reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej
U mnie dzisiaj szaro buro i ponuro .. na dodatek nie mam prądu
:crazy:
W nocy miałam same koszmary. Najgorszy to był taki ze gin nie mogła znaleźć tetna dziecka :shocked2:
Aż mnie obudził okropny skurcz łydki masakra ! Do teraz mnie noga boli :(
Was też tak łapią skurcze ?
Maciejkaa też miałam dziś koszmary. Jakieś straszne poddenerwowanie przez całą noc. A skurcze mnie łapały w nocy w pierwszej ciąży. To były moje pierwsze i ostatnie w życiu więc za pierwszym razem strasznie się wystraszyłam co się dzieję;)

reklama
Cześć Dziewczynki!
U mnie słońce gdzieś się przebija, ale raczej nic z tego nie będzie...
Co do skurczów to mnie łapią każdej nocy. A pod wieczór czuję, że nogi mam strasznie ciężkie i tak dziwnie mrowią...
Codziennie biorę magnekal (magnez z potasem) 3 tabeltki na raz. I czasami skurcze ustępują, ale prawie każdej nocy złapie mnie taki skurczybyk. Wczoraj nie mogłam chodzić,bo właśnie złapał mnie taki mocny, że później cała łydka bolała...

Biorę też żelazo, bo mi spadło :( No i witaminki dla mamy :)

Wczoraj zauważyłam, że zaczynają mi się robić rozstępy na piersiach!!! A wydawało mi się, że nie rosną mi piersi.
Stosujecie coś przeciwko rozstępom???

Hej! U mnie dziś trochę słońca, trochę chmurek, ale ogólnie ok :) mam dzisiaj troszkę zajęć, więc ni wiem jak tu się będę udzielać :)
(...) Jakoś spać nie mogę, też tak macie? do 7.30 góra, za to wieczorem padam o 22. (...)
My2013, gratulacje udanej wizyty i kciuki za powtórną ocenę serduszka. Co do spania, to się nie dziwię, że się budzisz o 7:30, bo śpisz 9,5 godz :) więc pewnie to wystarcza Twojemu organizmowi :)

Loleczka, jak tam ząbki? Na kciuki już za późno, pewnie już jesteś po :)

AleksandraM, to ufff że Ci lepiej nareszcie :) dbaj tam o siebie i koniecznie nam pokaż ten swój kolorowy obiad! Mam do Ciebie pytanie - jaki jest kalendarz szczepień noworodka i niemowlaka w Finlandii? Tzn w jakich terminach i na co się szczepi dzieci po urodzeniu i czy szczepionki skojarzone czy pojedyncze?

Toska, powodzenia na zakupach i z organizacją imprezki, niestety pomysłów na przekąski nie mam :(

Maciejkaa, współczuję nocy. Skurcze mnie nie łapią. Bierzesz magnez? Pijesz kawę? Bo ona wypłukuje magnez.

Saguaro, już dużo gadałyśmy o tych rozstępavh i wniosek był taki, że jak się ma predyspozycje, to najlepszy kosmetyk nie pomoże, niestety. Ja używam Palmers masło kakaowe, jestem zadowolona i nie mam rozstępów, ale chyba nie mam też predyspozycji (nikt w rodzinie nie miał).

Miłego dnia!

dziękuje dziewczynki! ja juz po wizycie u dentysty! Żyję!:-D;-) Ale musze znów przyznać, że chyba przestaje się bać tych wizyt dzięki mojemu lekarzowi:-) Jest superrr!!! :zawstydzona/y: Kolejny ząbek naprawiony (taki najgorszy) i za miesiąc kolejna wizyta i juz tylko drobiazgi zostały! Juupiii!!!:-D

All-me co wstrętni ludzi w tej aptece:wściekła/y:Tej babce co sie wydzierała, to powiedziałabym równie głośno, że życzysz jej aby jej/jego żona/córka/siostra/synowa też będąc w ciązy słyszały takie teksty:wściekła/y: Szczyt bezczelności!!! No juz wtedy to na pewno bym nie popuściła i stanęła pierwsza przy okienku!:cool2:

Maciejka wspólczuje skórczy, mnie niedawno taki wpracy złapał...nic fajnego...:crazy:

Saguaro , ja na rozstepy nic nie stosuje...jak się maja pojawic to si e pojawia i juz... u mnie n apewno będą na brzuchu.... :cool:

Ja to chyba mam tentendcję do powstawania rozstępów, bo już jako dziecko/nastolatka szybko rosłam (nie tyłam, tylko wybujałam w górę) i mam "pamiątki" z tamtych czasów na udach, pośladkach i na plecach...
Smaruję teraz brzuch i piersi kosmetykami z Bielendy Sexy Mama i oliwką. Może nie dopadną mnie tak bardzo :(

Co do kolejek i przepuszczania i ustępowania miejsca: No cóż bywa różnie, ale póki co nic przykrego mnie nie spotkało. Oczywiście ludzie nie widzą, że jestem w ciąży bo i po co. A nawet jak widzą to udają, że nie widzą. Czasami ktoś w autobusie zwróci uwagę małolatom, żeby ustapili miejsca. Raz ja też poprosiłam chłopaczka, który siedział na miejscu z krzyżykiem, żeby ustąpił mi miejsca i ustąpił. A kasy pierwszeństwa... no cóż... jak nie podejdziesz i nie wypniesz się brzuchem to stoisz i stoisz....

Kasia - mnie właśnie dziś w nocy pierwszy raz w życiu złapał w łydke. Masakra! Aż męża obudziłam i mi masowal taki zaspany hehe zawsze mnie łapie tylko w palce u nóg i wczoraj faktycznie się zaczęło.

Saguaro - bierzesz wit i dodatkowo magnez i żelazo ? Nie za dużo ?
Ja mam trochę rozstepow :(

Maghdalena - pije kawę i nie biorę magnezu. Dziś kupię obowiązkowo

Maciejkaa myślisz, że za dużo? Nie wiem... witaminy teraz będą naturalne, a zimą to takie jałowe to jedzenie... Magnezu jak widać nie za dużo skoro skurcze mnie łapią...

Właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia :) Start 4.06.

Maciejkaa myślisz, że za dużo? Nie wiem... witaminy teraz będą naturalne, a zimą to takie jałowe to jedzenie... Magnezu jak widać nie za dużo skoro skurcze mnie łapią...

Właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia :) Start 4.06.

no tak mówią lekarze ze można przedawkować. Ja nie biorę wit.
Powodzenia w szkole ;-)
może dodasz suwaczek?

Maciejka, saguaro magnezu nie można przedawkować! jego nadmiar po prostu wysikujemy :)
ja biorę witaminy i dodatkowo końską dawkę magnezu i nic mi się nie dzieje, nad żelazem narazie się wstrzymałam bo gin mówił, że anemia niewielka więc zobaczymy po następnych wynikach. Ale magnez spokojnie można brać :)

reklama
z tymi suwaczkami to mam odwieczny problem. Albo pliki nieprawidłowe, albo za duzy plik albo rozmazany. już wszystkich próbowałam i nic :( Te suwaczki powinny same się przestawiać wg postępów ciąży prawda? A jak miałam kiedyś to stanął mi w miejscu na 3 miesiącu i ani rusz... dlatego nie mam suwaczka... :(

Do góry