reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie
Ja dziś bez prądu od rana...

Loleczka super, gratuluję wizyty!
Maciejka gratulacje! fajne uczucie:tak:

Iza- Tobie gratuluję zamówienia:tak:

Ja przeczuwam dziewczynkę i mam nadzieję że tak będzie:-D

reklama
Iza! Gratuluję.. Nareszcie słoneczko się do Ciebie uśmiecha! Super!:-) A te zajęcia ..zajefajnie masz.. U nas tak słodko nie jest , drogie toto jak cholera.:-)

Witam :)
tak jak anita również chciałam do Was dołączyć, poczytuje ten temat od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam dołączyć jeśli można ;)
w skrócie o mnie: rocznik 90 ;) nie wiem czy jest tu ktoś w moim wieku? :) jak się domyślacie jest to moja 1 ciąża. Termin mam na 15 sierpnia. Najpierw był 6 sierpnia (wg OM), wg pierwszego usg 20 sierpnia, a wg 1 badań prenatalnych 15 sierpnia. Na badaniach wszystko jak do tej pory wychodzi w porządku (oprócz nisko ułożonej przedniej ściany łożyska), wg prenatalnych na 70% ma to być dziewczynka ale lekarz prowadzący potwierdzi dopiero w 20 tygodniu. Przebywam na zwolnieniu lekarskim :sorry2:

no wlasnie czytalam te wasze rozmowy o usg i nie chcialam nawet slowem pisnac bo cholera jasna nawet nie wiem jak wy dajecie rade prw do gine chodzic :/ i te ceny za usg :szok: mnie by nie bylo stac, tak strasznie narzekam na francje i na ich znieczulice, ale koniec koncow, jak sie dobrze poszuka to mozna znalezc darmowe lub tanie rozwiazania :/
moja kumpela z polski ( nasz znajomy francuz kiiedys pojechal z nami do polski i sie sparowal z moja kolezanka z wawy hah wlasnie im sie Zosia urodzila tu w Nicei) musiala tu chodzic prw do lekarzy to myslalam ze padne jak uslyszalam ze na cala ciaze i porod oni prawie 1500€ wydali i teraz czekaja az jej sytuacja ubezpieczeniowa sie ureguluje to byc moze dostana czesciowy zwrot :szok:
ale jak tak patrze na ceny w polsce to co miesiac 200-300zl za wizyty + usg +badania + pewnie polozna + lekarz + znieczulenie i pewnie tez podobny rachunek wyjdzie....
..a potem sie dziwia wzyscy ze niz demograficzny :/

witam Anite i M.Lene :) rozgoscie sie, nadrobic bedzie ciezko, ale zachecam do aktywnego udzialu na forum, bo inaczej ciezko bedzie sie polapac hehe, mamu sporo mam na L4 i produkujemy spore ilosci postow dziennie, na kilka frontow :)

Ostatnia edycja:
Witajcie nowe sierpnioweczki :)

IzaV noooo pięknie Ci się zaczyna ukladać :-) oby tak dalej

pandora bez pradu to teraz ka ta stro fa :-p siedzi się w domu i nie wie co ze sobą zrobić :-p choć u Ciebie z maluchem to chyba na nude nie narzekasz

Eweli - gratuluję Jaśka:-)

Maciejka - Tobie gratuluję ruchów ;-)

Toska
- już nie pamiętałam jak to jest z tym płaceniem przez zus ale mam nadzieję, że dostanę wypłatę wcześniej niż za 3 miesiące :szok: Wydaje mi się, że w poprzedniej ciąży zus płacił mi co miesiąc w miarę regularnie ale już nie jestem pewna...

Iza - super! Cieszę się, że interes się rozkręca :-) A co do prywatnych wizyt, to mnie szczerze mówiąc ledwo na to stać ale państwowo trafiałam na takich konowałów, że mam uraz i już wolę płacić...Do endokrynologa państwowo nawet nie chcieli dać mi skierowania, a jak poszłam prywatnie to od razu zdiagnozowano mi niedoczynność tarczycy. Jako, że mam wizytę u jednego lub drugiego lekarza co jakieś 2 tygodnie + za każdym razem badania krwi to wydaję miesięcznie na prawdę sporo....

Pandora - Ty bez prądu, ja bez ciepłej wody :-)

Oraz zaliczyłam dziś podróż komunikacją miejską przez całe miasto, a nawet dalej i chyba moje młode lubi jazdę starym Ikarusem, bo tak mi fikał po drodze, jak jeszcze nigdy :rofl:

Toska Wolałabym chłopca ale głownie dlatego, że moja siostra rodzi w kwietniu dziewczynkę:-)

A to ciekawy powód:-D trzymam zatem kciuki za chłopaka

Właśnie coś tam podczytałam na temat zasiłku chorobowego w ciąży, jeżeli firma poniżej 20 pracowników, to za 33 pierwsze dni płaci pracodawca, później wypłatę przejmuje ZUS, w firmach powyżej 20; zasiłek nadal wypłaca pracodawca, tyle że finansuje go już ZUS, ale nie bezpośrednio, tylko za pośrednictwem pracodawcy.

Tak, jestem zatrudniona na umowę o pracę. I jest tak jak piszesz w przypadku mniejszej firmy, pierwszy miesiąc płaci pracodawca, kolejne ZUS. I na ten pierwszy z Zusu zawsze tak długo czekałam, następne miesiące były ok. ( o ile regularnie dostarcza się zwolnienie).

Witam:)
Mam nadzieję iż mogę dołączyć do Sierpniowych mam:)
Datę porodu mam wyznaczona na 5.08.
Jestem mamą 5,5 letniej córeczki. Przebywam na L4 od 27.01.

Witamy, zapraszamy :-)

witam na glownym, bo mnie tu chyba jeszcze dzis nie bylo :D
jestem dzis pelna energii i w usper humorze hehe oby tak do konca ciazy :p

bedac na spacerze okazalo sie ze na basenie ktory jest 400m ode mnie sa zajecia dla kobiet w ciazy, 1h/tyg za 2.6€ :szok: ide kupic sobie czepek i jakis kostium jednoczesciowy, bo moje mini bikini to moge sobie do szafy na za 2lata odlozyc hehe
a oprocz tego 100m dalej jest gabinet zajec prenatalnych 1 lub 2x2h/tyg za 5€ :1h w specjalnym basenie podgrzewanym do 33°C i 1h cwiczen i masazu ale to dopiero od 6mc a na basen moge juz zaczac chodzic, teraz u nas sa ferie, ale od nastepnego tyg zaczynam chodzic..ucieszylam sie jak dziecko

a oprocz tego dostalam zamowienie na 10 spodnic i wlasnie dostalam czek z kasa wiec to nie byla sciema YUPPIE :D :D :D
mam nadzieje ze moja karma zaczyna mi sprzyjac ..oby tak dalej :-) bo jestem przeszczesliwa haha
Super, gratuluję i bardzo się cieszę :-)

M.lena ​witaj:-)

IzaV tak się cieszę że ci się układa!Super że masz takie zajęcia na basenie,też chętnie bym pochodziła,ale w mojej dziurze basen jest ale takich zajęć nie ma :dry:
Anita M.Lena witajcie!
Kurcze tak bym chciała żeby maluch już zaczął kopać ,no nic trzeba poczekać jeszcze troszkę.W ogóle już nie mogę się doczekać USG połówkowego hehe,jak zobaczymy twarzyczkę i oczywiście to co między nóżkami jest. Tak to jest jak się jest takim niecierpliwym człowiekiem :confused2:

reklama
witam nowe sierpnióweczki :)

Tak sobie przejrzałam historie konta - i faktycznie mi zawsze zakład pracy wysyłał pieniądze 28go każdego m-ca. Nigdy nie dostałam przelewu z ZUSu. Więc może faktycznie chodzi o formę zatrudnienia i ilość pracowników w firmie.

Do góry