reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

cześć Dziewczyny! czuję się dobrze. bolą mnie piersi i miałam ostatnio bardzo wzdęty brzuch (a wcale dużo nie jadłam bo za bardzo nie mam apetytu). normalnie czułam się jakbym była już w którymś tam miesiącu ciąży:zawstydzona/y: już jest troszkę lepiej na szczęście:-) zdaniem mojego męża, mam bardzo zmienne nastroje - raz go wyzywam a potem zaczynam się śmiać jak głupia:tak: wizytę u ginekologa mam w poniedziałek 3.12 i wtedy ustali mi termin chyba porodu. jak sama sobie liczyłam to wyszło mi 28 lipca ale wpisałam się na to forum bo to już końcówka lipca :-D
Pozdrawiam Was wszystkie!;-)

reklama
Katherinne, nie 'medykalizujemy' niczego, to dla nas bardzo radosny czas, ktorym chcialabym podzilic sie z rodzicami, ale zanim to zrobie chcialabym zwyczajnie upewnic sie  czy dziecko w ogole jest i czy rozwija sie w macicy, po to robione jest usg albo beta. Tu dowiem sie o tym tylko jesli dalej bede w ciazy pod koniec 1 trymestru. Sama pisalas, ze do gin lecisz juz w tym tyg! Ja po prostu nie mam wyboru w tej kwestii i tego wyboru wam zazdroszcze :) 
Poza tym swietne jest tu to, ze leki dla ciezarnych oraz dla dzieci do roku po terminie porodu sa za darmo, jak to wyglada w PL? I tez sama nie bede musiala latac i umawiac sie na wizyty i wszystkiego pilnowac, ciaze prowadzi polozna, ktora o wszystko sie troszczy :D

Ajentka ja tez mam wizyte 12.12 ;)

Madzik gratuluje :) !!!!!

Biedronka, ja zrobilam test na nastepnym dzien po spodziewanej @ wieczorem i wyszly mi 2 grube krechy. Ale przeciez moglas przejsc owu troszke pozniej albo malenstwo zagniezdzilo sie pozniej i stad poziom hormonu nie jest jeszcze wykrywalny? Nastepnym razem zrob test rano i BADZ DOBREJ MYSLI :)

Ja mam bardzo obolale piersi, jakos najbardziej mi dokuczaja wieczorem, ale uwielbiam ten bol,  przypomina mi o moich kilku mm szczescia :D poza tym latam siusiac co chwile i wiecznie jestem glodna! Dzis rozpoczelam 5 tydzien ciazy, nasze malenstwo ma najprawdopodobniej 3 tygodnie a to oznacza, ze serduszko zaczyna mu bic!!!!!! Aaaaahhh

Pewnie, ze polecialam, bo mialam pare pytan, w szczegolnosci o choroby przewlekle i leki w zwiazku z tym brane. A USG to kapitalny wynalazek, mozna podejrzec swoje malenstwo :) A w UK na wlasna prosbe nie mozna miec? Z beta natomiast uwazam, ze nie ma co sie wyglupiac, jak jest potwierdzenie w postaci testu to po co dokladnie ten sam hormon badac we krwi?

Myslalam, ze dzisiejsza wizyta to bedzie tylko pogawedka, bo jest bardzo wczesnie, a tu prosze: mam pierwsze zdjecie :) Na zdjeciu dziecka jeszcze nie widac, jest tylko ciemna plamka -pecherzyk.

Witam dziewczyny:-) Dzis rano ujrzalam tlustego "plusika" na tescie ciazowym Clearblue. Jeszcze to do nas nie dociera.. Dzis ide do ginekologa, umowic sie na badania i umowic sie na USG. Bede spokojniejsza gdy zobacze bijace serduszko. Ale to pewnie za dwa tygodnie, teraz jest za wczesnie. Z moich obliczen termin porodu mam na 08 sierpnia.
Co do moim objawow.. Od tygodnia mam dziwne bole podbrzusza (jak na okres, ale bardziej delikatne), do tego uczucie "ciagniecia" w okolicach jajnikow, szczegolnie prawy mi dokucza. Wy tez tak macie? Ja juz schizuje, ze moze jest cos nie tak.. Od wczoraj odezwal sie kregoslup a piersi mnie deliktatnie podobolewaja.
Pare slow o mnie. Mam 23 lata, mezatka jestem od roku i siedmiu miesiecy. Staralismy sie 14 cykli, od 1,5 miesiace dowiedzielismy sie, ze emek ma slabo ruchliwa armie. 0% plemnikow szybkich i 10% plemnikow wolnych:szok: Emek przyjmuje witaminki i po 1,5 miesiace zaciazylam. Wciaz nie wierze w ten cud:-)

Jesli chodzi o mnie naprzyklad to ja postanowilam poinformowac moja rodzine, gdy skoncze polowke ciazy (tj. 20 tc). Nie chce niczego zapeszac. Mi jest o tyle latwiej, ze mieszkam na drugim koncu swiata i rodzine widuje na Skype, wiec brzuszka nawet by nie spostrzegli.. Pewnie gdybym mieszkala w Pl to powiedzialabym o wiele szybciej. Mialam przyjechac w czerwcu, ale cos widze, ze raczej nie przyjade tzn. nie polece:-)

Dziewczyny, zycze Wam spokojnych 8 miesiecy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Poziom hcg we krwi mowi w ktorym tyg ciazy jestes, czy ciaza nie rozwija sie pozamacicznie i czy w ogole sie rozwija. Poziom hormonu rosnie wraz z dzieckiem- to zadna glupota. W moczu nie zbadasz poziomu hormonu, tylko czy on w ogole jest. Tu badaja hcg we krwi i robia usg tylko w przypadku niepokojacych objawow lub watpliwosci.

Uciekam na swiateczne zakupy! Milego dnia :)

Sisha pewnie! To bardzo prywatna sprawa i kazdy robi wedlug wlasnego uznania :) znam osoby ktore od razu po tescie wykrzykuja nowiny calemu swiatu :D w sumie nie dziwie sie, kiedy zobaczylam 2 kreseczki sama ledwo powstrzymalam sie od tel do mamy! ja tylko rodzicom powiem wczesnie, co by nie bylo chce zeby wiedzieli bo wiem, ze zalezy im na tym :) i mi tez, moja mama jest moja najlepsza przyjaciolka :D reszta rodziny moze sie dowie po 1 trymestrze? A moze pozniej, tego w sumie nie planuje.. Pomyslelismy, ze powiemy im na skypie w wigilie, taki dodatkowy prezent ;) juz nie moge sie doczekac!!

Nawet nie wiesz, ze mnie sama korcilo zeby zadzwonic do mamy i powiedziec jej o tescie. Moi rodzice bardzo pragna wnuka/wnuczke szczegolnie, ze to bedzie pierwsze dziecko w mojej rodzinie. Ostatnio mi mama "wywrozyla" ze bede miala coreczke:-) Emek chce chlopca. Ale tak naprawde to wazne, zeby bylo cale i zdrowe i tego tez Wam zycze kochane.
Fajny prezent na Wigilie beda miec Twoi rodzice:-) jeszcze tylko miesiac do Wigilii, szybko zleci:-)

dzien dobry :)

witam wszystkie nowe sierpniowe mamy :)
jak samopoczucie dzisiaj?
Katherinne gratuluje widoku na usg :) w którym tyg dokładnie jestes? u mnie dopiero 4 tydzien i 1 dzień ,więc z lekarzem poczekam conajmniej 2 tyg :)
ja się dobrze czuje. chociaz brzuszek mnie troche pobolewa

Wlasnie jestem po wizycie u pani ginekolog.. I znow zaczynam schizowac, ze cos jest nie tak. Dziewczyny, ja sie na tym nie znam, ale czy na etapie 4 tygodnia ciazy i 5 dni (dane przyblizone) moze jeszcze nie widac pecherzyka ciazowego? Kobieta cos brzdakala po angielsku, ze symptomy na ciaze sa, ale trzeba jeszcze poczekac. Niby cos widzi, ale to male jest..:no: Nie wiem co niby male jest..
Jeden plus to zrobilam badanie hcg z krwi i jutro wynik.
Nastepna wizyta za 10 dni. Mam nadzieje, ze bedzie cos widac..

reklama
dwa kolejne testy za mną - tym razem zrobiłamm rano...i nic..jedna kreska. Lekkie plamienie mam dziś ale to nie okres.zawsze mam obfity.i nawet zaczyna się zawsze konkretną ilością. hmmm

Do góry