reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

wooooow ja też czuję ze będzie siusiak ale dowiem się dopiero za miesiąc!
AleksandraMaria- dzieki za uspokojonie, zadzwoniłam do lekarza z pytaniem co zrobić, powiedział ze ejśli nie jestem pewna czy to opryszczka to mam poczekać ze dwa dni jak zejdzie samo to ok jak nie to faktycznie kupić maść i nie przejmować się bo ta opryszczka wargowa nie jest groźna :)

reklama
Loleczka, super, że wszystko dobrze u Was :) no a Dzidziuś po prostu może chce rodzicom niespodziewankę zrobić i dlatego się jeszcze nie ujawnia ;)

Eweli, gratulacje z okazji syncia :) dobrze, że nic się Wam nie stało w tym upadku. A na odwracanie się Dzidziusia to chyba jeszcze duuuużo czasu, więc się nie przejmuj :) po co ma do góry nogami tyle czasu być? ;)

Eweli - super, że nic się nie stało. A co do odwracania, to pisałam niedawno o mojej kuzynce, która na 3 tyg. przed porodem miała ułożone dziecko główką do dołu, a w dzień porodu już było pośladkowo i miała cc. więc do ostatniej chwili sie wszystko może zmienić.

Loleczka - fajnie ,że wszystko OK.

A tu chyba mamy 2 mamusie, które nie chcą znać płci - prawda: Maciejkaa i Aleksandramaria? dobrze pamiętam?

Dziewczyny !

Czuję ruchy :-D
Huraa !
Moja dzidzia w końcu dała mi o sobie znać :-)
Czuję takie delikatne muskanie hehe
Czułam już od sob ale nie byłam pewna. Wczoraj zdałam sobie sprawę ze to jednak naprawdę moja dzidzia :-D

Gratuluje chłopaczków kochane :)

Ja na początku czułam ze będzie chłopiec ale teraz mam przeczucie ze będzie córka. Cerę mam gorszą a z synkiem wyglądałam kwitnąco. Zero mdłości nic a nic a ponoć na dziewczynkę się nie wymiotuje hehe a ochota na słodkie to z synkiem też była więc to akurat nie jest brane pod uwagę :p

Ktr - tak jest, nie chcę poznać płci :-) aleksandramaria też. Będziemy się trzymać razem w niepewności hehe

Ja też myślałam, że nie będę chciała znac płci ale mi się zmieniło:-) chcę mieć czas żeby się nastawić, że to pewnie dziewczynka a nie synek:-p no i ciągle nie kupiłam nic dla dzidziusia a jak się dowiem to pewnie pójdę w tango

Eweli gratulacje :-)

Loleczka cieszę się, że wszystko w porządku.
Maciejka super, na pewno to świetne uczucie

Mi też marzy się chłopiec.

Mam pytanie do dziewczyn na l4, czy jak l4 płaci Zus to potem oni przysyłają pita? I kolejne kiedy wypada termin przelewu od Zusu na koniec miesiąca?

Eweli gratuluję synka:-)

Loleczka super, że wszystko jest ok.

Ja też myślałam, że nie będę chciała znac płci ale mi się zmieniło:-) chcę mieć czas żeby się nastawić, że to pewnie dziewczynka a nie synek:-p no i ciągle nie kupiłam nic dla dzidziusia a jak się dowiem to pewnie pójdę w tango

A wolałabyś chłopca czy dziewczynkę?

Przez ostatnie 4 dni przytyłam 2 kg:szok: i pojawił mi się celulit na udach:szok::szok::szok::-D I mnie wybrzuszyło.
Tak mnie to zmobilizowało, że w końcu wybrałam się na basen. Godzina pływania - cudownie. Polecam!!! Od dzisiaj basen 3 razy w tygodniu. Do grudnia tak chodziłam, ale jakoś po powrocie z gór odpuściłam sobie:sorry2:
Która z Was pisała o papce z kawy na celulit? Chyba madziasek? poproszę raz jeszcze o instrukcje jak to się robi i jak często stosuje.
Od dzisiaj biorę się za siebie!
( ciekawe na ile starczy mój zapał:-p:-D)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn na l4, czy jak l4 płaci Zus to potem oni przysyłają pita? I kolejne kiedy wypada termin przelewu od Zusu na koniec miesiąca?

Tak ZUS przysyła PIT.
ZUS ma 60 dni od momentu dostania zwolnienia na wypłacenia. Ja czasami czekałam 3 miesiące na wypłatę.

Maciejkagratuluję ruchów, u mnie też Junior się uaktywnił:-)

reklama
Ciekawe ilu z tych sierpniowych chłopaków zamieni się w dziewczyny;-) bo to naprawdę zaskakujące, jak na razie to chyba 80% albo nawet 90% to chłopaki.

Super, że wizyty ok i maluchy zdrowe!

ktr masz rację, ja postanowiłam sobie zrobić niespodziankę, poza tym trzeba mieć coś odwracającego uwagę przed i w czasie porodu, zamiast stresować się porodem będę myśleć o płci dziecka... kto wie może to mnie bardziej zmotywuje do szybszego porodu :-), a tak szczerze mówiąc, płeć dziecka nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, dla mnie obecnie ważne jest jedynie, żeby było zdrowe i żeby bez komplikacji pojawiło sie na świecie.

Mój maluch chyba w śnie zimowym jeszcze, bo tylko czasami coś się 'przesuwa', dalej czekam na solidne kopniaki :happy2:

Do góry