reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Uff, właśnie wróciliśmy z 1,5 godzinnego spaceru :-) Posiedzielibyśmy jeszcze ale Jasiek standardowo cały mokry :-D Mam nadzieję, że po takiej porcji świeżego powietrza szybko padnie wieczorem :-D

Miliaa - ale pięknie buźkę pokazał!:-)

Miciurka - jeszcze 4 miesiące, to może uda Wam się dogadać :-) A o mojego M i wybieranie przez niego drugiego imienia się nie martwię. Tak samo nie martwiłoby mnie jakbyśmy mieli mieć chłopca i on wybierałby imię, bo nam ogólnie podobają się takie same ;-)

Ewcik
- mniam! Teraz mi się chce lodów!:-D A ten lekarz na IP to jakaś masakra :no: Ale dobrze, że na usg serduszka wszystko wychodzi dobrze!

Margo - a kiedy będziesz miała szansę poznać płeć?

reklama
Margo - no to już niedługo ;-) Ja też strasznie nie mogłam się doczekać ;-) A wyjść się udało, bo na szczęście buty wyschły :-D

Toska - a podwójne imię daje się od razu czy dodaje dopiero przy chrzcie? Bo my chcemy Adrianna Ewa :tak: Ewa po mojej siostrze, z resztą wydaje mi się, że ładnie pasuje ;-)

My dajemy od razu zapisując w urzędzie

Ewcik
dobrze, że usg dobrze wyszło. A lekarz to jakiś dureń:wściekła/y: niektórzy powinni przechodzić testy z empatii, ale obawiam się, że wtedy mielibyśmy o połowę mniej lekarzy:dry: czasami współpracuję z fundacją " zdążyć z pomocą" i znam z tamtąd przypadki, że wczesne wykrycie wady serducha daje bardzo duże szanse na wyleczenie.

witam się późnym popołudniem
u mnie też piękne słoneczko, spacerek zaliczony!

Jagoda śliczne obrączki, a co do sukienki też bym poczekałam do czerwca z uwagi na brzuszek :biggrin2:
Franekkimono super że się wybawiliście na weselu,
Izka trzymam dalej kciuki,
Miliaa gratuluję synka :-D
Ewcik cieszę się ze z serduszkiem ok, a lekarz to jakiś dureń, jak można takie rzeczy mówić!!!
Margo trzymam kciuki za piątkową wizytę i poznanie płci :-)

kurcze temat deserów lodów.... mniam mniam
heh to ja budyń sobie zrobię!!!

Przybyłam.. Wyprawa zakończona sukcesem. Toruń cudowny, szczególnie przy takiej pięknej pogodzie... Dwie torby pierniczków przywiezione:-) Było rewelacyjnie, jutro trochę pierników rozdam w pracy... bo inaczej to nie ręczę za siebie... a tak poważnie to siatka, to dla samych znajomych..:-) u mnie i u małżona w pracy.
Ewcik, co to za subtelny Pan dr? Najważniejsze że u malutkiej wszystko dobrze....Jagoda, obrączki śliczne. Jaki masz typ sukienki na myśli? Już coś mierzyłaś? Ty taka zgrabniutka to możesz iść w naprawdę każdej kiecce..Miliiaja mam łożysko przodujące, nisko schodzące na ujście szyjki.. tak było na usg połówkowym.. lekarz powoedział że jest to do obserwacji, ale mam nie panikować, bo na tym etapie, najczęściej podnosi się wraz z rosnącą macicą..
Izka, fajnie że już lepiej. Na chrzciny my, jeżeli nie jesteśmy chrzestnymi, to dajemy ok. 200 zł. Agata, jak się czujesz? Wsuwaj żelki i kisielki, będzie lepiej..Lewan, cieszę się że to nic poważnego, leż i wypoczywaj.Pisałyście o imionach, u mnie chłopaki mają po dwa imiona zgłoszone w urzędzie, taki mieliśmy układ, że jak chłopak to na drugie dostaje imię męża...jak dziewczynka, to moje.. Zgłaszamy w urzędzie oba imiona, wtedy tak będą mieli w dokumentach kiedyś.. Strasznie dziwnie ten post się napisał, bo z kompa męża, a on dziwnie ustawiony... Dobra idę malować paznokcie i szykować się na jutro do pracy.

Ostatnia edycja:
Ewcik, ja bym powiedziała lekarzowi, że jeszcze raz tak powie i to ON tego nie przeżyje, co za palant!

Miciur-ka a jakbyś powiedziała T, że nadanie imienia Bruce Cię unieszczęśliwi? Może właśnie na drugie dać mu Bruce, a na pierwsze jakieś bardziej uniwersalne?

Zaczarowana, dziś póki co jest znośnie, boli trochę mniej. Najgorzej, jak się obracam z boku na bok, albo jak wstaję w łóżka, fotela itd. Mąż mi cały czas mówi o przeciwbólowych, a ja nie chcę, bo się to skończy tak, że codziennie będę chciała zażywać, a przecież to dopiero początek 'rozchodzenia'.

reklama
Do góry