reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam po świętach :-)
Mam nadzieje, że wszystkie miałyśmy je spokojne, bo nadrobić niestety nie dam rady :/

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :tak:
No i zdrówka dla chorych mamuś i dzieciaczków :-)
ktr super, że z malym wszystko w porządku :-)

reklama
Ja zaplanowałam moim dzieciakom wizytę u dziadków na ostatnie dwa tygodnie lipca więc już od dziś gadam do brzucha,że albo wtedy albo 1 sierpnia mi pasuję ewentualnie:-D żadnego przenoszenia o nie nie nie:no:
Mój ojciec jest z 12 sierpnia. Ma, że tak powiem interesujący charakter:-D

ja również powracam po świętach, niestety nie dam rady nadrobić tych x stron, ale od dzisiaj muszę zacząć na bieżąco koniecznie.

nawet już nie chce mi się komentować tego co zgotowała nam pogoda w tym roku, myślę, że wszystkie mamy podobne odczucia :baffled:

ale! wierzę w to, że nie ma tego złego i już niedługo będzie można normalnie wyjść na dwór, bez topienia się w kałużach po pachy!

Madziula, ja łykam PRENATAL jak sobie przypomnę:-) A ogòlnie kupuję co jest w promocji, bo one zazwyczaj skład mają podobny..
ŻEby to sobie można było zaplanować poród to ja bym w połowie lipca już rodziła,,i ani dnia dłużej.. Jak ja nie lubię być w ciąży...

Byłam na tych małych zakupach ale były expresowe bo z moim małym to jest koszmar .. wzięłam co potrzeba i tyle. Będę musiała iść innego dnia samej na spokojnie ;-)
Też byłam w Rossmann'ie po kwas foliowy i jakiś nowy lakier do pazurkow ;-)

Madziula - ja nie biorę żadnych witamin tylko nadal kwas. Zalecenie lekarza :)

Kasia - zdrowia dla dzieci :)
Ja już sie boję tego charakteru bo LWY to niezłe ziółka ...

Margo - współczuję tego rzyganka :(

Domi Marzycielka - ee mi też lekarz mówi ze urodzę nawet pod koniec lipca ale ja uważam ze dokładnie tego wyliczyć sie nie da :)

margo- bidulo, znowu? oj Ty to się nacierpisz:-(
domi- Antek też mi dziś niespodziankę zrobił- co prawda nie zsikał się do łóżka ale przesikał pieluchę- mokry był aż po pachy:-D

Margo - współczuję samopoczucia :(

Ktr - no bo ciężko przewidzieć, dlatego ja się teraz na nic nie nastawiam i trzymam raczej terminu z om. Niby dzidzia wychodzi mi kilka dni starsza, ale Jaśko od początku wychodził tydzień, a potem i o 2 starszy, a i tak urodził się po terminie, tylko, że słusznych rozmiarów ;-)

Jakby tak sobie można było wybrać, to ja bym najchętniej urodziła dopiero na początku września - bo Jaśko wraca wtedy do przedszkola, no ale z moim terminem nie ma na to szans :-D

w szpitalu w którym będę rodzić w ogóle nie biorą pod uwagę terminu z usg- ważny jest tylko ten z om i w dodatku sami go obliczają tzn nie podaje się terminu porodu tylko termin ostatniej miesiączki, więc mimo że Szymon od początku na usg jest starszy o 7-9 dni to nawet na to szczególnie nie zwracam uwagi- tzn cieszy mnie że fajnie rośnie ale tylko tyle:-)

reklama
czesc widze ze poświetach porodowe tematy ja nawet o tym nie mysle jeszcze póki co czekam na wizyte za tydz i delektuje sie nic nie robieniem ah to chyba przez te zimowe swieta.......

Do góry