reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorowa porą :)

My dziś zalatani od rana. Synek został z teściową a my pojechaliśmy po sukienkę ;/ ale nie mogłam się zdecydować i nic nie kupiłam w końcu :p Wróciliśmy o 14.00 i okazało sie że młody nie zasnął i wcale spac nie chciał :) więc szybko obiadek i pojechaliśmy do znajomych, bo chciałam od nich projektor pożyczyć, aby dzidziolowi pokój pomalować. I wróciliśmy po 19.00.

Jagoda
- jak obrączki? wybrane?

izka - odpoczywaj w tym "sanatorium" oby to były tylko 3 dni. A powiedz mi czy ty sie czyms smarujesz? jakies balsamy na brzuch?

ewcik - a słuchasz tetna swojego czu małej? :)

kamu
- super pomysł z drzewem genealogicznym :)

eweli85 - to poszaleliście na domówce ;)

toska - zdrówka dla synka

marzycielka - mam nadzieję, ze chrzciny udane i nowe autko niezarysowane :)

fibi
- a jaki kierunek wybraliście?

reklama
Ktr - Teneryfa, Gran Canaria, Lanzarote albo Madera. Zobaczymy co będzie najatrakcyjniejsze :-) Najbardziej chciałabym na Teneryfe bo jest tam fajny ogród zoologiczny z delfinami i orkami :-D

Jagoda
- a kiedy ślubujesz? czekam na zdjęcie obrączek i sukienki w takim razie :tak: a potem na fotorelację na zamkniętym :tak:

Agatka - wciągnij się w jakiś serial. My na razie oglądamy Homeland a kolejny będzie Gra o tron - Dziewczyny polecały :tak:

Grę o tron z M pochlonelismy 2sezony w 4dni tuż przed świętami ;)))

Maciurka twój małżon jest Polakiem? Bo jak z importu i zamierzacie zostać w irl to to imię wcale nie jest takie straszne :D kwestia kontekstu :) a jak nie, zaproponuj na drugie bruce i niech na niego tak wola hehe

Fibi dzięki za przypomnienie, zupełnie wyleciało mi z głowy, ze Ty kupowałaś bikini. Powodzenia z last minute, nam też się udało kupić wakacje w dobrej cenie:-)

IzaV miłego szykowania pokoju z mamą:-)

Zaczarowana Bawcie się dobrze.

Izka trzymam kciuki, żeby kroplówki pomogły ( mi z Kajtkiem pomogły, więc jest duuuuuuuża szansa:tak:)

Ok, idę spać. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wczorajszej nocy:baffled:, w ciągu dnia nie było widać po Kajtku żadnej choroby. Więc może to tylko jednorazowe problemy żołądkowe.
śmiejemy się z mężem, że on zawsze jest oryginalny: złapać zemstę Fareona przed wyjazdem do Egiptu:-D

Toska a tez mialas takie twardnienia? I ile Cie pod kroplowami trzymali?;)

Ktr mam brzucha nie masowac, natomiast raz dziennie szybkie nalozenie balsamu moge ;) robie to w ekspresowym tempie 3 ruchami hHa

Dzień dobry dziewczynki

Maciejkaa hahaha rozwaliło mnie to pytanie dermatologa.

Izka87 ważne, że brzuch się mniej stawia, zobaczysz jeszcze chwila i będziesz w domku.

Kiciabp gratuluje półmetku.

Agata_K u mnie wieczorami zależy czy jest mąż czy go nie ma. Jak jestem sama to TV, książka Internet a jak jest to robimy coś razem.

Chrzciny udane, autko niezarysowane, jeździ się coraz lepiej. Malutka wyglądała prześlicznie jak mały aniołek. Ach napatrzeć się na nią nie mogłam

Dzień dobry!!

jak ja Wam zazdroszczę tych wyjazdów!!! Sama bym chętnie pojechała gdzie pieprz rośnie ;-) My planujemy wakacje na początek czerwca (chcemy jechać gdzieś niedaleko na ryby, bo oboje uwielbiamy wędkować) - oczywiście, jeśli lekarz pozwoli i ja będę się dobrze czuła. No ale 2 miechy przed planowanym porodem raczej w tropiki nie polecimy.

Idę jakieś śniadanko zmontować, bośmy z Jaśkiem głodni ;)

Marzycielka, super, że się chrzciny udały!!

Witam Was SŁONECZNIE!

Śniadanko, kawka, teraz chwila zabawy z synkiem, a potem spacerek przed obiadkiem, bo pogoda jest ładna - no przynajmniej przez okno :)

Izka
- no właśnie miałam napisać żeby nie smarować brzucha szczególnie balsamami na rozstępy. Ja miałam twardnienia brzucha z Szymkiem i pierwsze co lekarz na wizycie zapytał czy smaruje brzuch kremami/balsamami. I kategorycznie zabronił do końca ciąży.

Fibi, właśnie będziemy niedługo zaczynali 1 sezon gry o tron, bo zewsząd dochodzą nas głosy, że to świetny serial jest!

Ja wieczorami głównie tv, albo książka. No i gotowanie z mężem, bo uwielbiamy oboje :)

reklama
Toska a tez mialas takie twardnienia? I ile Cie pod kroplowami trzymali?;)

Tak plus szyjka mi się skracała (0,5 - 1 cm) To był chyba 26 tc. W szpitalu byłam tydzień, dwa razy dziennie dostawałam kroplówkę: magnez i coś jeszcze ( jak chcesz toposzukam w papierach) i po 4 dniach była poprawa, zostawili mnie dłużej, ponieważ czekałam na wyńiki posiewu, bo założyli mi pessar, który miałam do 37 tc. Nie brałam żadnych lekarstw poza magnezem i nospą. Kajtka urodziłam 2 dni po terminie. Trzymaj się dzielnie, nie denerwuj i wszystko będzie dobrze:-)

Ale piękna pogoda ......w końcu:-D:-)

Miłego dnia wszystkim:tak:

Ps. Synek już zdrowy:-)

Do góry