reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
nasz mały brzdąc chce siostrzyczkę:) i też powtarza, że będzie się z dzidziusiem bawić i będzie dawał "ama i pić". także słodko:) ja test zrobiłam 2-3 dni przed terminem okresu (miałam nieregularny) i wyszła blada kreska po ok 5min dopiero, wieczorem powtórzyłam i była już solidniejsza;)

biedronka2223 nie martw się! wyjdzie druga kreska:) trochę cierliwości. a jeśli chodzi o ten "poranny mocz", to wątpię, że można go zebrać i zrobić test później. moim zdaniem lepiej, żebyś poczekała i zrobiła wtedy, kiedy możesz, albo po prostu w innej porze dnia. jeśli jesteś w ciąży, to i tak powinny wyjść dwie kreski- ja robiłam ok 12 i wyszły obie :) trzymamy kciuki!

a jeśli chodzi o poinformowanie rodzinki, to my też czekamy do wigilii. chcemy dać prezencik (np. buciki) pod choinkę zaadresowany do wszystkich. termin do gin mam na 5.12, więc dowiedzą się niedługo poźniej. myślę, że to taki fajny czas na przekazywanie tak cudownych wiadomości :-)

Dziendobry:-)
U mnie juz ranek, a wy pewnie jeszcze spicie:-p Maz wlasnie odebral moje wyniki z krwi. Beta na dzien wczorajszy wynosi - 386 [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]mIU/ml. Wychodzi na to, ze jestem przy koncowce 4 tygodnia i poczatek 5. Zaczynam sie powoli cieszyc. Oby tylko betka ladnie rosla[/FONT]:tak:[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]

ketherinne pytam sie, bo ja mialam na wizycie USG brzuszne i nie bylo widac pecherzyka ciazowego. A z tego co wiem to dopochwowe jest bardziej dokladne i widac wiecej niz przy brzusznym, dlatego pytam[/FONT];-)

NO i nici kochane mamuśki....wstałam rano a tu @....moje przeczucie mnie zawiodło;p no ale nie ma tragedii może kiedys sprawimy młodej rodzeństwo;))) życzę Wam pięknych 9 msc, szczęśliwego rozwiązana i ślicznych bobasków. Cieszcie się tym stanem bo wbrew pozorom on szybko mijja...ten trzepot skrzydeł , bąbelkowanie, pierwsze kopniaczki.....nawet mimo ciągłego biegania do toalety, bóli w kręgosłupie....nic w życiu chyba nie może spotkać nas piękniejszego....
tak Wam jeszcze powiem, że tym razem postanowiłam, że nie zapytam o płeć dziecka.....chciałam sobie i mężowi sprawić "niespodziankę" - w końcu tak mało ich mamy teraz w życiu.....no ale cóż...może innym razem...

Hm, brzuszne USG na tak wczesnym etapie to dość dziwny pomysł, nie słyszałam jeszcze o tym.

Ja jakkolwiek przez pewien czas czułam się "inaczej" i miałam przeczucie co do ciąży, bolał mnie biust jak nie wiem co a potem czułam ciągnięcie w pachwinach, tak od dwóch dni nie czuję się w ogóle ciążowo. No, boli trochę biust, ale mniej - teraz na poziomie PMS-u, znośnie, ale poza tym nic. Może i na szczęście, bo są momenty, że zapominam o swoim stanie, mogę się skupić trochę na pracy. Za to od wczoraj dopadł mnie koszmarny katar i nie wiem, czy to alergia (często miewam problemy alergiczne w deszczową pogodę - grzyby pleśniowe), czy przeziębienie. Jakie macie sposoby ratowania się z katarem?

katherine dla mnie rowniez to wydaje sie dziwne.. Ale coz.. W koncu to ginekolog, nie bede sie z nia klocic. Na nastepnej wizycie znow chce mi zrobic brzuszne, a jak nic nie bedzie widac to dopochwowe. Zaczyna mnie to irytowac. Kazda kobieta ma robione dopochwowe tylko ja jedyna brzuszne.. Nie wiem o co chodzi. Maz stwierdzil, ze ona wie lepiej, ale powiem jej na nastepnej wizycie zeby mi zrobila od razu dopochwowe, bo jak ostatnio mi "sciskala" brzuch to mnie pozniej troche pobolewal:-(
Ja dzis tez mniej sie czuje ciazowo.. Uczucie "ciagniecia" minelo, tylko czasami cos tam zakuje w srodku. Jednak kregoslup wciaz nie ustepuje i daje o sobie znac..
Ja codziennie pije herbate z miodem, bardzo uodparnia.
Kochane, ile bierzecie kwasu foliowego? Chodzi mi o te mg? Ja mam na opakowaniu 5 mg i biore jedna dziennie - czy to wystarczy?

biedronko przykro mi.. Ale nic straconego. Moze w nastepnym cyklu sie uda. Trzymam kciuki:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja biorę "falvit mama", jedna tabl dziennie. to są wszystkie witaminy. przy poprzedniej ciązy tak mi lekarz zalecił. teraz wizytę mam dopiero w środę, ale pewnie powie to samo.

biedronka2223
głowa do góry! następnym razem się uda! będziemy trzymac kciuki :-) a jeśli chodzi o płeć dziecka, to my z mężem chyba wolimy wiedzieć :)

Do góry