reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry:-)

Loleczka krótkiej i małobolesnej wizyty życzę:-)

Cwietka powodzenia ze skierwaniem.

U mnie dzisiaj dzień zakupów, ale tych obowiązkowych, mniej przyjemnych:-D starszak przedziurawił trzy pary spodni, trzeba kupić nowe.

A jutro impreza urodzinowa młodszego. Muszę wymyślć jakieś przekąski dla 10 dzieci. Może macie jakieś pomysły??? Cwietka?:cool2:

reklama
Hyh...wracajac do przepuszczania w kolejce to ja w srode po wizycie u lekarza poszlam z mama do apteki.
Jedna z kobitek powiedziala zebym podeszla bez kolejki( bylo duzo ludzi) Kwiaty Polskie. Na to inna zaczela krzyczec, ze jestem beszczeln,ze moge usiasc itp. Tak mi bylo glupio, tym bardziej,ze jedna zaproponowala a inna wydzierala sie na cala apteke.

My2013 ja mam podobnie, tylko najpierw padam a jak się tylko do łóżka położę to potem nie śpię do 24 i budzę się co 2 godziny i biegam do toalety.

Loleczka pewnie już po dentyście, mam nadzieje, że nie było tak źle.

Co do kolejek ja raczej też nie oczekuje przepuszczania i chyba obawiam się takiej sytuacji jak miała All-Me, że jedna osoba przepuści a inna będzie darła ryja. Niestety najczęściej kobiety, które mają dzieci są właśnie takie mało wyrozumiałe.

Dzisiaj idę do lekarza z moimi pomiarami ciśnienia, jestem ciekawa co mi powie.

Ostatnia edycja:
hello :-)

miłego dzionka Wam życzę! u mnie pochmurno i deszczowo, aż ciemno w mieszkaniu brrrr .. i jeszcze teściowie po południu na weekend przyjeżdżają :sorry:

co do kolejek, to miło, jak ktoś przepuści, ale też już na to nie liczę.. bo nawet w sklepach, gdzie są kasy z pierszeństwem, nikt tego nie respektuje..

Toska hmmm... Na słodko to moze cos takiego? BaBy w kuchni: Chatka Baby Jagi
Mozna fajnie ozdobic jakimiś kolorowymi cukierkami typu lentilki.
No i salatka owocowa, drożdżówki.
A z konkretów to mama mi zawsze robiła grzanki z serem BaBy w kuchni: Wspomnienie z dzieciństwa - grzanki z serem
ale to sie trzylatki mogą wytluscic.
Ja bym chyba zrobiła ciasteczka krucho-drożdżowe z jakimś nadzieniem konkretnym np.nze szpinakiem. Takie zeby do łapki wziąć i na dwa gryzy zjeść.

Izka - odpoczywaj, odpoczywaj :) a właśnie - jak Twój brzuszek? dalej się napina?

dalej, dalej się napina niestety, ale taki chyba mój urok już :-p już się przyzwyczajam, tylko nudno tak jak nic nie można zrobić i zrzędzę niemiłosiernie :-p

a co do kolejek.. dziewczyny o przepuszczaniu możemy sobie tylko POMARZYĆ :-) bo tylko my wiemy, że taki brzuch to brzuch ciążowy a nie nadwaga przecież :-p

toska zrób muffinki, ozdób je jakimiś żelkami, cukierkami pudrowymi-to się na pewno przyjmie :tak:do tego może jakieś mini kromeczki z bagietki z jakimiś pastami??

Cześć Wam :-) Wczoraj miałam dzień bez forum ale dziś postaram się już być na bieżąco. Zwłaszcza, że nie śpię od 7:30, co dla mnie jest rzadkością :-D

Z tym przepuszczaniem....ja też zawsze grzecznie czekam, nie pcham się ale mimo wszystko miło, jak ktoś przepuści w kolejce czy ustąpi miejsca. Komunikacją jeżdżę rzadko ale moim zdaniem jest przede wszystkim bezpieczniej jak się siedzi - na przykład w przypadku ostrego hamowania, czy w zapchanym autobusie, gdzie wszyscy się gniotą :/ W sklepach też słyszałam (na szczęście nie do mnie :-p) głosy, że jak kobieta chciała być w ciąży, to teraz ma i niech stoi albo, że jak ma siłę chodzić po sklepach, to i stać w kolejce będzie miała - ok ale nikt nie bierze pod uwagę, że taka baba w ciąży też musi jeść i nakarmić swoje dzieci, które niekoniecznie zrozumieją, że dziś obiadu nie ma, bo mama nie miała siły stać w kolejce :-) Ja w poprzedniej ciąży czułam się super i chodzenie po sklepach było dla mnie przyjemnością ;-) Ale tą znoszę dużo gorzej pod względem samopoczucia i już nie raz podczas czekania w kolejce (w której czasem spędza się jednak więcej niż 5 minut ;-)) miałam mroczki przed oczami....;-)

Loleczka -trzymam kciuki za wizytę u dentysty!:tak:

Izka
- masz rację, pewnie wszyscy widząc taką ciężarówkę w kolejce myślą sobie :"nażarła się, to niech teraz stoi!":-D

Witajcie!
Loleczka powodzenia u dentysty!
Ja się jak na razie upomniałam raz o swoje prawa po tym jak czekałam w PiP'ie 12 minut żeby poprosić mięso a potem do wędlin widziałam kolejke na następne 15. Powiedziałam obsługującej mnie pani, żeby ze mną przeszła tam i mnie obsłużyła. Brzucha na pewno nie było wtedy jeszcze widać ale mam gdzieś co ludzie myśleli. Kilka razy zrobiło mi się słabo w sklepie i raz zrobiła się niezła kolejka za mną do kasy. Linczowali mnie wzrokiem:D

reklama
Hej
U mnie dzisiaj szaro buro i ponuro .. na dodatek nie mam prądu
:crazy:
W nocy miałam same koszmary. Najgorszy to był taki ze gin nie mogła znaleźć tetna dziecka :shocked2:
Aż mnie obudził okropny skurcz łydki masakra ! Do teraz mnie noga boli :(
Was też tak łapią skurcze ?

Do góry