reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Loleczka- mam ochotę na ten teczowy torcik co tu wklejalas :p, przepis też dawalas czy tylko focie??! zawstydzona :)))

Cwietka- wiesz co ja.oryginalnie to pracowalam w przedszkolu ale 'minieta z powołaniem" niestety ... Byłam bo bylam i juz mialam dość, teraz się boję że cierpliwości do swojego dziecka mi juz zabraknie bo odchowalam tyle czyichs dzieciaków, ogólnie to ostatnio lekka panika mi się włączyła no to nasze 1 dziecko i wiadomo będzie z nami właśnie 24/h

Domi-no u Ciebie będzie fajna różnica wieku,sa wady i zalety.wszystkiego dzieci rok po roku i z dużą różnica ...ps. ciekawe kto się u nas kryje ;)))),ja to normalnie odliczam mimuty do usg jak nie sekundy (crazy) :)))!

Kamu takk ja czekam na ten dzien kiedy będzie do mnie wydzwanial bo jednak mu.za ciężko hahah ogólnie to T powiedział że jest spokojny bo ja miałam dużo z dziećmi doczynienia no ale też wszystkiego nie robilam bo np nie kapalam takiego malucha.. Kurcze jakoś szybko.mi minęło juz połowa ciąży i coraz bardziej dochodzi że zaraz sierpień a my nie gotowi i lekka paniczka mi się włącza czasem...

Ps. Mi też się jedo dalej podoba i jakoś ogólnie z wózkiem to.ciężko mi dogodzic :] myślę czy nie kupić samego głębokiego wózka osobno a potem lekka parasolke i tyle, szwagierka mnie wyciaga gdzieś do koszalina tam ponoć babka ma niezły sklep i wybór ..

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieńdoberek,wczoraj późno wróciłam i jakoś już siły nie miałam żeby wejść i coś naskrobać...Wczoraj zaliczyłam neurologa i gina.Z ciążą wszystko ok wręcz książkowo serduszka słuchaliśmy i na 26 umówiliśmy się na USG połówkowe i 4D,u neurologa gorzej nie dość że jak byłam umówiona na 16.15 to weszłam o 17.30(musiałam szybko przesunąć wizytę u gina i jedna pani mnie przepuściła) a z kręgosłupem jest gorzej dyskopatia się posunęła ale jak bardzo to dopiero jak urodzę będzie można sprawdzić.
cwietka też mamy taki plan my jak będziemy mieć 30 na karku to dzieciaki będą mieć 7 i 4 lata
Lecę małą szykować do przedszkola.

Dzień dobry z kawką:-)

M. zawiózł dzieci do przedszkola a ja się relaksuję:-)

Maciurka chyba masz rację z tym wiciem gniazda, ale tak wcześne?:szok: Zazwyczaj zaczynało się to ok. 8 miesiąca:eek:

Dzisiaj wielkie prządkowanie szaf, mąż obawia się, że potem będą wielkie zakupy, bo jak pochowam wszystkie ubrana w które nie wchdzę to okaże się, że szafa jest pusta. A ja z pustą szafą przecież żyć nie mogę:-D
Chyba rozszyfrował mój sprytny plan .....:rofl2:

Niestety zapał mi trochę siadł, bo okazało się, że 4 z 6 kartonów są niesklejone ( teretycznie powinnam je zareklamować, ale mi się nie chce):sorry:

Franek super, że junior ma się dobrze ( znasz już płeć?), przykro mi z powodu kręgosłupa.

Cwietka miałam nie pytać, ale spytam:cool2: dlaczego w takim razie zdecydowaliście się na drugie? ;-)

Loleczka- mam ochotę na ten teczowy torcik co tu wklejalas :p, przepis też dawalas czy tylko focie??! zawstydzona :)))
(...)
Ja co prawda nie Loleczka, ale podawałam przepis na tęczowy Moje Wypieki | Tęczowy tort (rainbow cake)

Witam się dziś cieplutko. Jak to dobrze, że słoneczko już właściwie codziennie rano nas wita! :) życzę Wam miłego dzionka i zadowolonych brzuszków.

Franek, współczuję kręgosłupa. Jak Ty go sobie załatwiłaś w takim młodym wieku?! Ja niestety nie będę taką młodą mamą jak Ty i Cwietka, no ale cóż - życie :)

Dzień dobry! :-)
Agata K- chyba jak juz się ma jedno dziecko to z drugim juz się takiej różnicy nie odczuwa niby tak mówią ale kto wie ;) też się zastanawiam czy po tym jednym będę chciała więcej bo oryginalnie 3 mi się marzy wow :))

Ja mam wieeelka nadzieje, że własnie tak będzie...;-) znaczy się łatwiej...:-D
u mnie dziś przez cały dzień od rana czuję malucha, super uczucie :-)
I wzięłam się serio za wózki i możecie się ze mnie smiać ale założyłam sobie plik w Excelu i dzięki temu jasno i przejrzyście widzę co i jak

Haha, nie ma to jak umysł ścisły;-) ja poprzednio tak samo wybierałam wózek:-D

Iza
wyobrazilam sobie Ciebie leżąca na ziemi w sklepie i udającą płacz :happy:
na drugi dzień byłabyś pewnie na youtube :laugh2:

:-Dja też!
Iza - jak dla mnie to Twój M ma objawy ciążowe :-D Ale to się zdarza, u nas też tak jest, mój mąż przytył od początku ciąży jakieś 3 kilo, ma zachcianki, podjada wieczorem razem ze mną i humory też ma!:-D

To samo sobie pomyślałam...:-D ja mam wrażenie, że mój mąz tez ma większe zachcianki niż ja...;-)
Miciurka - taak, do swoich dzieci podchodzę inaczej niż do obcych - nie znoszę jeszcze bardziej ;-) Obcym nie muszę zmieniać pieluchy, karmić w nocy i egzekwować chodzenia spać o wyznaczonej godzinie, a swoje mam 24 na dobę ;-)

:-D toż to cud, że zdecydowaliście sie na drugie;-)

....Coraz bliżej święta, coraz bliżej świeta...!:-D
Na dzisiaj zleciłam męzowi sprzatanie łazienki:-D
A wczoraj zamontowaliśmy klamki w oknach z kluczykami i dzisiaj bedzie przemeblowanie pokoju, tzn. łóżko synka mamy zamiar postawic pod oknem, żeby więcej przestrzeni było w pokoju:tak:

Miciur-ka, ja robilam tort z przepisu, który podała Maghdalena:tak:

Ostatnia edycja:
Franek współczuję kręgosłupa :-(
toska a dzieci to tylko planowane mogą być? ;>:-D
Magdalenha ja tam nie chciałam wcześniej dzieci i jakbym wiedziała, że zajdę w drugim cyklu starań a nie będę się męczyła rok albo i więcej jak moje 2 najlepsze przyjaciółki i 2 koleżanki to bym poczekała jeszcze z rok :sorry:

Franek, współczuje kręgosłupa:-( a ponieważ sama się borykam z tym problemem (mam zamiar umówić się z neurologiem w najbliższym czasie...), ciekawi mnie jakie miałas teraz badania, ze postawiono diagnoze o postepie dyskopatii?? Bo ja mialam rezonans magnetyczny, a teraz to odpada i jestem ciekawa czy i w moim przypadku możan by było stwierdzić jakieś pogorszenie mojego stanu innym badaniem.... No i w związku z dyskopatią masz wskazania do cc??

hej hej :)
Ja wczoraj jakaś nie do życia byłam-leżałam cay dzień w łózku-zauwazyolam ze zaczyna mnie pobolewać kręgosłup i miednica buuuuuuuu
Brzuch mam dosyć duzy jak na mnie b ja drobna jestem-w najszerszym miejscu mam 92 cm

Cwietka-ja mam takie podejście do dzieci jak Ty :D oby szybko odchować
Franek może jakies masaże na ten kręgosłup?
zenia-ja tez zaszłam w 2 c-a tez właśnie myślałam ze będę się męczyć z rok albo ponad jak moje koleżanki

dzisiaj córka pojechała do mojej mamy więc do 13 mam luz,,ale wypadłoby trochę w domu posprzątać ,ale póki co leże w łóżku :)

Loleczka ,mój tata jest neurologiem i z tego co wiem rezonans można w ciązy robić-tomografii nie można i rtg

Cześć Dziewczyny, witam się z rana,

wczoraj miałam babskie "jajeczko" bo mężuś na wyjeździe.

Iza - ech Ci faceci, mój też chociaż na odległośc ale ciśnienie udało mu się mi podnieść, więc może jakieś przesilenie wiosenne przechodzą?

Ja też dołączam do Waszych wypraw dentystycznych - jakaś plaga?

Co dow izyty - mój lekarz po całonocnym dużyrze nie dał rady być w przychodni i było zastępstwo, które kilka razy pytałio "dlaczego patologia ciąży"? A mój gin pracuje na tym oddziale i z polecenia chciaąłm żeby prowadził mi ciążę - nie mogła babka zrzumieć.

Od początku ciąży przytyłam 2,9 kg. Zelazo z 10,4 podwyższyło mi się na 10,9 HURRA!

Ja dziś zaczynam wypieki świąteczne i pisanki - utrzymujecie tradycję pisania pisanek? Ja już łupiny z cebuli mam nazbierane - lubię te tradycyjne brązowe :)

reklama
Do góry