reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzien dobry!

Chroek Ty spij, bo potem juz ie będzie kiedy;-):-D Ja dzisiaj też się obudziłam przez chrapanie męża i nawet go nagrałam, bo mi nie wierzy, że jest taki głośny:-D

Izka, dobrze, że jest oki, no i szyjka długa:tak: a tak w ogóle to fajnie w duzym mieście jest, bo jest wybór szpitali no i IP...ja swój gineologiczny IP mam 18 km stad najbliżej:baffled: więc zanim tam pojadę to sie musze trzy razy dobrze zastanowic czy warto, bo to cala wyprawa, zwlaszcza z synkiem...:eek:

Co do pępka, to mi nie wyskakuje i raczej nie wyskoczy...przynajmniej poprzednio nie byl na wierzchu;-)

Marzycielka, dźwięk płaczu swojego dziecka inaczej brzmi niż cudzych:-D

A ja nie wim czy z synkiem iśc do lekarza...od wczoraj ma gorączkę i nic poza tym:baffled: nocke przespal z młymi pobudkami, mleka pic nie chce, ale za to pije herbatki... no i teraz znów śpi...no i nie wiem czy czekac aż się coś wykluje czy jak...no bo podaje syrop na zbicie tempki i na razie tyle...pewnie lekarz na razie tez mi nic więcej nie odradzi... tempke w uchu ma około 38 stopni....

reklama
Witam z kawką :)
marzycielka - no to mogłaś troszkę popatrzeć na opiekę nad takim maluchem :)

izka
- współczuję wyczekiwania w szpitalu, ale najważniejsze że szyjka długa i zamknięta. Teraz już w razie czego wiesz, gdzie jechac na IP :)

jagoda
- brrrrr ósemka :) ale dobre że mi przypomniałaś, bo mi się siódemka ukruszyła i muszę dziś koniecznie do stomatologa zadzwonić!

Loleczka - mi w ostatniej ciąży pępek nie wyskoczył, ale teraz jest na dobrej drodze, bo już jest baaardzo płytki :)
A masz jakiś dyżur popołudniowy, żeby w razie czego iść popołudniu?

Dzień dobry :-)

Loleczka jeżeli jest tylko 38 ( u dziecka to niewysoka temperatura) i spada po podaniu przeciwgorączkowego leku to poczekaj i obserwuj. Te przeciwgorączkowego działają też przeciwzapalnie, więc odpukać, jeżeli miałby się coś wykluwać to tez działają.
ja mam taką zasadę, ze wzywam bądź idę do pediatry jak po 3 dobrych nie mija gorączka a nie ma innych objaw, chyba że wcześniej pojawi się brzydki kaszel czy zielony katar. Tak mi poradziła moja pani doktor, i odpukać sprawdza się u mnie, jak gorączka mija, to był to jakiś wirus, jak nie po 3 dniach widać czy to angina czy zapalenie ucha czy jeszcze coś innego ( pierwszego dnia gorączki nigdy nie zdiagnozowano żadnej z poważniejszych chorób).
Trzymam kciuki, żeby to było tylko małe przeziębienie :)

Izka dobrze, że wszystko ok, a 4 cm to wow, bardzo długa szyjka, moja ma już 3:baffled:

jagoda fajnie, że pozbyłaś się problemu z zębem.

A ja dzisiaj idę na zakupy :-D muszę coś na wyjazd kupić, no i jakieś bikini by się przydało :-)

hej dziewczynki

wybaczcie kilkudniową nieobecnosć, ale była u nas rodzina M i jakoś czasu na kompa brakło.. Wczoraj miałam wizytę u innego lekarza, w zasadzie tylko usg.. właśnie z tego powodu też nie miałam siły wchodzić, bo jestem podłamana i nie wiem, co robić.. potwierdził oczywiście płeć, że dziewczynka, ale podczas usg 2 razu bardzo głęoko spadło dziecku tętno-norma jest 120-160, a Mała miała chyba z 60, po czym trochę to trwało, zanim tetno wrócił do wartości 140. On mówi, e to niby się zdarza, takie fizjologiczne spadki, ale nie uspokaja mnie to. Próbowałam w necie szukać info na ten temat i nic nie ma o fizjologicznych spadkach :-( pół nocy nie spałam, płakałam, bo coś wkręciłam sobie, że Mała przestała się ruszać.. o 4 się poruszyła i dopiero zasnęłam.. dziś od rana znowu cisza. Pożyczę od koleżanki na weekend detektor tętna i będę obserwować..

przepraszam, że Wam przynudzam, ale widok i dźwięk tego zwalniającego serca potworny..

Witam z kawką :)
Loleczka - mi w ostatniej ciąży pępek nie wyskoczył, ale teraz jest na dobrej drodze, bo już jest baaardzo płytki :)
A masz jakiś dyżur popołudniowy, żeby w razie czego iść popołudniu?
No własnie dzisiaj juz piatek, więc raczej z pediatry nici, no i jesli się cos wykluje w weekend to pozostaje opieka świateczna (czytaj. zazwyczaj przyjmuja jacyś interniści albo lekarze o jeszcze innej specjalności, rzadko sa to pediatrzy, albo weze lekarza prywatnie)...no i chyba w razie 'W" pozostaje mi prywatna wizyta domowa...
Loleczka jeżeli jest tylko 38 ( u dziecka to niewysoka temperatura) i spada po podaniu przeciwgorączkowego leku to poczekaj i obserwuj. Te przeciwgorączkowego działają też przeciwzapalnie, więc odpukać, jeżeli miałby się coś wykluwać to tez działają.
ja mam taką zasadę, ze wzywam bądź idę do pediatry jak po 3 dobrych nie mija gorączka a nie ma innych objaw, chyba że wcześniej pojawi się brzydki kaszel czy zielony katar. Tak mi poradziła moja pani doktor, i odpukać sprawdza się u mnie, jak gorączka mija, to był to jakiś wirus, jak nie po 3 dniach widać czy to angina czy zapalenie ucha czy jeszcze coś innego ( pierwszego dnia gorączki nigdy nie zdiagnozowano żadnej z poważniejszych chorób).
Trzymam kciuki, żeby to było tylko małe przeziębienie :)
U mnie pierwszy raz taka sytuacja, bo synek wczesniej nie miewał temperatury:baffled: ale właśnie slyszałam, że u dizeci taka tempka to jeszcze nie jest groźna, a jak jeszcze innych objawów nie ma to nie ma po co do lekarza się fatygowac... także pewnie zrobię tak jak Ty robisz:tak:

Witamy szybko z pawiem i dalej zmykamy do łazienki :baffled:
oj, bidulko....

Jagoda, a jaka Cie lekarka przyjmowala na tym pogotowiu??

Witam z duzym kubkiem kakao :-D

Izka super ze wszystko ok :-D

Maciejkaa co do pepka to nie wiem czy mi wyskoczy czy nie, jest troche przerobiony po laparoskopii ale robi sie coraz plytszy ;-)

Margo taki urok Twojej ciazy z tym pawiem...

Ewcik jesli lekarz powiedzial ze jest ok to jest ok, nie nakrecaj sie i nie placz! A to ze mala sie czasami niw rusza jest normalne, na tym etapie nasze malenstwa spia ok 20 godzin na dobe ;-)

Dzień dobry wszystkim :-)

Godzinkę temu wróciłam z badania krwi i jem sobie śniadanko. Niezłego głodomorka mam w brzuchu :-D

Izka, super, że wszystko w porządku :-)

Swoją drogą tak mówicie o tej szyjce, a ja nawet nie mam pojęcia jak długa jest moja.. lekarz nic nigdy nie mówił.. chyba na następnej wizycie muszę sama zapytać :baffled:

Miciurka, taka godzina a Ty nie śpisz? Ja już o 23 przeważnie padam i wstaje rano :-p

Super, że synek szaleje:-) Co do pępka, to mój na razie jest taki jak był..

Współczuje chrapiących mężów :-Dhaha mój jest jak dziecko, ledwie wejdzie do łóżka to już śpi i na szczęście nie chrapie :-p za to strasznie się rozwala i czasami muszę go budzić, żeby z łóżka nie spaść ;/

Jagoda, dobrze, że już ząb nie boli.. ja też mam problem z ósemką.. praktycznie jest do wyrwania ale dopiero po ciąży.. więc też się boję, żeby nie bolała..

Toska, życzę udanych zakupów :-) ja też się chyba dziś wybiorę :tak:

Margo, ale z Ciebie bidulka :-(współczuje, że dalej tak Cię męczy..

Ewcik, współczuję takich przeżyć.. nie dziwię się, że Jesteś cała w stresie.. ale, jeżeli lekarz mówi, że to się zdarza, to może faktycznie był to jednorazowy incydent.. Malutka pewnie zdrowo rośnie :-) Nie przejmuj się na zapas. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Dziewczyny powiedzcie mi, czy to normalne, że mój synek kopie tylko w jednym miejscu ? czuje go już dosyć wyraźnie, ale zawsze kopniaki dostaję w dole brzucha z prawej strony…

W ogóle dzisiaj mam jakieś kłucia w pochwie jakby ktoś mi szpilkę wbijał.. Trwa to chwilkę i przestaje.. miałyście takie coś? :baffled:

Ewcik, spokojnie, nie stresuj się aż tak! Coś podobnego pisała Kasiarj, też na wizycie u Jej córeczki jakaś arytmia wyszła i te Jej gin powiedział, że to fizjologiczne i po tygodniu chyba powtórzyła USG i wszystko było OK. Nie martw się na zapas, bo Twója Malutka to czuje :) przecież serduszko jeszcze niedojrzałe, może nie pracować jeszcze w pełni sprawnie. Idź na kontrolę za tydzień. A póki co detektor pożycz, żebyś była spokojniejsza!

Witam się ze Wszystkimi Mamusiami i dzisiaj zaraz zmykam, bo mam kilka spraw do załatwienia :) miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama
Margo - pawik to teraz Twój przyjaciel :)

Ewcik
- spokojnie, powtórz USG za tydzień na dobrym sprzęcie. A detektor możesz pożyczyć, ale żebyś się nie stresowała niepotrzebnie przez weekend i nie leżała cały czas z nim.

toska - udanych zakupów bikini :)

basia89 - ja mam takie kłucia czasami, ale póki szyjka długa i zamknięta mam się tym nie przejmować

Do góry