reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Marzycielka - ja jestem na L4, normalnie w pracy dostawałam wypłatę 28-go każdego m-ca i z ZUSu też tak dostaję. Nigdy nie maiałan nawet jednego dnia poślizgu.
Toska - ile? 60 dni? to albo ja miałam mega szczęście, albo już sama nie wiem. ja i w 1 i 2 i 3 ciąży dostawałam zawsze 28 każdego m-ca z ZUSu.

Ja czuję malucha, ale najczęściej jak leżę na lewym boku :) nie wiem gdzie mam łożysko, ale napewno dotykało szyjki w jednym miejscu. dopytam jutro na wizycie.

reklama
Toska 60 dni? Serio? To sporo, biorąc pod uwagę rachunki do opłacenia itd.
Ktr to już lepiej, ja zawsze dostaje ostatniego dnia miesiąca i mam nadzieje, że Zus tak będzie wypłacał.

Dziękuje za pomoc.

Czuje bąbelki może to już maluch? :-)

Napisałam jak było u mnie:sorry2:
może w Warszawie są takie opóźnienia, albo ja miałam pecha.
zobaczę jak będzie tym razem, od dwóch tyg jestem na l4.

hej.ja tylko tak na szybko z pracy odnosnie ZUS.ja jeszcze pracuje ale siostra cioteczna ktora tez jest w ciazy,czeka juz trzeci miesiac na kase.Ciezko mi bylo w to uwierzyc a teraz widze,ze to mozliwe:-O

Dziwne z tym ZUSEM... Ja dostaję tzw uposażenie zawsze 1go, , byłam na zwolnieniu i cały czas płaci mi firma.. niemwiem dokładnie ale to ZUS pracodawcy kasę przekazuje... Na dwóch macierzyńskich i wcześniej na zwolnieniach przed nimi nigdy nie miałam ani dnia opóźnienia... a też Wa-wa... Zawsze też firma mi przelewała za zwolnienie, nie ZUS, Tosia, ty jesteś na umowie o pracę takij zwykłej?..... Dopiero macierzyński płaci chyba bezpośrednio, ale nigdy tyle nie czekałam!!

z ZUSem to chyba nigdy nic nie wiadomo dziewczynki :-p ja mam zazwyczaj zwolnienie od 18 do 18 każdego miesiąca i z zusu dostaję kasę na dwie raty :/ i nie mogę rozgryźć dlaczego :-p

Właśnie coś tam podczytałam na temat zasiłku chorobowego w ciąży, jeżeli firma poniżej 20 pracowników, to za 33 pierwsze dni płaci pracodawca, później wypłatę przejmuje ZUS, w firmach powyżej 20; zasiłek nadal wypłaca pracodawca, tyle że finansuje go już ZUS, ale nie bezpośrednio, tylko za pośrednictwem pracodawcy.

Witam:)
Mam nadzieję iż mogę dołączyć do Sierpniowych mam:)
Datę porodu mam wyznaczona na 5.08.
Jestem mamą 5,5 letniej córeczki. Przebywam na L4 od 27.01.

reklama
witam na glownym, bo mnie tu chyba jeszcze dzis nie bylo :D
jestem dzis pelna energii i w usper humorze hehe oby tak do konca ciazy :p

bedac na spacerze okazalo sie ze na basenie ktory jest 400m ode mnie sa zajecia dla kobiet w ciazy, 1h/tyg za 2.6€ :szok: ide kupic sobie czepek i jakis kostium jednoczesciowy, bo moje mini bikini to moge sobie do szafy na za 2lata odlozyc hehe
a oprocz tego 100m dalej jest gabinet zajec prenatalnych 1 lub 2x2h/tyg za 5€ :1h w specjalnym basenie podgrzewanym do 33°C i 1h cwiczen i masazu ale to dopiero od 6mc a na basen moge juz zaczac chodzic, teraz u nas sa ferie, ale od nastepnego tyg zaczynam chodzic..ucieszylam sie jak dziecko

a oprocz tego dostalam zamowienie na 10 spodnic i wlasnie dostalam czek z kasa wiec to nie byla sciema YUPPIE :D :D :D
mam nadzieje ze moja karma zaczyna mi sprzyjac ..oby tak dalej :-) bo jestem przeszczesliwa haha

Do góry