reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia takie kopniaki w jednym miejscu moga oznaczac czkawke ;-) wiec to normalne!
co do klucia nie pomoge bo sama nie wiem co oznaczaja, moze sie cos rozciaga jeszcze...

reklama
Jagoda dobrze, że chociaż do uratowania ta ósemka
Loleczka pewnie tylko wirus jak nic wiecej mu nie jest
Margo biedulko :-( współczuję tych pawiów
Ewcik detektor powinen Cie uspokoić :) i tak jak piszą dziewczyny idź na kontrole za tydzień
basia89 jak lekarz robi ci badania "ręczne" to sprawdza szyjkę a jak nic nie mówi to pewnie wszystko ok

Cześc Dziewczyny :)

Margo - współczuję pawi - niesamowite, że nie chcą Ci odpościć :(

Ja mam śmiesznie wystający pępek i po świętach brzuszek jest juz naprawdę widoczny - tak jak w wątku ze zdjęciami:)

Co gotujecie na obiadek ? Ja dziś tradycyjnie łososia pieczonego w soli, czosnku i pieprzu świeżo mielonym z cytrynką i do tego kasza gryczana :)
Dziś robię tez marynatę na dzika - na niedzielny obiad. Mój Mężuś uwielbia dziczyznę.

Powrotu do zrowia wszystkim chorowitkom - i tym dużym i tym małym :)

Dzien dobry!

Chroek Ty spij, bo potem juz ie będzie kiedy;-):-D Ja dzisiaj też się obudziłam przez chrapanie męża i nawet go nagrałam, bo mi nie wierzy, że jest taki głośny:-D

loleczka ja bym bardzo chciala, ale nie moge:wściekła/y: polozylam sie spac okolo 3 w nocy, a o 4:15 maz mnie obudzil na male co nieco i do tej pory nie spie. Poczytalam sobie na marcowkach opisy ich porodow i doszlam do wniosku, ze porod chyba nie jest taki straszny, da sie przezyc i jakas ulge teraz czuje. Skonczylam czytac i tak sobie pomyslalam, ze czas na drzemke, a tu kurier puka do drzwi (szkoda, ze nie zadzwonil domofonem najpierw, to bym sie ubrala, chociaz szlafrok, a tak w koszulce nocnej mu otwrzylam), przywiozl stolik pod laptopa, ktorym sie teraz bawie, wyginam mu w rozne strony nogi.
Ale chyba jednak sie zdrzemne na troche;-)

cwietka ja mam takie głupie pytanko nt. tych bułeczek prowansalskich - wybacz bo nigdy nie robiłam żadnego pieczywa - czy ten przecier pomidorowy to trzeba dodać do tego ciasta? :-) czy może być tez passata pomidorowa czy będzie za rzadkie? poza tym ma sól w składzie...

dziewczyny mi tez mocno pępek spłyciło a zawsze miałam taki wklęsły, mam nadzieję że jak wyskoczy (oby nie) to potem chyba wróci do pierwotnego wyglądu? :happy:

toska a Ty chcesz kupić taki normalny kostium dwuczęściowy? :-) podziwiam bo ja chyba nawet na jednoczęściowy dla ciężarnych się nie skuszę w tym roku, ja w ogóle jakaś dziwna jestem bo teraz w grubej kurtce mało widać ale boję się chodzić całe lato z wielkim brzuchem (jakiś taki irracjonalny wstyd mnie dopada), na ulicy ludzie na pewno będą się gapić i już kombinuje co tu pokupować żeby brzuch jakoś estetycznie wyglądał.
Nie wiem jak u Was ale u mnie często latem na ulicy obserwowałam kobiety z wywalonym gołym brzuchem na zewnątrz :baffled:

Ewcik malzon sie smieje, ze ja teraz o kazdej porze jestem zwarta i gotowa:szok: strasznie mu sie podoba ten II trymestr;-)
a na poczatku ciazy nic mi sie nie chcialo:no:

Ja na szybko, wiec tylko M.lenie odpowiadam - możesz dać passatę. Dorzuc do mąki najpierw, a potem dopiero wodę, zeby kontrolować, czy nie za rzadkie wyjdzie. Ciasto ma byc miękkie, ale nie ciapaja. Jesli passatę jest slona, to daj troche mniej soli - tak polowe proporcji.

reklama
Ewcik malzon sie smieje, ze ja teraz o kazdej porze jestem zwarta i gotowa:szok: strasznie mu sie podoba ten II trymestr;-)
a na poczatku ciazy nic mi sie nie chcialo:no:

to zazdroszcżę, bo ja ciągle mam stres w sobie, że po współżyciu coś będzie nie tak.. tym bardziej, że ostatnio zapomniałam zapytać, czy możemy.. bo wcześniej miałam zakaz

poproszę o jakiś szybki i łatwy pomysł na obiad :-D nie mam auta,żeby na zakupy pojechać bo M do pracy pojechał, w lodówce niewiele, więc mogę działać z: jajek, marchwi, cieciorki konserwowej, mrożonych warzyw hehe.. wybór niewielki

Ostatnia edycja:
Do góry