reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Maciejka -świeżo po wizycie i po tym,co się dziś nasłuchałam,to obstawiam,że masz jakąś alergię ale lekarzem nie jestem...Mi dziś lekarka mówiła,że takie alergie ujawniają się w pierwszym trym, a potem się tylko nasilają.Jak dzwoniłam pierwszy raz do dermatologa,to mi powiedzieli,że termin na maj.A wczoraj już tak się wkurzyłam,że trochę dołożyłam(że swędzi mocniej,niż swędzi,że się szybko rozprzestrzenia),więc jak do tego usłyszeli,że jestem w ciąży,to się termin znalazł na dziś,więc może też spróbuj w podobny sposób.Trzymam kciuki by Ci się polepszyło...

a jak wygląda Twoja wysypka ??

to coś co ja mam wygląda mi na LISZAJ PŁASKI.
Spróbuje dostać sie jak najszybciej do dermatologa

reklama
​Maciejka - Ja to mam jakieś skupisko czerwonych krost,okropnie swędzących.I najgorsze,że jak zniknie w jednym miejscu,to pojawia się w innym.Tak ''na stałe'' to mam to od m-ca,a wcześniej w grudniu miałam na karku,szyi i plecach i zniknęło po paru dniach

Dolaresr
Może mamy to samo ?!
A to takie drobne masz czy takie czerwone place bardziej ?

Maghdalena ale to chyba w W-wie ? Mam baaaardzo daleko do do niej :-p

Ostatnia edycja:
Maciejka na jednym przedramieniu mam jakiś placek czerwony a na drugim drobne krosty czerwone i dermatolog powiedziała,że to to samo,tylko różne postacie przyjmuje.Na maść muszę aż do jutra czekać ale dostałam próbkę kremu Balneum optiderm i na szczęście przestało mnie już po paru minutach swędzieć

(...)
Maghdalena ale to chyba w W-wie ? Mam baaaardzo daleko do do niej :-p
O rany, a skąd jesteś? Ja byłam przekonana, że z Wwy!!! No to sorry :) chciałam dobrze :))))

Z innej beczki do dziewczyn z zatkanymi nosami: przypomniałam sobie, że ja na to używam wody morskiej w sprayu. Może to placebo, ale pomaga :)

Ostatnia edycja:
och jak zaczęłam nadrabiać i temat o wysypkach czytam to momentalnie mnie zaczęło wszystko swędzieć :p haha

ja mam też plamy czerwone ale nie swędzą. Wydaje mi sie ze takie wysypki nie powinny być groźne dla maleństw ale rozumiem wasz niepokój, poza tym po co się męczyć ze swędzeniem, jak mozna sobie pomóc.

dolaresr- a mówiła Ci lekarka dokłądnie co to jest? mój mąż ma takie wysypki jak opisujesz, też znikają po paru dniach a czasami po chwili, swędzą bardzo i zdiagnozowano mu pokrzywkę.

Pandora leż w łóżku jeśli masz tylko taką możliwość. Ja też mam czasem takie dni, że tak rozpiera, ze nie mogę się ruszać z bólu. Trzymaj się, wspieram Cię :)

reklama
Maciejka i Damagi -niestety nie powiedziała mi nic oprócz tego,że to alergia i że do końca karmienia nic więcej się nie dowiem,bo dopiero wtedy mi zrobią dokładne testy...A na chwilę obecną dała mi tylko środki,dzięki którym ma mnie nie swędzieć i powiedziała,że raczej to mi już teraz nie zniknie.Mam cały czas się smarować i pojawiać się u niej po recepty jakby się maść kończyła.Nie zrozumiałam tylko dlaczego tych testów mi teraz nie zrobi-czy nie wolno ich robić w ciąży(może to głupie ale nie mam pojęcia jak to wygląda:zawstydzona/y:),czy raczej chodzi o to,że nie ma sensu bo i tak nie dostanę mocniejszych środków,żeby się tego cholerstwa pozbyć...

Do góry