reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

katherinne tak jak napisałam wcześniej okresu brak i kilka innych oznak więc to mnie skłania do myślenia;)).no ale póki co zrobiłam dziś test i nic...jedna kreska ale okresu dalej nie widać. Co prawda nie zrobiłam go rano i to jakiś teścik tani kupiony w tesco;) nie wiem co myśleć...zobaczymy jutro ponowię test.

reklama
Madzik1980 gratuluję. Kurcze jak to jest że Ty masz dziś termin na okres i już wyszedł teścik....ja miałam termin na 26tego...no w sumie to nie tak długo..może poczekam z kolejnym testem jednak kilka dni bo zbankrutuje;) A wam dziewczyny po ilu dniach pokazywały się dwie kreski???

biedronka2223 -nie Julcia jeszcze nie wie :)PO wizycie u lekarza jej powiemy
Ja mam cykle 28 dniowe i już wyszedł test , no ale blady
Moze kup jakiś czuły test np Acon i powinien już wyjść :)Będe trzymała kciuki

wiesz mnie póki co nie dziwi brak 2 kreski.w 1 ciąży wynik też pokazał się późno. tak właśnie teraz zrobie...kolejny test kupie w aptece. Powiedzcie mi dziewczyny.....może śmieszne to pytanie ale wolę się upewnić. Czy poranny mocz można zebrać a test zrobić np po ok 2 godzinach? pytam bo nie mam u siebie apteki więc rano muszę po niego pojechać.

u mnie test pokazał po około 20 dniach no ale miałam nie regularnie cykle. w poniedziałek wizyta u gin nie mogę się z mężem doczekać

Witam sie wieczorna pora :)
Myslalam, ze wracam do swiata zywych od wczorajszego wyjazdu tesciowej , a tu niespodzianka .... Rano obudzilam sie z lejacym sie katarem, bolem gardla i ogolnym oslabieniem. Najgorsze, ze nie mozna zadnych lekow, wiec jedynie ratuje sie herbatka z cytrynka, syrop z cebuli blee , sol z woda do plukania gardla i fakt faktem pomaga , ale niestety nie na katar.

Co do ciazowych dolegliwosci to oprocz bolu piersi nic nie odczuwam. Natomiast zanim zrobilam test mialam pare nieprzyjemnych sytuacji, ktore byly bliskie spotkania z panem porcelana.

Moja corcia ma 2 lata i 5 miesiecy i tez jeszcze niewie o rodzenstwie. I tak mysle, ze oprocz tego, ze mama ma dzidzi w brzuszku nie zrozumie wiecej. Dopiero blizej porodu, i bedzie juz starsza mozna zaczac cos tlumaczyc.

Witam wszystkie nowe mamusie i zycze nudnych, spokojnych juz tylko 8 miesiecy :)

no niestety leków nie wolno brać do twoich sposobów mogę dopowiedzieć ząbek czosnku najlepiej łyknąć cały bo w tedy tak nie czuć jak się gryzie.

Biedronka, ja testowałam już 4 dni przed terminem miesiączki, bo jestem niecierpliwa, i już miałam wynik pozytywny. Poprawiłam wieczorem i z wieczornego też wyszedł pozytywny. Z wizytą u lekarza też się chyba trochę pospieszyłam, czytam że Wy dopiero w połowie grudnia, ja śmigam już jutro - ale to chyba nie zaszkodzi...

reklama
Ja testowałam 3 dni przed terminem miesiączki i wyszedł tylko cień drugiej kreski ale już coś tam było widać, kolejny test zrobiłam w dniu terminu miesiączki i pojawiła się piękna krecha, oczywiście bledsza od tej kontrolnej ale nie było wątpliwości że jest. Został mi jeszcze jeden test, zrobię go w weekend żeby zobaczyć czy krecha ładnie ciemnieje:tak:. Marcelkowi jak pytamy się czy chciałby braciszka czy siostrzyczkę to raz twierdzi że brata, innym razem że siostrę:-D Powtarza tylko że będzie się bawił z bratem czy siostrą ale pewnie nie bardzo zdaje sobie sprawę z zaistniałej sytuacji. Coś więcej będzie można mu tłumaczyć jak brzuszek zacznie rosnąć:-).Mamolinka zdrówka, tylko babcine metody pozostają:sorry2:.

Do góry