reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Weronika..gratuluję serduszka...super :tak:

Kurcze...a ja się tak martwię...nie mam mdłości...jedynie boli mnie brzuch i piersi i ok 13 mam śpiączkę :-(...
Mam ochotę iść w przyszltym tyg do lekarza sprawdzić czy serduszko już bije....tak się boję :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik, Weronika gratuluję udanych wizyt.

Witam też nowe sierpniówki :-)

A ja już jestem u rodzinki. W pociągu co 15 min latałam do toalety siku hihi. Dobrze, że dużo ludzi nie było. Oczywiście cała drogę przespałam, a jak dojechaliśmy to jeszcze położyłam się na 2h przed obiadem. Ta senność jest straszna :-)

All-me ostatnio też się martwiłam, że mnie piersi nie bolą i mnie dziewczyny pocieszały. Każda ciąża jest inna. Ja też nie mam mdłości. Oprócz bólów brzucha i sennosci to nie mam żadnych wyraźnych objawów!

Ostatnia edycja:
Ja jutro zadzownie i umowie sie do Gin na NFZ bo byłam prywatnie i jedynie napisała mi na kartce jakie badania mam zrobić...a nie chce za wszystko płacić...teraz mam problem :baffled:. Musze iść na NFZ zeby wystawił mi ktoś skierowanie na badania. Może przy okazji załapałabym się na USG :-) a na NFZ USG jest bezpłatne?

All-me ja jestem chyba w 5t i 2d ciąży, nie mam mdłości, piersi bolą mnie trochę, brzuch mnie pobolewa, czasami pół dnia nic a potem pół dnia mnie boli, poza tym nie czuję, żebym była w ciąży.

To ja w takim razie chyba muszę na IP jechać w te pędy, bo ani mdłości, ani bólu brzucha, ani powiększonych piersi - jednym słowem NIC z ciążowych objawów. A do tego jeszcze zamiast się martwić, to się jak głupia cieszę :-p

Mowia, ze ciaza to radosne 9 miesiecy bez okresu a ja sie ciesze, ze mam zapas podpasek, bo dalej cieknie. Bylam dzisiaj na kontroli. Kosmowka jak sie odklejala, tak sie odkleja, pod nia jest krwiak :( Ale na szczescie dziecko rosnie, ma juz 1,2 cm! Serducho bije i zdaje sie, ze sie maluch w ogole ta kosmowka nie przejmuje. Tylko ile ja tak jeszcze bede krwawic?

Dziewczyny, czy Wy macie juz pozakladane karty ciazy? W szpitalu mnie o nia pytali, ale nic takiego nie wiem. Ba, nawet nie mam wiadomosci, na kiedy mam termin... Moge teraz co najwyzej wywnioskowac, ze skoro Weroniki dzidzia ma 1,10, moja 1,20, to moja jest o jeden dzien starsza i powinna sie urodzic 5 sierpnia - dobrze kombinuje?

P.S. Ja tez nie mam zadnych objawow ciazowych: ani mdlosci, ani powiekszonych piersi (choc bola i jakby swedza sutki), ani sennosci, po prostu nic :)

All-me - ja mdłości w pierwszej ciąży też niet .... jakieś mikroskopijne dosłownie 2 razy.
USG zrób, ale dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, po co masz sie stresować.
Jesli chodzi o NFZ - rzeczywiście warto tam chodzić jak nie ma się innej opieki bo na tych badaniach można zbankrutować, co do USG to moja koleżanka, która chodziła na NFZ pierwsze miała dopiero to genetyczne w 11-12tc, wcześniej jej nie chcieli robić, ale nie wiem czy to standard.

Weronika, madzik - gratulacje :-) super jest takie bijące serduszko zobaczyć

Cleo - dużo zdrowia dla dzieciaczka

Tweedledum (mam nadzieję że nie przekręciłam :-) ) - witamy!

Ja już się pomału mojego USG doczekać nie mogę, mam za tydzień, ale jestem b. pozytywnie nastawiona :-)

reklama
Katherine - ja nie mam karty, ale na wizycie było póki co widać tylko czarną kropkę, więc kartę dostanę na kolejnej, jak już serducho zobaczymy.

Mgd - a co produkujesz?

Zastanawiam się, czy już się obrobiłam z pracą i czy mogę z Małżonem film zapodać i... chyba mogę :-) Jupi :-)

Do góry