Ty glupia tylko ta pielegniarka:wściekła/y:, mi sam lekarz mowil zeby zabrac ze soba cytryne. Tylko jak Ty ja przemycisz? ja musialam wypic te "cudowna miksture" w zabiegowym przy pielegniarce.

saguaro ja jeszcze nic nie przytylam, ale przy mojej wadze to nawet dobrze

Do góry