reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
To ja w takim razie chyba muszę na IP jechać w te pędy, bo ani mdłości, ani bólu brzucha, ani powiększonych piersi - jednym słowem NIC z ciążowych objawów. A do tego jeszcze zamiast się martwić, to się jak głupia cieszę :-p

All-me bierz przykład z Cwietki:tak: na prawde nie wyszukuj na siłe problemów gdzie ich nie ma... ja nie wiem, kto Ci powiedział, że w każdej ciązy coś nieprzyjemnego usi się dziać:wściekła/y: dla swojego dobra psychicznego wyluzuj!

Witam kolejne sierpnióweczki!
...i idę nadrabiać Was dalej...

katherinne mi wczoraj założył kartę jak serduszko było widać. ja sprawdziłam sobie na głównej stronie babyboom który to tydzień i kiedy termin i lekarz mi powiedział że pomyliłam się tylko o dzień więc tu mam że mam 7tydzień i 3dzień a lekarz mi powiedział że 7tydzień i 2dzień. teraz muszę porobić te wszystkie badania i czekam do następnej wizyty ;) dziękuję wszystkim :) strasznie się cieszę z serduszka ale nadal biorę duphaston teraz 2xdziennie,jak to lekarz powiedział - żebym się nie martwiła do tego 10tygodnia i żeby wszystko było okj.

Katherinne ja nie mam jeszcze karty ciązy i pewnie na kolejnej wizycie bedzie założona...:tak:

All-me co do usg na NFZ to sa chyba tzry przez całą ciążę i peirwsze coś koło10-11 tygodnia...

Kasiasz, wiem, że te wyniki z toxo Cie stresuja, ale błagam ze względu na maluszka, zachowaj spokój do kolejnych wyników chociaż...nasze dzieciaczki czują nasze nastroje...

Katherinne ja nie porównuje na tym etapie wielkości pęcherzyka czy dzidziolka... może on byc mniejszy niż "normy" przewidują więc pytam znów: o co sie stresować?? nie mamy wpływu jak szybko dzidziol rosńie...:tak: relax!

Mgd, o szydełkowaniu, że to nic genialnego może mówić tylko osoba, która umie to robić;-) dla mnie to zbyt skomplikowane, poza tym uczyłam się na drutach robić i zbyt "ścisło" mi wszystko wychodziło:-D Sliczne rzeczy tworzysz! Masz talent!:tak:

Byłam wczoraj u fryzjera...bosze jjak trudno znaleźć kogoś sensownego:baffled: średnio jestem zadowolona z cięcia... będę szukać dalej...:sorry2:

Dopadło mnie przeziębienie mam katar i boli mnie gardło :baffled:...
Siedze z szalkiem na gardle...pije herbatę z miodem i mleczko z masełkiem i miodem :tak:
DZisiaj myślałam, że będę spać w wc...co pól godziny wstawałam na siku...:szok:
A czy to możliwe , że po leku Duphaston złagodniały moje bóle brzucha??
Do tej pory czułam taki twardy, napięty...a teraz czasami coś czuję ale nie tak jak na początku, że non stop straszne napięcie i ból.
Pani doktor ze względu na twardą macicę kazała brać Duphaston...i tłumaczę sobie, że po nim brzuch mnie nie boli.

Ostatnia edycja:
All_me - na przeziębienie polecam jeszcze czosnek, albo syrop *spam* - niedobry jest ale całkiem dobrze działa

Mgd - ja jestem strasznie lewa we wszystkich robótkach i generalnie manualnie, nawet warkocza doplatanego nie zrobię ;-) więc jak widze takie sliczne, precyzyjne i pomysłowe rzeczy to mnie po prostu zachwyca :-)

Przez te wszystkie problemy to ja juz sie nad wszystkim zastanawiam po prostu.

Tweedledum, czyzby fanka Alicji w Krainie Czarow?

musze Was nadrobić troszkę, bo mój maluch miał szczepienie i przez 1,5 dnia był taki marudny że szok! pierwszy raz tak zareagował na szczepienie. ale już wszystko wróciło do normy :)

kasiasza - jak tam sytauacja z wynikami toxo? coś się wyjaśniło?

weronika.m - gratulacje serducha!
cwietka - u mnie też żadnych objawów ciążowych i ja się też cieszę :-) w pierwszej ciąży strasznie mnie szarpało, ale ani razu się nie przytulałam z wielkim uchem ;-) ale to było chyba jeszcze bardziej męczące, bo co chwile miałam wrażenie że coś się stanie, ale tylko mnie naciągało i nic. teraz póki co spokój i tym się ciesze :-)

katherinne
- najważniejsze, że dzidzia się nie przejmuje krwiakiem i kosmówką. im większe tym silniejsze dziecko i poradzi sobie :-)głowa do góry! odpoczywaj!

mgd - wow, ale fajne :) trzeba dużo cierpliwości do tego i pomysłowości! gratuluje :)

Zaraz oszaleję. Próbuję dodać suwaczek. Jest już gotowy, wszystko pięknie, ale uparcie dostaję komunikat "ten plik jest zbyt duży". Jakim cudem?

Edit:
No tak, wiedziałam, że jak tylko zmięknę i zapytam, to mi się wreszcie uda ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry