reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Hej Dziewuszki!

ja zażywam Pharmaton Maturelle, początkowo się po nim źle czułam, ale teraz już jest w miarę.
Ale ogólnie powiem Wam, że i mnie wymioty nadal męczą. Wczoraj pół wieczoru wisiałam nad kiblem mimo, że nie jadłam nic ciężkostrawnego w święta, ani dużych ilości. Już jestem tym strasznie zmęczona, ale co poradzę...

Ten tydzień jestem jeszcze na L4 i powiem Wam, że coraz mniej chce mi się do pracy wracać. Leżenie mi służy, bo wszelkie ruchy powołują ból. Miednica mi się chyba normalnie na kilka części rozerwie niedługo...:dry: We czwartek idę na wizytę, muszę to skonsultować, bo ból jest coraz bardziej uciążliwy. Wczoraj bolało jak siedziałam, leżałam, chodziłam, nie mogę się sama z boku na bok przewrócić nie czując bólu.

Iza, niezła historia z tą powodzią - też się zastanawiałam, czy nie umrzesz z nudów, a tu takie 'atrakcje'!

W Krk dziś jakby pierwsze przebłyski wiosny!

Wszystkie chorowitki ściskam i pozdrawiam!!!!

reklama
Pogoda mierna...
Ja dziś pojechałam na zakupy do wola parku dla maluszka koleżanki i oczywiście obkupiłam siebie, bo jakżeby to. Kupiłam 2 sukieneczki, z zcego jedna w wątku z brzuszkami, spódnicę w happymum z gumą i spodnie w H&M białe na ciepełko już. Oczywiście zachaczyłam o 2hand i wynalazłam 2 tuniki. A że mieszczę się w normalne 34 i 36 to korzystam :) Naszego Jasia również obkupiłam - w odpowiednim wątku fotki i szwagierki córeczkę w 2 sukieneczki. Na dziewczynki ciuszki są przecudne :)
W huppymum mam upatrzoną sukieneczkę - 16 czerwca mamy rocznicę slubu i chciałam się wystroić - leży idealnie i na powiększający się brzuszek będzie, bo ma zakładki - xs - ale mogę jeszcze w całości przytyć i będzie za mała. CHyba się wstrzymam, ale o mały włos jej nie kupiłam :)

AgataK
ja też mam takie bóle, ale myślę, że to w ciąży normalne. W końcu nasze ciało musi się rozciągnąć dla Maluszka. I też mam z tymi wymiotami ciągłe akcje. Dziewczyny tutaj zawsze mnie wspierają, ale powiem Ci, że pomimo tego, że to męczy to traktuję te wymioty już jako coś normalnego :-)

Eweli ja bym tę sukienkę kupiła :D nawet jakbym miała w niej teraz sama po domu śmigać :D ale ja uwielbiam sukienki i spódniczki i mam do nich słabość ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny właśnie wróciłam z polowkowego, i wpisalam w odp temacie :)), obydwoje zadowoleni jesteśmy mamy 6 fotek, no i za niedługo 4 d mnie czeka

Agata_K mi lekarz powiedzial, ze jesli brzuch boli przy ruszaniu sie (zmianie pozycji, kichaniu, kaszlu) to nie ma powodu do niepokoju. Natomiast od niedzieli boli mnie jak leze (czesciej wieczorem, niz w dzien) to takie uczucie jakby cos od srodka ciagnelo mi brzuch w dol. I na te bole lekarz kazal mi brac leki rozkurczowe (no-spa i magnezin).

Ktr pomarzyć można

Każda z nas będzie miała niespodziankę tak naprawdę kiedy zacznie się poród

Agata_K, Margo współczuje.

Agata_K mam nadzieje, że lekarz coś zaradzi, trzymam kciuki za lepsze samopoczucie

Chrobek, Margo - ja mam takie bóle po środku na dole - właśnie ciągnięcie w dół. Dziś to konsultowałam i jest OK. U mnie szyjka długa, ładnie trzyma więc nie ma powodu do niepokoju.
Ale zawsze warto to skonsultować

reklama
Chrobek ale boli tak po środku? Bo ja mam czasem takie bóle po samym środku u dołu, trwają zaledwie chwilkę, ale są. Mówisz o takim bólu?

tak, po srodku u dolu brzucha, tylko moje bole trwaja dluzej niz chwilke

ktr - u mnie szyjka tez dluga 4cm, lekarz dzis mi USG dopochwowe robil, by szyjke dokladnie obejrzec

Do góry