reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

witam! ja juz po śniadanku, ostatnio mam potworny apetyt, aż mnie to denerwuje, ciągle bym jadła. Zastanawiałam się wczoraj czy można w ciąży wypić mięte, bo na opakowaniu , oczywiście , jest napisane: nie wskazane w czasie ciąży-, no ale jedną chyba można??? Jaka pogoda u was dzisiaj? w Poznaniu pada deszcz, a niebo wygląda jakby ktoś szmatę brudną zawiesił.
Co do kopniaków dzidzi, to ja dopiero od tygodnia czuje je bardzo wyraźnie, zawsze poniżej pępka, raz po jednej raz po drugiej stronie. Najmocniej rano i wieczorkiem, ale jak w nocy wstanę siku to mały też na chwilkę się budzi. Pozdrawiam:happy2:

reklama
Cześć dziewczyny,
przyjmiecie do swego grona kolejną sierpniówkę? :-p

to i ja się ujawnię na tym wątku, bo przeczytałam już wszystko, więc uważam że można włączyć się lekko w dyskusje. Nigdy nie byłam dobra w udzielaniu się na forum, bo zanim się zastanowiłam co napisać to się temat zmieniał :p

Hej:) witamy i zapraszamy :) Rozgoście się :-)

Mi mój gin powiedział, że glukozę robi się w 24-28 tc, ale jego zdaniem lepiej właśnie w okolicach 28

Heh, no to jak z wszystkim, każdy lekarz ma swoje opinie ;-) mój mówił, że najlepiej między 22 a 24tc robić;-) grunt, że mam to już z głowy i wyniki są w normie - wręcz książkowe, o dziwo!

....a 27 biorę ślub!! miało być 1 czerwca, ale jakoś tak nas pani z urzedu zakręciła, że to już za 2 tyg! Cieszę się, bo jeszcze mój brzuch będzie w miarę, ale dalej w szoku jestem:-D:-D w sobote jade po sukienkę:-):-).

Wooow! To już właściwie na dniach!!! Podłączam się do prośby o fotki sukni, ale nie samej, tylko Ciebie w nieJ! Będziesz cudnie wyglądać z balonikiem na pewno!:-)

A na pogrzeb nie idź, żeby nie łapać za dużo negatywnych emocji - zwłaszcza, że tej koleżance pewnie widok ciężarnej też by nie służył:-(

Jaka pogoda u was dzisiaj? w Poznaniu pada deszcz, a niebo wygląda jakby ktoś szmatę brudną zawiesił.

U mnie dziś podobnie - niebo szare, popaduje, ale jest dość ciepło i tak, więc jestem zadowolona (mimo, że nie planuję wychodzić z domu)

Ja kopniaki nadal czuję od pępka w dół i raczej po lewej stronie. Chyba Janek ma po tej stronie nóżki najczęściej.
Wczoraj przez pół dnia traktował mój pęcherz jak trampolinę, sikałam co 20 minut chyba:baffled:

Dziś przychodzi do mnie w odwiedziny siostra, mam nadzieję, że przywiezie mi pudło z ciuszkami po swoich córeczkach - ma masę bodziaków unisexowych, dużo białych, niebieskich, granatowych, więc na pewno skorzystam.
No i mam jej pazury robić, więc już 'merdam ogonem' na samą myśl :-D

Witam Was z deszczowego Poznania.

Zabila witaj

Ja glukozę będę robiła w 24 tygodniu potem już mam 07.05 badanie i po drodze długi weekend więc nie da rady inaczej.

Madziasek mój już wczoraj opijał i cytuje: „piję za zdrowie Adriana i jego karocy” myślałam, że padnę jak to przeczytałam.

Zazdroszczę kopniaków bo ja czuje tylko rybkę w brzuszku i pukanie.

Iza super, że nie masz cukrzycy

Maciejkaa trzymam kciuki za nerki.

Chyba dopadła mnie dopadłość ciążowa zwana bezsenność obudziłam się o 4 i nie mogłam spać do piątej, leżałam i słuchałam odgłosów nocy ;-) u mnie od rana niespodzianka Aquanet ma awarię i nie mam wody.
Miałam w planie do lekarza iść na piechotę bo to 20 minut spacerku ale jak patrzę na ten deszcz za oknem to się zastanawiam jednak na jazdą samochodem, chyba straszny leń ze mnie

Hej dziewczynki choróbsko moje się rozszalało cała noc nie przespana bo tak mnie gardło bolało,a rano jak wstałam i próbowałam powiedzieć mężowi że jadę do lekarza to żadne słowo sie nie wydobyło z moich ust.Oczywiście wizyta u rodzinnego....porażka.Zajrzał powiedział że anginy nie ma że gardło zaczerwienione i przepisał mi lek do płukania co się okazało w aptece że kobiety w ciąży nie powinny go przyjmować :angry: I weź się człowieku lecz.Kupiłam tantum verde i na przemian z płukanką solną sobie psikam...
Ale pani w aptece mnie rozśmieszyła bo pyta się "który tydzień ciąży,chyba sam początek?" hehe ja mówię że nie że już 21 tydzień.
Jagoda no i dobrze że tak szybko, jeszcze byś się rozmyśliła:-D
Ja kopniaki czuję na wysokości pępka czasem niżej.
Witam nowe forumowiczki.
Idę kobietki pod kocyk,czuję się nie do życia,a na dworze piękne słonko i 15 stopni,muszę się wykurować przed urlopem....

Dzień dobry!

U mnie dzisiaj okropna mgła i szaro, od jutra ma padać deszcz, więc mam nadzieję, że ten śnieg zniknie w końcu! :wściekła/y:

Właśnie wróciłam od mojej położnej, maluch zachowywał się skandalicznie wręcz;-) , bo tak szalał,że ledwo można było zmierzyć mu bicie serducha ( ja kopniaki czuję wszędzie, kilka razy dziennie z innej strony). Zrobiła mi też badanie hemoglobiny i wyszło, że jest poniżej normy, więc muszę brać żelazo. A na glukozę tutaj też mam się umówić od 24 tygodnia.

my2013 normalną herbatkę miętową można pić (ja piję, a na początku bez mięty chyba nie dałabym rady), wiem, że na tych mocniejszych (jak w sklepach zielarskich) jest napisane, żeby nie pić w ciąży, ale nie wiem czy to tak na wszelki wypadek czy rzeczywiście jest jakiś powód....

Jagoda Gratulacje! ja też miałam taki prawie last minute ślub parę lat temu, fajnie bez tego całego stresu, czekania i zamieszania...

zenia, Lewan i dorkazz oszczędzajcie się i odpoczywajcie dziewczyny! Trzymam kciuki!

franek zdrowia dużo!

marzycielka mąż zaangażowany od początku, tutaj z resztą musiałby się i tak zaangażować :tak:

żabila i tweed witajcie!

U mnie dzisiaj po kolejnej 'azjatckiej fazie', bigos :-)! idę robić!

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Lewan, ja mam dokładnie tak samo, super się czuję, a mimo wszystko franca skrócona.

oby nasze szyjki grzecznie i cierpliwie czekały :)

ja tez juz w sumie mam bardzo duzy brzuch ale kopniaki czuje na wysokosci pepka i w dol, wyzej jeszcze sie nie zdazylo...macica jest tylko palec nad pepkiem wiec do gornych partii jeszcze mi daleko
jak narazie jeszcze nie zostalam konkretnie skopana tylko czuje obracanie sie, rozpychanie, czasami lekkie pukania ale jak moje dziecie bedzie tak roslo jak do tej pory, to ja sie nie zdziwie jak w 36tc nie bedzie mial juz miejsca i z temp 40°C sie rozpakuje jeszcze w lipcu ... jakos nie spieszy mi sie do kopniakow 4kg bobasa hehe
a poza tym sie dowiedzialam ze jak maly bedzie mial powyzej 4.2kg to cesarka obowiazkowa :angry:

Ja też coś czuję, że rozpakuję się w lipcu. Lilka je duża jak na wiek ciaży i waży ok. 754 g. Pytałam lekarza czy to nie jest niepokojące, ale stwierdził, że wszystko jest w normie. Nie wiem czy waga dziecka przy porodzie jest w jakims stopniu uwarunkowana genetycznie, ale moja mama rodziła je calkiem spore (ja 3950 i bliźniaki 2750 i 2800) a jest bardzo drobną i szczupłą kobietą.

Super, że nie masz cukrzycy!

hmm a nie moga ci jej zamknac/zaczyc?

chyba póki co nie ma takiej potrzeby, rozwarcie jest naprawdę niewielkie i narazie niczemu nie zagraża , dodatkowo nie jest zlokalizowane u samego ujścia. Czekam jeszcze na wyniki badania śluzu z szyjki w kierunku bakterii i grzybów. Zobaczymy co będzie dajej. 30 kwietnia następna wizyta.

Jagoda liczę na relacje ze ślubu! Ile Cię emocji czeka w tym roku :)

All - me ja czuję ruchy wszędzie :) Mała się wierci. W niedzielę na usg miała położenie miednicowe a już w srodę główkowe.

Miłego piątku wszystkim!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,
nadrobiłam Was, ale chyba nie wszystkim pamiętam co odpisać.

Jagoda
mnie ominęły w ciąży dwa pogrzeby, nie poszłam, bo się bałam o nas. I powiem Ci szczerze, że jestem za tym abyś też sobie darowała, za dużo przykrych emocji.

IzaV Ja chyba byłam w innej wspólnocie niż oni. Ale tam jest tak dużo ludzisk, że mogłam coś przeoczyć, bo nazwisko kojarzę, ale imię Gerard już brzmi obco...

Franek zdrowiej. Z tego co napisałaś to się nieźle rozłożyłaś. Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie :*

My2013
ja piłam miętową w ciąży i to nie jedną i nie dwie :)

Aaa...i wybieram się zaraz po piżamę albo jakąś koszulę nocną, bo zwykłe już uciskają w brzuch...
Myślicie, że w H&M są takie? czy lepiej do triumpha? Zastanawiałam się też nad takim zwykłym butikiem piżamowym...

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja:-)

Jak dobrze.ze wczorajszy dzien sie juz skonczyl ufff. Normalnie wczoraj caly dzien zdychalam, do 20 puszczalam pawia za pawiem, ale najgorszy byl ten potworny bol glowy:wściekła/y: Wczoraj cisnienie mi tak spadlo,ze szok, najnizsze jakie kiedykolwiek mialam ( 92/58), ale dzis jest juz wsio ok.

zenia, Lewan, dorkazz 3majcie sie ciuplutko i prosze mi sie tu oszczedzac i duzo odpoczywac!!!

maciejka super ze z serduszkiem jest ok, ciesze sie bardzo:-)

tweed i zabila
witajcie

Jagoda
gratki z daty slubu, no to juz niedlugo ten wielki dzien:-D

IzaV dobrze, ze cukrzycy nie masz, ja swoje wyniki odbieram w srode.

reklama
Hej ;-)

Pogoda u mnie dziś jak pod psem hehe

Moja dzidzia ułożona jest główkowo. Także u góry czuje kopy nóżek a u dołu szmyranie raczej :-D
Łożysko mam na przedniej ścianie :)

Iza - uła duży ten Twój chłop :-D

Dorkazz - nic się nie stało ;)

Maciurka - no tak .. całą ciążę myślałam ze mam córkę a urodziłam chłopca. Także nigdy więcej nie będę chciała poznać płci i tego się trzymam ;)

Marzycielka - dzięki ;) gdzie chodzisz na usg ? Bo powiem szczerze ze wczoraj miałam Cicha nadzieję Cie zobaczyć w Poznaniu bo miałyśmy badanie na tą samą godzinę hihi

Franekkimono - biedna :( zdrowia życzę ..

Chrobek - dzięki :) o matko cóż za ciśnienie

Do góry