reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam,

Dziś zielona herbatka i kasza manna z malinami :)

Franek - współczuje problemów z kręgosłupem. Na pewno nie jest to przyjemna sprawa, ale czy w związku z tym będziesz miała jakieś ograniczenia przy porodzie? Mnie czasem pobolewa chyba tak na wysokości nerek, ale nerki są OK, więc nie wiem co to jest. Na razie się tym nie przejmuję, póki mogę wszystko robić ;)

toska - a to Ci mąż... domyślił się co planujesz :)

Loleczka - drugie dzieciątko będzie z Konradem w pokoiku, że robicie przemeblowanie, czy tak po prostu chcecie coś zmienić?

reklama
Dzień dobry!

Ja dzisiaj miałam super poranek, obudził mnie zapach kawy do tego na śniadanko owsianka i ... tort Sachera mniaaammmm.....:rofl2: Przeczytałam gazetę i robię listę zakupów, bo u nas większość sklepów od jutra do poniedziałku zamknięta.

Franek super, że dzidzia się dobrze rozwija, współczuję problemów z kręgosłupem.

Maghdalena wg polskich kategorii ja też jestem "stara pierwiastka":-D, będę miała w sierpniu 31 lat i nie uważam, żeby to było dużo jak na pierwsze dziecko (tutaj średnia wieku 'pierwiastek' to 30 lat). Wcześniej nie chciałam, bo miałam wrażenie, że wiele rzeczy mogłoby mnie ominąć. Wiem, wiem, że z dziećmi można zrobić dużo rzeczy, ale nie wszystko....
My dawno temu zdecydowaliśmy, że będziemy mieć dziecko, ale bez jakiegoś szalonego planowania i maniakalnego sprawdzania dni płodnych, teraz akurat się zdarzyło, widocznie tak musiało być! :tak:

cwietka interesujące podejście do macierzyństwa ;-)

Eweli robię jajka tylko w cebuli, też bardzo lubię ten kolor.

Miłego dnia!

Loleczka - drugie dzieciątko będzie z Konradem w pokoiku, że robicie przemeblowanie, czy tak po prostu chcecie coś zmienić?

Na razie córeczka będzie z nami w pokoju w kołysce...ale ona starczy na 2-3 miesiące a potem juz tylko łóżeczko no i sie zastanawiamy jak to będzie... są w zasadzie dwie opcje: jedna, że dzieciaczki będą razem, a druga to taka, że my się z naszą sypialnią przenosimy do pokoju "komputerowo-magazynowego" obecnie a swoją sypialnię oddajemy córeczce...ale mnie to jakoś nie pasuje, bo ta ewentualna "nowa" sypialnia jest jakas taka nieprzytulna...przynajmniej na razie... no zobaczymy jeszcze...
:tak:
A przemeblowanie dlatego, aby coś zmienić i żeby w pokoju więcej przestrzeni było:-)

Aleksandria Maria, ale mialaś milusie powitanie:-)

Witam sie z soczkiem marchewkowym ;-)

Franek wspolczuje kregoslupa!
Eweli AleksandraMaria jajeczka rowniez farbuje w cebuli na brazowo lub czerwono ;-)
Eweli super ze wyniki sie poprawily :-D

wczoraj zrobilismy z mezem zakupy swiateczne, kurcze sroda byla a tyle ludzi ze szok, nie lubie ich robic na ostatnia chwile w tlumie rozbieganych ludzi!
dzisiaj jedziemy do Wawy po wozek dla maluszka, ale sie ciesze :-D

Cwietka skladniki na bananowca zakupione, mezowi przepis sie spodobal, bo lubi banany tak wiec w sobote bede dzialac ;-)

zazdroszcze Wam mlodym ze macie juz dzieciaczki odchowane, gdybym wpadla na studiach ze swoim pierwszym mezem mialabym tez dzieciaczka ale zmuszona bylabym go wychowywac sama, takie zycie kurcze!

No i tak jak Maghdalenie pukna w czerwcu 32 latka, heh mnie rowniez :szok:

Ostatnia edycja:
Siemnako Dziewczyny!

ja też jestem z tych, co to prze trzydziestce rodzą pierwsze (w maju kończę 30 lat, w sierpniu bejbi;) )
W sumie ja chciałam wcześniej (jak miałam 28 to zaczęłam "TO" czuć), no ale małżon nie był gotowy. W sumie teraz też nie był, no ale się samo tak trafiło bez decyzji typu 'ok, zaczynamy próbować'. W sumie to mega sukces, że się tak samo udało, bo ja jeden jajnik mam, więc w sumie mniejsze szanse na zajście. I dlatego myślę, żeby w miarę szybko się na drugie decydować (nie od razu, ale max po 2 latach od porodu znów zaciążyć).

Cwietka, ja mam w tym względzie podobnie, że nigdy nie miałam silnych uczuć do obcych dzieci. Na ulicy nie roztkliwiam się nad maluchami w wózkach (no ok, teraz może trochę, ale to pewnie kwestia hormonów), nie piszczę, jak widzę śliczne beciki, śpiochy i te pe.

Franek - też jestem ciekawa, czy będziesz mieć zalecone cc. Takie problemy z kręgosłupem (łomatko! napisałam krengosłup na początku!!!!! ciąża mi się na mózg rzuca powoli:zawstydzona/y:) są potwornie niesympatyczne. Mnie zaczyna boleć odcinek lędźwiowy, no ale to po ciąży pewnie szybko minie.

Ja za chwilkę się zbieram do pobliskiej pasmanterii i będę dziergać:-) Zajawiłam się jak nie wiem co, bo siedzę od pon w domu i szlag mnie już tafia - czuję się przyzwoicie i zaczyna mnie nosić;-)

Cześć Wam :)

To ja chyba jedna z młodszych :-p Będę rodzić 2 tygodnie po moich 26 urodzinach ;-) Więc jak dobiję do 30 to jedno dziecko będzie mieć 8, a drugie 4 lata. Ale za to męża mam starego :-D

Franek
- ja teraz myślę, że już wyglądam na tyle lat ile mam. Ale jak miałam 22 i chodziłam w ciąży z Jaśkiem to się mnie raz przy załatwianiu jakichś spraw spytali czy jestem pełnoletnia :-D No i współczuję takich problemów z kręgosłupem :/

Hej hej :)

Jak tam kochane ? Zajączek był ?
:-D

U Nas był hehe
Wczoraj zrobiłam z synkiem koszyczek, schowaliśmy pod jego łóżko i rano TADAM ! Koszyk pełny ;-)

W przedszkolu dziś ma też zajączka, więc kolejne atrakcje i słodkości ;-)
A popołudniu do moich rodziców jedziemy bo ponoć tam też przykicał hihi
Ach jak fajnie jest być dzieckiem .. aż zazdroszczę synowi ;)

reklama
Do góry