reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Witam się i ja:-):-)
Franek tak jak Agata napisała, bo coś się pozmieniało, u mnie też inaczej coś z bb. Agata, mnie też biodra bolą, ale raczej po większym wysiłku, jak się nasprzątam, to później z łóżka wstać nie mogę, tak boli i chodzę jak emeryt. Rano mi zazwyczaj przechodzi.
Witam nową forumowiczkę. Agnieszko rozgość się.
Margo?tobie jeszcze zatok brakowało? ale łączę się w bólu, mnie też dręczą od jakiegoś tygodnia... Chyba wypróbuję ten specyfik z grejpfrutem...
Nie uwierzycie, ale ja też dopiero wstałam..:szok: Już dawno tak nie pospałam, rano wyprawiłam wielkoludy do szkoły i poszłam spać dalej.. obudził mnie listonosz, kochany facet odkąd jestem w ciąży każdą paczkę mi pod drzwi przynosi, chociaż tą mógł w skrzynce zostawić... Chyba mój organizm broni się przed jutrzejszym wstawaniem do pracy. Ale wyspana jestem jak nigdy. Mój maluch już tak kopie że momentami staje się to lekko nie przyjemne.. Wczoraj wieczorem skakał że aż brzuch falował, mała bestia. Na koniec dostał czkawkę... Dobra jadę do LIDLA, zobaczyć na promocje. Miłego dnia wszystkim.

reklama
Ja jeszcze czasem mrożone truskawy do tego dorzucam i jest pycha!
Najlepiej, jak się źle czujesz, to go pić leżąc pod kołdrą - świetnie rozgrzewa, na mnie działa jak aspiryna - wypacam się porządnie i po kilku godzinach jest o niebo lepiej!

Agnieszka co masz na mysli pisząc 'cudowne uczucie'? Nie wymiotujesz? Nie masz specjalnych dolegliwości? Jeśli tak to faaaajnie :) Ja pomimo tego, że ciężko przechodzę ciążę i uważam, ze ten stan wcale nie jest cudowny to cudowne jest noszenie pod sercem nowego życia i jestem w stanie to wszystko znieść ze wzgledu na dzidziusia:)

A z suwakiem to nie wiem. Też się trochę nad tym nagłowiłam, ale na pewno któraś z dziewczyn zaraz Ci pomoże.

Dobra, biegnę do sklepu po składniki na eliksir z cytrusów :D na szczęście mam w zamrażarce truskawki :D jeszcze te z czasów kapusty kiszonej :D

Ostatnia edycja:
Droga Margo25! Jeżeli chodzi o dolegliwości ciążowe, takie jak : mdłości i wymioty, to oczywiście nie jestem wyjątkiem, jestem w 19 tygodniu, a ciągle mnie mdli potwornie, poza tym jestem na zwolnieniu, musze się oszczędzać i 60 % dnia leżeć ( nic miłego), ale warto, raz już nam się nie udało, bardzo wierzę w to, że tym razem się uda! Pozdrowionka z Poznania

dziewczynki ! mam pytanie : jak dodać suwaczek, stworzyłam go, ale nie wiem co dalej...

Idziesz na zielony pasek na górze strony w USTAWIENIA
Następnie po lewej stronie wybierasz w menu MOJE USTAWIENIA pozycję EDYTUJ SYGNATURĘ i wklejasz tam kod suwaczka - zapisujesz i gotowe:tak:

------
Edit: właśnie zauważyłam, że już masz;) opóźniona jestem :p

Czesc dziewczyny, jestem na zwolnieniu na kilka dni z powodu zabiegu i mobe troche poodpoczywac :) a przy okazji nadrobic forum

Czesc Agnieszko! wspolczuje ze musisz lezec i tych mdlosci, ja jestem w 19 tyg ale mdlosci mam juz dawno za soba a wymiotow w ogole nie bylo, tylko kregoslup mi zaczal dokuczac jak za duzo sie poschylam

Witam Was Mamusie!!!:-)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny,za chwilę poczytam szczegóły na wątku z wizytami...

Marzycielka- ja Cię rozumiem ze stresem przed pobieraniem krwi bo mam tak samo.I już przeżywam glukozę i to nie chodzi o smak,tylko o podwójne kłucie:baffled:.Zawsze w tym miejscu,gdzie mnie gin wysyła,to nie mogą znaleźć mi żył,a potem siniak na 2-3 tyg.I zawsze jest tak samo:wściekła/y:.

Witam nową mamusię Agnieszkę!!!:happy:

Ja dzisiaj byłam u dermatologa z tymi moimi krostami.Podobno to jakaś alergia,którą mogłam mieć całe życie ale dopiero w ciąży mi się uaktywniła...Dopiero jak skończę karmienie,to mogę zrobić testy,żeby się dokładniej dowiedzieć od czego ta wysypka.Na dzień dzisiejszy wiem tylko tyle,że nie jest to nic groźnego dla dzidzi,dostałam jakąś maść wysuszającą i mam zacząć używać proszków i płynów dla dzieci i kosmetyków np.BALNEUM. Także nie jest źle,damy radę!!!:-)

Dzień dobry :-D
Witam nową mamusię :-)

Agata_K poczytaj czy masz tak Ból spojenia łonowego. - Specjalista radzi - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
mnie też miednica boli no ale pomaga mi żelatyna

co do ruchów to moje dzieci mi dają już równo popalić, pobudka ok 4 zawsze minimum pół godziny szaleństwa, potem o 10 i popołudniu i znowu wieczorem :-)
Lewek się przeprowadza co parę dni wtedy się ruszają oba naraz, że już brzuch mi chodzi :rofl2:

Co do terminu z usg to jak ja bym miała na to patrzeć to z usg w 13tc mam jednego na 30.07 a drugiego na 9.08 :shocked2::confused2::laugh2:

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny u mnie sniezyca od rana :( przeprowadzka nadal trwa na nowym miejscu tzn rozpakowuje sie z mega ilosci kartonów ale biore to baaaaardzo powoli... wczoraj mialam potworne bóle pleców dzis juz ok taki urok:) ja mam termin na końcówke sierpnia zatem bee kibicowac wam przy kolejnych porodach :)

reklama
Marzycielka - daj znać jak Twoje żelazo. Mam nadzieję, że skoczyło choć trochę do góry.
Mój Jasio szalał bardzo w Wielką Niedzielę , teraz smyra tylko mamusię.

Do góry