reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka, Cwietka
pami doktor kiedyś powiedziałamojemu mężowi, że coś tam wolno zjeść na krótko przed pobraniem, ale...'niech pan tylko nie mówi paniom w laboratorium' :-D Ale dla mnie osobiście na czczo to na czczo :-D

Pocisnęłam sok z pomarańczy, czerwonego grejpfruta i truskawek. Obłęd!!! Wyszedł litr i zaraz cały będzie w moim brzuchu :-D

reklama
Cwietka - dostałam Twoją wiadomość ale dopiero dzisiaj hehe troszkę po fakcie!!! Wczoraj sprawdzałam co chwilkę skrzynkę i nic nie było a dzisiaj się pojawiła :szok: Bułeczki wyszły boskie - wszystkim kobietką polecam. Zrobiłam z połowy porcji bo 30szt to stanowczo dla naszej dwójki no trójki za dużo. Stwierdziłam z M, że od dzisiaj nie będziemy kupować pieczywa. Jutro z rana będę piekła bułeczki maślane, już nie mogę się doczekać. Ochh Kobietko powinnaś jednak zgłosić się do jakiegoś programu kulinarnego.

Agata_K
- ja się pytam dlaczego jak byłam chora nie wiedziałam o takim pysznym koktajlu ???

Madziula póki co mi niestety na zdrowie nie pomaga, ale w tym momencie to się nie liczy :-D Bo połączenie tych 3 owoców jest wprost obłędne!
Ja też bardzo często piekłam pieczywo do czasu pewnych mdłości. No nic....teraz mam wiele takich skrętów i muszę się doprowadzić do pionu:baffled:

Margo, Agata, wyciskacie te cytrusy czy do sokowirówki wrzucacie? No bo truskawki to albo zblendowane albo do sokowirówki, prawda? A truskawki mrożone?
Przed chwilą pożarłam zupę jarzynową. Jejuuuu jaka pycha! Nawrzucałam chyba wszystkich możliwych warzyw, ale ich przytachanie z bazarku, a później krojenie dało mi nieco w kręgosłup ;) ale warto było :)

Wróciłam :-)

Pogoda paskudna, u mnie pada deszcz :confused2: Czy Wy wiecie, jakie ubranka dla dziewczynek są słodkie?:-D Kupiłam jedną, no w sumie dwie rzeczy, bo za bardzo mnie teraz nie stać na szleństwa ale takie to śliczne, że oderwać się nie mogłam :-D

Margo - ale mi narobiłaś ochoty na taki sok owocowy!:szok: Co prawda mam tylko truskawki ale może chociaż je sobie zmiksuję, a co :-D

Jeśli chodzi o morfologię, to ja zawsze robię na czczo. Przed badaniem łykam tylko lek, który muszę brać co najmniej 30 minut przed jedzeniem, a śniadanko dopiero po powrocie ;-)

Maghda ja wszystko przeciskam przez sokowirówkę. Truskawki kupuję obecnie mrożone choć mój pan warzywniak od wczoraj sprowadza hiszpańskie, ale ja poczekam na polskie :) w każdym razie zanim je wycisnę to je rozmrażam.

Domi to może dorzuć trochę mleka albo jogurtu i zblenderuj na koktajl :-) też będzie pyyycha!

Ostatnia edycja:
Eweli :baffled: Używam tej maści w ciąży od czasu do czasu i odpukać dwójkę zdrowych chłopaków już mam;-) mi chodzi o taką najzwyklejszą maść z witaminą A w tubce, lekarz mi na pewno nie zabronił, No ale już wcześniej pisałam mój z tych liberalnych co nawet wędzone ryby i twarogi z niepasterysowanego mleka pozwalają:sorry:
trudno mi sobie wyobrazić, żeby taka mała ilość mogła uszkodzić płód:eek:

chyba polecę po truskawki:-p:-D

Ostatnia edycja:
Margo25 - ale mi ochotę zrobiłaś na taki koktajl, nie mam w domu wszystkich składników ale mam inne owoce i zaraz coś pokombinuje. Jakie bułeczki piekłaś ??? Pliss prześlij jakiś przepis, nie ukrywam, że bułeczki Cwietki zrobiły furorę i będę robić częściej.

Maghdalena - zainspirowałaś mnie do tego, żeby zrobić sobie zupkę, dzisiaj jestem cały dzień sama i miałam nic nie gotować a przez Ciebie zgłodniałam :))

Madziula - ja robię więcej i mrożę. Mam potem na cały tydzień i bułeczki są świeżuteńkie :-) Można albo wyjąć tak z godzinę-półtorej przed jedzeniem albo wsadzić na chwilę do piekarnika/mikrofali/na patelnię.

Do truskawek mnie jakoś nie ciągnie. Chyba mój organizm zaprogramowany tak, że truskawki to dopiero w czerwcu :-D Ale za to coś czekoladowego bym zjadła... Chyba poprzestanę na jabłku ;-)

Coś mi w plecach strzeliło. Jak leżę na boku, to jest ok, ale chwilę pochodzę i boli niemiłosiernie :baffled: Zaaplikowałam sobie termofor na plecy i czekam aż przejdzie :confused2:

reklama
Do góry