reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kurde Maciurka :/ no to lipa, bo imię samo nie jest złe ale rzeczywiście w polskich realiach raczej sie nie sprawdzi i niestety mały będzie miał troche przechlapane bo wszyscy raczej bedą myśleć o rodzicach... W sumie to straszne ze musimy dobierać imię pod społeczeństwo :baffled:

izka, trzymaj sie mam nadzieje ze tylko nie nudzi ci sie za bardzo :sorry2:

reklama
Iza troche nudzi, ale mam forum(co prawda nie lubie na tel ale jak mus to mus), tv i ksiazke wiec jakos leci, pozniej wpadnie mezulek to kilka h posiedzi, kolacyjka, obchod i spac haha

Jagoda matowe sa bardzo ladne, my mamy biale zloto razem z zoltym i zolte wlasnie mialam matowe ale po kilku miesiacach sie wyswiecilo ;p

Pandora no mysle ze jak ordynator probuje przejsc na tablety znaczy ze nie jest zle, robilo mi morfologie, mocz i crp wiec chyba nie wyszly najgorzej ;)

Izka trzymaj się jakoś w tym szpitalu! Mam nadzieję, że wszystko ułoży jak najlepiej i szybko Cię wypuszczą!

Jagoda23 Lenka - bardzo mi się podoba :)

Ja własnie wróciłam z IP, rano lekko podplamiłam na brązowo i szybko pojechalismy. Trafilam na rewelacyjną lekarkę i pielęgniarkę. Empatyczne i dokładne. Przebadały mnie, zrobiły ktg, dokładne usg i zapis skurczów. Z dzidziusiem wszystko dobrze, szyjka też ok. Odmówiłam przyjęcia na oddział, bo mieszkam nieopodal szpitala, Pani doktor też sugerowała, że lepiej jak poleżę i poobserwuję się w domu. Co za stres z samego rana.

Cześć Wam :-)

Jaka dziś piękna pogoda za oknem, aż chce się żyć. Zaliczyliśmy już spacer, niestety krótki, bo Jasiek wjechał rowerem w śnieg, wywalił się i cała ta mokra breja naleciała mu do butów :baffled: Więc przyszliśmy się suszyć i na obiad przy okazji :-D

Jagoda - bardzo ładne obrączki :tak:

Miciurka - ja myślę, że jeśli nie wykluczacie powrotu do Polski to lepiej jednak zdecydować się na imię trochę mniej niezwykłe u nas w kraju :-p Bo w szkole to by mu żyć nie dali :szok:

U nas z imionami fajnie wyszło - jak byłam w pierwszej ciąży to ja wybierałam imię dla chłopca, a M dla dziewczynki - i jest chłopak. Teraz zrobiliśmy na odwrót - ja wybrałam dla dziewczynki, a on dla chłopca - i będzie dziewczyna :-D Więc dobrze na tym wyszłam :-) Ale chyba pozwolę mu wybrać drugie :-D

Lewan - dobrze, że nic złego się nie działo :tak: Teraz wypoczywaj

My też wróciliśmy ze spaceru. Piękna pogoda:-)

Niestety mojego M coś bierze:baffled: synek się wykurował, to teraz tatuś przed wyjazdem się rozkłada:wściekła/y:

Jagoda ładne obrączki, a wygrawerowana data ślubu jest bardzo pomocna:-D

Maciurka latać możesz do końca, ale od 27 tc czasami wymagają zaświadczenie od lekarza, że z ciążą wszystko ok.
Co do imienia to pamiętam, że przy starszym synku jeszcze w czasie porodu kłóciliśmy się jak ma się nazywać. Ale jak już się urodził M był taki wzruszony i dumny ze mnie, że stwierdził, że mogę wybrać. Polecam ten sposób na " biednego misia- ile to kobieta musi przejść, żeby urodzić";-):-D

Domi to rzeczywiście udało Ci się z wyborem imienia:-D

Izka my jak szliśmy na chrzciny do znajomych, kupowaliśmy najczęściej jakiś wisiorek ze złota np z pierwszą literką imienia, albo krzyżyk, raz kolczyki i raz srebną łyżeczkę. Tak do 300zł.
trzymam kciuki za szybki wypis.

Lewan dobrze, że trafiłaś na dobrą opiekę i wszystko ok. A skąd to plamienie mogło być?

Toska lekarka mówiła, że możliwe, że to było trochę śluzu z szyjki macicy, która jest dość miękka. Faktycznie plamienie było małe i raczej brązowe. Ale bardzo się zestresowałam :(

reklama
hej dziewczyny przedstawiam wam mojego synka Marcela- od wczoraj już wiemy na 100%, ze to chłopak. calkiem dorodny, bo ma już ok 400g. ufZobacz załącznik 550551 tylko problem polega na tym, ze moje lozysko trochę przoduje. czy ktoras z was ma ten sam problem?

Do góry