reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Miciurka u mnie na poczatku ciazy leciala krew z nosa, ale to ponoc normalne w ciazy ;-)
zawsze mialam z tym problem, szczegolnie gdy bylam zmeczona niewyspana ale rowniez w lato mam z tym problem, jak jest bardzo goraco.... Slyszalam kiedys ze jakis witamin brakuje z grupy B...

Co do glukozy kiedys mialam 50g i najpierw pobrali mi krew, potem podali glukoze i po godzinie ponownie pobrali krew!

Chrobek a na HBS nie mialas badania?

Na morfologie chodze po lekkim sniadanku bo wiem ze mozna :-D

reklama
Ja na krew chodzę bez jedzenia i picia, ale wiem, że coś drobnego można popić i zjeść, bo kiedyś sama pani doktor powiedziała to mojemu mężowi, ale podobno najlepiej na krótko przed badaniem. Ja tam jak zwykle jestem z tych co dmuchają na zimne żeby nie musieć dwa razy łazić :p

hej :) ja dzis walcze z bólem pleców i powiem szczerze nic fajnego a gdzie tam jeszcze... w nocy cos mnie w iednicy rwało mam nadzieje że to tylko rozciąganie się mojego ciałka i oznaka że maluszek sie powieksza :)))
jesli chodzo o Toruń to piekne miasto mam do niego sentyment :)
miłego dzionka mamuski!!!

Wróciłam z synkiem z przedszkola :) kupiłam też tam zdjęcia bo mieli niedawno sesję i jestem zadowolona :-D już wisi w ramce na ścianie ;-)

Teraz synek odpoczywa po przedszkolu tj ogląda bajki i gra w gry a ja pije pierwszą dziś kawkę która chyba dotarła do dzidzi bo kopie dość mocno :-D

No to ja już nie wiem o co chodzi z tą morfologią. Pytałam panią w rejestracji, ona stwierdziła, że na czczo, a potem jeszcze spytałam tę pielęgniarkę, która pobiera krew i ona też, że na głodniaka :eek: Na wszelki wypadek wolę iść bez śniadania, bo jakby mnie mieli jeszcze raz męczyć, to bym się zapłakała.

A w ogóle to chyba mnie jakaś depresja zimowo-ciążowa łapie. Pogoda do bani, tyłek rośnie, cyce jak donice i jeszcze zero ruchu, bo jak tu na spacery chodzić, jak błocko pośniegowe wszędzie? No i to siedzenie w domu już mi bokiem wychodzi. Niby mi się nudzi, a nic pożytecznego robić się nie chce. Do d... taka ciąża.

tosca - jeśli chodzi o maść witaminową na to swędzenie jest zabroniona w ciąży. Wszystko, co zawiera witaminę A poza naturalnymi źródłami (tj. marchewka itd. które i tak są wskazane w mniejszych ilościach) kosmetyki i leki z wit A są zakazane - wszelkiego rodzaju maści, kremy. Witamina A może uszkodzić płód. Wczoraj chciałam zakupić maść witaminową żeby natłuścić popażenie i farmaceutka mi zabroniła...
Co do wyników z żelazem - ja mam ciągle za niskie wskaźniki. Żelazo - HB 10,9 , a było już 10,4, więc skoczyło troszkę w górę :)
Śnieg, śnieg, a majówka już za 3 tyg...

No ja też wiem tyle ze na badanie krwi trzeba naczczo ..

Cwietka - ach tam pogoda jest jaka jest. Mi nie przeszkadza. Przynajmniej mogę schować tłuszcz pod kurtka i dużo osób nie wie o ciąży :-p

Eweli - czyli nie mogę tej maści ?
O nie a ja uwielbiam marchewki ...

Kicia - mnie też bolą plecy ale na samym dole. Ból łączy się z miednicą :(

reklama
No ja też wiem tyle ze na badanie krwi trzeba naczczo ..

Cwietka - ach tam pogoda jest jaka jest. Mi nie przeszkadza. Przynajmniej mogę schować tłuszcz pod kurtka i dużo osób nie wie o ciąży :-p

Eweli - czyli nie mogę tej maści ?
O nie a ja uwielbiam marchewki ...

Kicia - mnie też bolą plecy ale na samym dole. Ból łączy się z miednicą :(

Do góry