reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Dziękuję Wam Wszystkim za troskę, jesteście kochane :)
(...)
Maghdalena - gdzie się tak przeziębiłaś??? Mam nadzieję, że to nic groźnego. Może idź dzisiaj do lekarza!!!
No właśnie się nie przeziębiłam, bo nic innego mi nie dolega. Zastanawiałam się już czy to nie zapalenie okostnej, coś od zęba, ale nie, no ewidentnie mnie boli ślinianka, jak schylam głowę i naciskam pod szczęką, a nie sama szczęka.
(...)
Maghdalena, jak tam? Byłaś u doktorka z tą ślinianką?
(...)
Poczekam do jutra. Dzisiaj robię sobie ciepłe okłady i piję herbatki ciepłe z cytrynką i miodem na wszelki wypadek... Jak nic się nie zmieni, to jutro maszeruję do przychodni. Tzn najpierw będę dzwonić od 7:00 przez godzinę zanim się dodzwonię ;) jak zwykle :)

Ktr, gratuluję dobrych wyników i spotkania z Synkiem :)
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty!

Ostatnia edycja:
reklama
hejo :-)

M z synkiem pojechali na zakupy, bo zaraz rodzinka M do nas przyjedzie. Musze jakiś obiad z czegoś zmajstrować.

ktr super, ze wizytka udana:tak: jak Ty to robisz, że waga ani drgnie?!:szok:

maghda byłaś u lek?

powodzenia na wizytach chrobek, domi i maciejka :-) czekam na wieści

się witam :)

kciuki za dzisiejsze wizyty, bo widzę coś tam dzisiaj mamy :-)

ktr heh 13 sierpień, mój maż się śmieje, żebym przenosiła do tego terminu to mu prezent na urodziny zrobię :) a dzidziolki chyba te łapki tak zawsze mają, mój też buźkę zasłaniał :)

zaczarowana u mnie też niemoc do gotowania, na szczęście mam obiad z wczoraj :-) więc tylko ugotować ziemniaczki albo ryż i gotowe :)

ja dzisiaj zaliczyłam wycieczkę do zusu, bo jedno zaświadczenie potrzebowałam ehh ale albo ja mówię po chińsku, albo te panie.. no trzeba mieć tam święte nerwy :-p

Ewcik - od kilku dni znowu wymioty wróciły :) a w święta naprawdę dużo zjadłam... ja tam w domu się nie ważę, tylko u lekarza, na tej samej wadze więc chyba nie oszukuje :)

Izka - ja mam siostrę z 13.08 więc się śmiejemy, że jej na 20te urodziny maluch prezent sprawi :)

Kobietki jakie łykacie witaminki dla kobiet w ciąży?? Miałam Falvit mama ale jakoś kiepsko je tolerowałam możecie coś polecić!!!!!!!!!!!!!!

Zaczarowana - ja też mam dzisiaj niemoc i nic nie gotuje hehe Może zrobię racuszki z jabłkiem jeśli mi się zechce :)) Nie ma to jak lenistwo poświąteczne :)

ktr- cieszę się, że wyniki b.dobre i że maluszek rośnie jak na drożdżach :)

Maghdalena - skąd się bierze takie zapalenie okostnej??? Przez to, że byłaś ostatnio u dentysty ??? Kurczę, żeby Ci przeszło bez ingerencji lekarza !!!!!!

MadziaSek- trzymam mocno kciuki za wizytę!!!!! Strasznie późno masz odwiedziny z dzidzią :))

Witam!Zaczęłam dziś poranek tak jak zapowiadałam od wycieczki na pobranie krwi z malcami. I zaskoczyły mnie mega pozytywnie! Nie było marudzenia, że rano bez "kakałka" takie podekscytowane nawet biedaki badaniem były bo nie wiedziały, ze to badanie z użyciem igły:zawstydzona/y:. Ale udało się wszystko cudnie tylko trochę pochlipali, żadnej histerii (córka ma krew gęstą jak ropa naftowa i ją kuli w dwie łapki i dłubali igła...). Naprawdę lepiej niż ja się zachowali! Syn tylko mnie zawołał i mówi: Mamo ja już więcej tu nie przyjdę nigdy bo mnie to strasznie bolało:-D. Córeczka czuje się lepiej. Nie gorączkuje już i mniej kaszle. Jutro jeszcze się widzimy z pediatrą więc zobaczymy co będzie.
Maghdalena jedziemy samochodem.
Marzcielka nie martw się maluszek na pewno się zaraz uaktywni. U mnie są słabsze ruchy i mam nadzieję, że to związane z tym, że mała się przekręciła (lekarz uprzedzał o tym). Jutro wieczorem mam jeszcze usg to się dowiem.
Toska moi rodzice muszą mieć zepsutą wagę bo pokazywała szalone liczby jak na nią weszłam!
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Miciurka kciuki za połówkowe i zdrówka życzę.

Ktr gratuluje dobrych wyników połówkowego badania.

Ja spokojna bo poczułam czkawkę maluszka :-) a co do terminu u mnie 17.08 i bardzo bym chciała urodzić tego dnia, mój dziadek ma wtedy urodziny i wiem, że bardzo by się ucieszył z takiego prezentu, moja siostra coś mi wspominała, że najbardziej realny termin porodu wg usg z 12 tygodnia więc ja się tego trzymam.

Hej :)

Dzięki za wszystkie kciuki, szczegóły wizyty w odpowiednim wątku ;-)

Teraz trzymam kciuki za wszystkie pozostałe dzisiejsze wizyty :-)

Ktr - cieszę się, że z łożyskiem nie dzieje się nic groźnego! ;-)

Izka, Ktr - ja mam termin na 13.08 :-D

Madziula - nie pomogę, bo ja nic nie łykam ;-)

Kasia - dzielne masz dzieciaki! :tak: Oby szybko maluchy wyzdrowiały!

A w ogóle, to ja dziś chodzę jak zombie...Nie dość, że wieczorem nie mogłam zasnąć (bo byłam tak podekscytowana przed usg :-p), to potem Jasiek urządził nam niespodziewaną pobudkę, bo zsikał się nam w łóżko, więc trzeba było szybko zmieniać pościel (a dziś od rana piorę:-D), a potem znów nie mogłam zasnąć, bo o 2:30 okropnie chciało mi się jeść - ale byłam twarda i zostałam w łóżku :-D

Oooo ja też dziś szybko o rossmanna zahaczyłam, bo mam nieopodal domu.

Madziula ja biorę witaminy Pregna Plus. Generalnie się nie znam, ale te witaminy w ciąży to wszystko chyba to samo. Tylko że mi lekarka przepisała akurat te, ponieważ mają taką powłokę żelową i podobno nie wywołują wymiotów. Ale mi to już chyba nic nie pomoże, bo znów dziś walczę :/

Dziewczyny, dziś nie wychodzę spod kołdry. Wiadro stoi przy łóżku :baffled: W ogóle pogoda chyba nie sprzyja, prawda?

reklama
Madziula - ja żadnych witaminek nie łykam, tylko magnez popijam codziennie

Kasiarj - mam nadzieję, że dzieciaczki wracają do zdrówka!

Marzycielka - różnie może być z tym porodem. Tego zbytnio nie przewidzisz :)

Domi - u mnie już od 7 tc cały czas wychodzi, że maluch jest o min. tydzień starszy...ale nigdy nic nie wiadomo. Synka urodziłam 13 dni przed terminem :) zobaczymy jak będzie teraz

Do góry