reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

cześć Dziewczyny! czuję się dobrze. bolą mnie piersi i miałam ostatnio bardzo wzdęty brzuch (a wcale dużo nie jadłam bo za bardzo nie mam apetytu). normalnie czułam się jakbym była już w którymś tam miesiącu ciąży:zawstydzona/y: już jest troszkę lepiej na szczęście:-) zdaniem mojego męża, mam bardzo zmienne nastroje - raz go wyzywam a potem zaczynam się śmiać jak głupia:tak: wizytę u ginekologa mam w poniedziałek 3.12 i wtedy ustali mi termin chyba porodu. jak sama sobie liczyłam to wyszło mi 28 lipca ale wpisałam się na to forum bo to już końcówka lipca :-D
Pozdrawiam Was wszystkie!;-)

reklama
Katherinne, nie 'medykalizujemy' niczego, to dla nas bardzo radosny czas, ktorym chcialabym podzilic sie z rodzicami, ale zanim to zrobie chcialabym zwyczajnie upewnic sie  czy dziecko w ogole jest i czy rozwija sie w macicy, po to robione jest usg albo beta. Tu dowiem sie o tym tylko jesli dalej bede w ciazy pod koniec 1 trymestru. Sama pisalas, ze do gin lecisz juz w tym tyg! Ja po prostu nie mam wyboru w tej kwestii i tego wyboru wam zazdroszcze :) 
Poza tym swietne jest tu to, ze leki dla ciezarnych oraz dla dzieci do roku po terminie porodu sa za darmo, jak to wyglada w PL? I tez sama nie bede musiala latac i umawiac sie na wizyty i wszystkiego pilnowac, ciaze prowadzi polozna, ktora o wszystko sie troszczy :D

Ajentka ja tez mam wizyte 12.12 ;)

Madzik gratuluje :) !!!!!

Biedronka, ja zrobilam test na nastepnym dzien po spodziewanej @ wieczorem i wyszly mi 2 grube krechy. Ale przeciez moglas przejsc owu troszke pozniej albo malenstwo zagniezdzilo sie pozniej i stad poziom hormonu nie jest jeszcze wykrywalny? Nastepnym razem zrob test rano i BADZ DOBREJ MYSLI :)

Ja mam bardzo obolale piersi, jakos najbardziej mi dokuczaja wieczorem, ale uwielbiam ten bol,  przypomina mi o moich kilku mm szczescia :D poza tym latam siusiac co chwile i wiecznie jestem glodna! Dzis rozpoczelam 5 tydzien ciazy, nasze malenstwo ma najprawdopodobniej 3 tygodnie a to oznacza, ze serduszko zaczyna mu bic!!!!!! Aaaaahhh

Pewnie, ze polecialam, bo mialam pare pytan, w szczegolnosci o choroby przewlekle i leki w zwiazku z tym brane. A USG to kapitalny wynalazek, mozna podejrzec swoje malenstwo :) A w UK na wlasna prosbe nie mozna miec? Z beta natomiast uwazam, ze nie ma co sie wyglupiac, jak jest potwierdzenie w postaci testu to po co dokladnie ten sam hormon badac we krwi?

Myslalam, ze dzisiejsza wizyta to bedzie tylko pogawedka, bo jest bardzo wczesnie, a tu prosze: mam pierwsze zdjecie :) Na zdjeciu dziecka jeszcze nie widac, jest tylko ciemna plamka -pecherzyk.

Witam dziewczyny:-) Dzis rano ujrzalam tlustego "plusika" na tescie ciazowym Clearblue. Jeszcze to do nas nie dociera.. Dzis ide do ginekologa, umowic sie na badania i umowic sie na USG. Bede spokojniejsza gdy zobacze bijace serduszko. Ale to pewnie za dwa tygodnie, teraz jest za wczesnie. Z moich obliczen termin porodu mam na 08 sierpnia.
Co do moim objawow.. Od tygodnia mam dziwne bole podbrzusza (jak na okres, ale bardziej delikatne), do tego uczucie "ciagniecia" w okolicach jajnikow, szczegolnie prawy mi dokucza. Wy tez tak macie? Ja juz schizuje, ze moze jest cos nie tak.. Od wczoraj odezwal sie kregoslup a piersi mnie deliktatnie podobolewaja.
Pare slow o mnie. Mam 23 lata, mezatka jestem od roku i siedmiu miesiecy. Staralismy sie 14 cykli, od 1,5 miesiace dowiedzielismy sie, ze emek ma slabo ruchliwa armie. 0% plemnikow szybkich i 10% plemnikow wolnych:szok: Emek przyjmuje witaminki i po 1,5 miesiace zaciazylam. Wciaz nie wierze w ten cud:-)

Jesli chodzi o mnie naprzyklad to ja postanowilam poinformowac moja rodzine, gdy skoncze polowke ciazy (tj. 20 tc). Nie chce niczego zapeszac. Mi jest o tyle latwiej, ze mieszkam na drugim koncu swiata i rodzine widuje na Skype, wiec brzuszka nawet by nie spostrzegli.. Pewnie gdybym mieszkala w Pl to powiedzialabym o wiele szybciej. Mialam przyjechac w czerwcu, ale cos widze, ze raczej nie przyjade tzn. nie polece:-)

Dziewczyny, zycze Wam spokojnych 8 miesiecy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Poziom hcg we krwi mowi w ktorym tyg ciazy jestes, czy ciaza nie rozwija sie pozamacicznie i czy w ogole sie rozwija. Poziom hormonu rosnie wraz z dzieckiem- to zadna glupota. W moczu nie zbadasz poziomu hormonu, tylko czy on w ogole jest. Tu badaja hcg we krwi i robia usg tylko w przypadku niepokojacych objawow lub watpliwosci.

Uciekam na swiateczne zakupy! Milego dnia :)

Sisha pewnie! To bardzo prywatna sprawa i kazdy robi wedlug wlasnego uznania :) znam osoby ktore od razu po tescie wykrzykuja nowiny calemu swiatu :D w sumie nie dziwie sie, kiedy zobaczylam 2 kreseczki sama ledwo powstrzymalam sie od tel do mamy! ja tylko rodzicom powiem wczesnie, co by nie bylo chce zeby wiedzieli bo wiem, ze zalezy im na tym :) i mi tez, moja mama jest moja najlepsza przyjaciolka :D reszta rodziny moze sie dowie po 1 trymestrze? A moze pozniej, tego w sumie nie planuje.. Pomyslelismy, ze powiemy im na skypie w wigilie, taki dodatkowy prezent ;) juz nie moge sie doczekac!!

Nawet nie wiesz, ze mnie sama korcilo zeby zadzwonic do mamy i powiedziec jej o tescie. Moi rodzice bardzo pragna wnuka/wnuczke szczegolnie, ze to bedzie pierwsze dziecko w mojej rodzinie. Ostatnio mi mama "wywrozyla" ze bede miala coreczke:-) Emek chce chlopca. Ale tak naprawde to wazne, zeby bylo cale i zdrowe i tego tez Wam zycze kochane.
Fajny prezent na Wigilie beda miec Twoi rodzice:-) jeszcze tylko miesiac do Wigilii, szybko zleci:-)

dzien dobry :)

witam wszystkie nowe sierpniowe mamy :)
jak samopoczucie dzisiaj?
Katherinne gratuluje widoku na usg :) w którym tyg dokładnie jestes? u mnie dopiero 4 tydzien i 1 dzień ,więc z lekarzem poczekam conajmniej 2 tyg :)
ja się dobrze czuje. chociaz brzuszek mnie troche pobolewa

Wlasnie jestem po wizycie u pani ginekolog.. I znow zaczynam schizowac, ze cos jest nie tak. Dziewczyny, ja sie na tym nie znam, ale czy na etapie 4 tygodnia ciazy i 5 dni (dane przyblizone) moze jeszcze nie widac pecherzyka ciazowego? Kobieta cos brzdakala po angielsku, ze symptomy na ciaze sa, ale trzeba jeszcze poczekac. Niby cos widzi, ale to male jest..:no: Nie wiem co niby male jest..
Jeden plus to zrobilam badanie hcg z krwi i jutro wynik.
Nastepna wizyta za 10 dni. Mam nadzieje, ze bedzie cos widac..

reklama
dwa kolejne testy za mną - tym razem zrobiłamm rano...i nic..jedna kreska. Lekkie plamienie mam dziś ale to nie okres.zawsze mam obfity.i nawet zaczyna się zawsze konkretną ilością. hmmm

Do góry