reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Co do witaminy A to też słyszałam, że w nadmiarze jest niezdrowa, ale tak, jak Toska myślę, że maść z wit. A użyta w niewielkiej ilości raczej nie zaszkodzi dziecku ;-) Ja w pierwszej ciąży używałam kremu na rozstępy (specjalnego dla kobiet w ciąży, żeby nie było :-p) i w składzie była witamina A - Jasiek jest zdrowy i wielki :-D

reklama
Cwietka - całkowicie nie pomyślałam o tym, że mogę zamrozić pieczywko, jutro jak będę piekła bułeczki maślane to je zamrożę. Ale szczerze, to dawno tak pysznego pieczywka nie jadłam!!!!!

Aż się boję spytać o przepis, na te bułeczki, bo jak mi zasmakują to nie dam rady się powstrzymać przed codziennym spożyciem. A staram się pieczywa uunikać :sorry:
Dzisiaj się zdziwiłam jak zobaczyłam na wadze +5 kg, jeszcze na wizycie dwa tygodnie temu było +2, a wydawało mi się, że ja taka jeszcze szczuplutka;-):-D To na pewno mięśnie na pupie mi urosły od spacerów z kijkami:tak::-D

Co do witaminy A, to rzeczywiscie w ciazy nadmiar nie jest wskazany, ale bardziej chodzi o witaminy w tabletkach badz kapsulkach gdzie jest wieksza dawka niz w masciach i kremach

Toska - koniecznie, spróbuj bułeczek Cwietki są wyśmienite. Właśnie zjadłam jedną i tak się zastanawiam na drugą ciągnie do nich strasznie!!!! A fakt jest faktem, że strasznie uzależniają :) Pupką absolutnie się nie przejmuj to na bank mięśnie :)

cwietka - współczuję bólu plecków.
ja dziś chodzę okrakiem, bo młody ma główkę bardzo nisko i chce mi tam na dole wszystko rozpychać ;/ więc dziś w pozycji półleżącej jestem i czekam aż młody zmieni pozycję ;/ właśnie zajadam czekoladę z bakaliami, to może się rozrusza i przemieści :)

a bułeczki chyba tez muszę zrobić :) bo już mi ślinka cieknie :-)

Cwietka- "Ograniczenia mobilności i zdolności samoopieki w różnych stadiach otępienia u chorych leczonych na oddziale psychiatrycznym ":)
ja to wszystko wiem, ze lepiej teraz, ze potem będzie ciężej, ale jak zwykle u mnie pewnie sprawdzi się "mądry Polak po szkodzie" :p

reklama
Chrobek tak szczepienie na zoltaczke typu B jest wykonywane jest przed operacjami, ale badanie na HBS jest wymagane w okresie ciazy, nawet przy przyjeciu do szpitala na porod trzeba okazac badanie albo ksiazeczke szczepien jak ktoras z kobietek byla szczepiona

Do góry