reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Zenia.mi, zazdroszczę Ci tych bliźniaków. Przeczucia masz na dwóch synów? A może teraz dla odmiany będą dwie dziewczynki !! Kiedy będziesz miała możliwość poznania płci ?:):-)
Wolałabym dwie dziewczynki a najlepiej parkę :tak: a płeć przy bliźniakach jest ciężej ponoć ustalić, no ale może w ten czwartek się już uda :-) a jak nie to za miesiąc na połówkowym

Loleczka Lewan trzymam kciuki za wizytę :)

reklama
Cwietka - gratulacje! :-D

Ja liczę na dziewczynkę i czuje, że własnie mam dziewuszke :-D ale dowiem się dopiero 18 marca:dry:

hej dziewczyny, chciałam się was poradzic na temat tego, że obawiam sie ze wyskoczyła mi opryszczka!
tzn. cieżko mi rozpoznać czy to na pewno opryszczka czy po prostu jakiś zajad, taka czerwona plamka, jak otwieram mocno buzię to ją czuje, tak to nie boli, no i nie wiem co robić. Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa, ale wtedy jeszcze nic nie czułam, dopiero wieczorem. Nie chcę czytać w internecie na ten temat bo tam bardzo straszą... miałyscie moze któraś takie doświadczenie? co robić?

damagi opryszczka na ustach lub twarzy wywołana jest wirusem HSV 1 i nie stanowi zagrożenia dla kobiet w ciąży, chociaż powstały wokół tego jakieś legendy. Opryszczka narządów płciowych wywołana wirusem HSV 2, jest groźna i jeżeli pojawia się w ciąży to musi być leczona i zazwyczaj jest wskazaniem do cc.

Opryszczka to moja zmora od wielu lat i miewam nieraz 'mega' opryszczki na ustach, policzkach, w nosie jest to bardzo uciążliwe ale nie niebezpieczne. Na początku ciąży miałam opryszczkę kilka razy i też pytałam lekarza, bo po tym co się czyta to naprawdę można się wystraszyć, ale nie ma co panikować.
Kup sobie maść na opryszczkę ja mam tylko jedną sprawdzoną (Vectavir) ale jej chyba nie ma w Polsce, spróbuj Zovirax albo inne które mają aciclovir albo penciclovir, są też plastry ale na mnie nie działają.

Ostatnia edycja:
No i mam godny polecenia szpital , lekarzy i położną - powiatowy z Zakopanem :)

Obadali i z Maleństwem wszystko w porządku, póki co jest ułozony nóżkami do doły, ale jeszcze się będzie pewnie przekręcał ;)
No i dowiedzieliśmy się kto tam mieszka - Jasio! Kolejny kolega nszych sierpniowych pociech.

Ja troche obolała jestem - boli mnie kręgosłup i obydwa łokcie. ALe najważniejsze, że z Maluchem wszystko dobrze :)

Eweli gratuluję siusiaka! no inwazja chlopaków:-DJa równiez po wizycie... no niestety dzidziolek baaardzo niesmialy, mial nóżki razem i nie sposób dojrzeć co tam chowa... Na szczęście dzidziolina zdrowa, serduszko bije 154/min, waży prawie 200 g (tylko dlaczego ja przytyłam kolejne 2kg????) i mierzy 12,3 cm :-) Kolejna wizyta za 4 tygodnie i to juz połówkowe będzie... To na następne 2 tygodnie mam spokój a potem znów stresik jak zawsze;-)

Eweli gratulacje!!! :-)
Loleczka grunt, że wszystko w porządku :-) małe zdrowe, rośnie a że my przy okazji też rośniemy to się wytnie ;-):-D

Kurczę no faktycznie siusiaki się posypały,u mnie czuje że nie będzie siusiaka.Ale nieważne,najważniejsze żeby zdrowiutkie było.Wrzuciłam fotki malucha na odpowiedni wątek.
Loleczka super że maluszek zdrowy,jeśli taki wstydliwy to może dziewuszka?
Eweli to się strachu najadłaś,ale najważniejsze że nic się nie stało.
Dziś nie wyspana jestem bo mała o 6.30 wstała i w ogóle jakaś zmęczona najchętniej spać bym poszła a tu niedługo po Lenkę do przedszkola czas jechać.

reklama
:szok: Ja dopiero zobaczyłam, że mogę podziękować za post:zawstydzona/y:. Ja tu przynajmniej połowie forumowiczek winna jestem podziękowania. Moja spostrzegawczość jest chyba na dłuuuugim spacerze razem z koncentracją.
Kolejny siusiak :). Oby we wrześniu były same laski bo chłopaki będą musieli bić się o dziewczyny ;).
P.S. Znalazłam Apap :D. Razem z herbatą w szafce się schował:confused:

Do góry