reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek zdązylam juz poczytac, ze jest wymagane i pewnie lekarz mi da na nie skierowanie pozniej, dawkuje mi badania, a nie tak wszystko od razu

reklama
O te badania to pytam dlatego że właśnie pod koniec mojego "urlopu" w pl mam wiz usg itd to juz będzie za późno żeby cokolwiek zrobić, więc badania muszę zrobić przed wiz. Ale może to i lepiej bo od razu lek. Pokaże wyniki, tylko właśnie co robić..no i niestety prywatnie..:/, ja mialam na grupe krwi, odcz rh, i żelazo tu w lutym robione i to tyle

A czy te bułeczki na które robicie.mi tu ochotę :D to mowa o tych zawijanych :))??

Apropo jedzenia - Ja mialam chęć na paroweczki drobiowe na ciepło masakra właśnie wcinam z toną musztardy :D a to nie w moim typie takie rzeczy jeść,

Witajcie dziewczynki wieczorową porą

Ja jeszcze mieszczę się w zimowa kurtkę, ale już brzuszek mi wyskoczył i widać, że stan błogosławiony.

KasiaJr miłej wyprawy

My2013 z tymi ruchami na tym etapie różnie to bywa jednego dnia czuje się ciągle a drugiego cisza

Miciurka a może Ty masz anemię skoro piszesz, że dużo tej krwi Ci leci?

Jeśli chodzi o badanie krwi to trzeba na czczo z tego co ja wiem.

Ja dziś byłam u siostry i pomagałam zajmować się małą, jejku jaka ona jest słodka, mówi się do niej a ona uśmiecha się, coś tam po swojemu popiskuje a jak się wyda taki odgłos jak ona to śmieje się na całego, ale powiem wam, że byłam tam 6 godzin i ona w tym czasie spała tylko pół godziny to czas łączny jej drzemek, w każdym razie mała jest grzeczna ale wymaga ciągłej uwagi. A i pierwszy raz zmieniałam pieluchę i nawet nie było tak strasznie :-) Siostra się śmiała, że mała jest grzeczna, żeby cioci nie przestraszyć :-) a i jeszcze jedno nie wiedziałam, że płacz dziecka może być tak donośny, miałam wrażenie, że bębenki mi popękają. Jutro kolejny dzień opieki.

nie doczytam was wybaczcie :/
melduję się po dwóch IP..
jakaś porażka normalnie, najpierw pojechaliśmy do najbliższego szpitala na IP, żeby mi tylko sprawdzili czy z szyjką ok, żebym mogła spokojnie spać a nie denerwować się.. po godzinie oczekiwania poszłam na oddział ratunkowy bo na ginekologicznym od godziny przyjmowali jedną pacjentkę po terminie.. pani na ratunkowym miałam wrażenie, że siedzi tam za kare!! zadzwoniła do jakiegoś gina, a ten powiedział, że jak z twardnieniem brzucha to musi mnie zostawić w szpitalu.. nie ma możliwości, żeby mnie zbadał i wypuścił do domu bo musi dać kroplówkę.. popatrzyłam tylko na męża i "podziękowałam" za pomoc.. wydaje mi się, że przyjmują kogo popadnie żeby kasę z NFZ dostać! pojechaliśmy do innego szpitala, tam przemiłe panie, zaraz pani dyżurna gin do mnie zeszła, zrobiła usg przez brzuch i dopochwowo, zmierzyła szyjkę ma ok 4 cm :-) i rozwarcia nie ma uufffff więc ze spokojem już wróciliśmy do domku :) ale rajd 3 h zaliczony..

Cwietka dzieki za przepis chętnie skorzystam bo teraz mnie różne smaki dopadaja :)

Marzycielka gratuluje 1 zmienienia pieluchy i ogólnie opieki nad mała hihi,od czegoś trzeba zacząć ;)), co do krwawien z nosa to nie mam pojecia czy to anemia bo nie miałam badan krwi robionych :/ pójdę tu do lekarza i zobaczę co powie..

Izka kurde to mialas stresu :/ dobrze że się tak skonczylo :) można spać spokojnie

A mi dziś synek takie harce odwala że w szoku jestem 1 raz tak buszuje.że.go czuje przez cały dzień tylko się obija wszędzie i puka haha, wcześniej tak nie.szalał :)) normalnie jaja zaraz mi przez.pepek wyskoczy.haha -a apropos pepka czy juz wam się tak jakby pepek splycil i zaczyna się zbliżać wielkimi krokami żeby wystawać?!

Miciurka moj pepek jeszcze wyglada normalnie. Fajnie masz, ze makucha juz tak czujesz, bo moja corcia cos jeszcze nie chce uraczyc mnie kopniaczkami, ale bede cierpliwie czekac???
A w ogole spac nie mozesz? bo mnie sie w ogole nie chce, a moj malzon na dodatek jeszcze chrapie...

Dzień dobry :-) weźcie ten śnieg bo nie wyrobie zaraz :crazy:
Tu chyba nadal świąteczne rozleniwienie panuje, bo co zaglądam to potrafie bez problemu nadrobić :shocked2::laugh2:
izka87 dlatego ja nie jadę więcej na ip bo chcą zostawiać w szpitalu od razu :dry: ale super, że u Ciebie wszystko OK

reklama
iza dobrze ze tak się skończyło i nie musias zostawać w szpitalu

miciurka, moja mała też dzisiaj szalała całą noc i poranek, az sie smaiałam tak mi brzuch falował:-D :-Dmój pępek jeszcze na miejscu, ale zaczyna się wydostawać na zewnątrz, co mnie nie cieszy zbytnio, bo on ogólnie jest okropny:-D:-D:-D

a ja wczoraj odwiedziłam pogotowie stomatologiczne, bo moja skruszona ósemka nie chciała wytrwać do porodu i od kilku dni bolała, a wczoraj to już wyłam z bólu. Dobrze ze pojechalam, fajna pani stomatolog założyła trutke i po następnych 3 godzinach bólu teraz nic nie czuje, oprócz miejsc po znieczuleniu ktore i tak nie działało.:eek:

za mną chodzą bułeczki cwietki i chyba się na nie skuszę

Do góry