reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny ratunku !

Wyszły mi na tułowiu na szyi i karku jakieś dziwne plamy chrosty pęcherze sama nie wiem co to ale strasznie swędzi :-(
Wygladają jakby mnie mucha końska pogryzła :(
Wiecie co to może być ?
Może LISZAJ ?
Dodam ze na początku ciąży miałam takie coś na biodrze. Martwię sie :-(
Do dermatologa sie czeka długo a gin sie raczej nie będzie znała na zmianach skornych .. :szok:

reklama
Dziewczyny, nie mam pojęcia co oznaczają Wasze wysypki, bo raczej nigdy przez coś takiego nie przechodziłam. Ja mam w jednym punkcie od początku ciąży dokładniej na krzyżu malutkie uczulenie no i na dłoniach niewyobrażalne odmrożenia, że niemal wszyscy zwracają mi na to uwagę. Zawsze miałam zimą skłonności do odmrożeń a w ciąży podobno się nasilają więc nie panikowałam, ale jak tak piszecie o dermatologach to może sama się wybiorę :/

Loleczka, Tosia, przez ostatnie 20 stron pisałyśmy chyba głównie o świętach i gotowaniu, wyjazdach i tym podobnych. Z bardziej nietypowych tematów sobie przypominam, że IzieV zalało mieszkanie w święta:baffled:

Dzięki Agata:-D
Współczuję Iza tego zalania! to się natyralaś przy sprzątaniu....

Współczuje też tych wysypek:-( Ja z kolei mam problemy z cerą, na twarzy mam mega czerwone plamy i krosty jakich w życiu moja skóra nie widziała... w świeta moja szwagierka sie mnie spytala od czego to (mega taktowna jest , nie ma co...).... Ide za tydzień do dermatologa i na wizyte prywatna czekałam 3 tygodnie!!!! jakas masakra...a znając zycie zrząci to na karb ciązy i dlaej bede wyglądąc jak siedem nieśzczęść... nawet trzy tony podkładu nie tuszuja tego szajstwa...dobrze chociaż, że nie swędzi...:baffled:

Margo myślę ze nic nie tracisz idąc do dermatologa :)
Loleczka no jak nie swedzi to pół biedy. To czekanie na wizytę jest straszne - jak za komuny :/
Mnie strasznie swedzi i wszyscy mnie straszą ze to grozne dla dziecka :-(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ratunku !

Wyszły mi na tułowiu na szyi i karku jakieś dziwne plamy chrosty pęcherze sama nie wiem co to ale strasznie swędzi :-(
Wygladają jakby mnie mucha końska pogryzła :(
Wiecie co to może być ?
Może LISZAJ ?
Dodam ze na początku ciąży miałam takie coś na biodrze. Martwię sie :-(
Do dermatologa sie czeka długo a gin sie raczej nie będzie znała na zmianach skornych .. :szok:

Maciejko, zadzwoń tam i zapytaj co robić Izba przyjęć szpitala Prezentacja z katalogu Specjalizacje Dermatologia, Wenerologia Dermatolog Warszawa

Co do dermatologa, to powiem Wam że jestem w szoku, bo ostatnio mój najstarszy miał wysypkę po basenie, /okazało się że ma uczulenie na chlor prawdopodobnie/, poszłam go zapisać, a Pani w okienku, mówi, to proszę lekarz jest u siebie... zamurowało mnie. Mówię jej że syna wysłałam do szkoły bo myślałam że to miesiąc potrwa... Kazała przyjść następnego dnia i dostaliśmy się bez problemu od ręki... przy okazji zapytałam o moje wysypki na plecach i buzi, a Ona mi tylko, że to się wyleczy, ale najpierw się muszę z ciąży wyleczyć... Także dla warszawianek, polecam przychodnię na Pilota Skarżyńskiego, o ile jest w danym momencie lekarz, przyjmują natychmiast Maciejka, wydaje mi się że twój gin jak nie będzie wiedział co Ci jest to cię z kimś skonsultuje. Na moje oko to jakaś alergia.

Maciejka -świeżo po wizycie i po tym,co się dziś nasłuchałam,to obstawiam,że masz jakąś alergię ale lekarzem nie jestem...Mi dziś lekarka mówiła,że takie alergie ujawniają się w pierwszym trym, a potem się tylko nasilają.Jak dzwoniłam pierwszy raz do dermatologa,to mi powiedzieli,że termin na maj.A wczoraj już tak się wkurzyłam,że trochę dołożyłam(że swędzi mocniej,niż swędzi,że się szybko rozprzestrzenia),więc jak do tego usłyszeli,że jestem w ciąży,to się termin znalazł na dziś,więc może też spróbuj w podobny sposób.Trzymam kciuki by Ci się polepszyło...

reklama
i ja mówię dzień dobry:-D

U nas też już dziś bez śniegu i nawet w miarę ciepło:tak:
A ja uziemiona w łóżku- kolejny etap rozrastania macicy- czuje się jakbym miała mega wzdęcia:zawstydzona/y:, aż mnie rozpycha od środka, no i booooli. Jakby nie to że już tak miałam i pytałam o to ginkę to chyba byłabym już na IP:-(
Agnieszko- witaj:-)

Do góry