reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Dziewczyny wiem że maturze ale powiedzcie mi czy wy jakoś czujecie zmiane w brzuszku?? Że coś tam się dzieje itp jak to odczuwanie?? Czy nic nie czujecie są zupełnie miękkie i takie jak przed ciążą tylko większe???

Bo ja mój zaczynam czuć już dzisiaj mnie nie bóli ale np jak napne brzuch to czuje że jest inaczej albo jak zakładam skarpetki to muszę nogi na boki podnosić bo inaczej czuje dyskomfort.
To jest straszne nie wiem co jest normalne a co nie... Przecież nie będę codziennie na ip jeździć :(((
I mój nie jest taki miekki że reka wpada.
Np jak leże i podnoszę nogę do góry to czuje jak bym miała zakłwasy na brzuchu

Ostatnia edycja:
Zaczarowana ja chodzę do luxmedu w Krk i np genetycznego nie robią, więc połówkowe też chyba nie, w Wa-wie robią, ale w Krk na infolinii powiedzieli mi, że nie więc byłam sobie gdzie indziej :) W krk jakiegoś super extra sprzętu to nie mają :-p

AllMe

ja mam to samo ;) właśnie przeczytałam Twojego posta siostrze (doświadczonej mamusi) i ona mówi, że mam Ci koniecznie odpisać, że wszystko z tymi napięciami brzuszka i zakwasami mamy normalnie :) Ja np. nie mogę normalnie podnieść się z łóżka tylko muszę bokiem wstawać ;)

Dziewczyny, czytam Was na maxa wybiórczo :) Obiecuję poprawę po powrocie :)

Margo - Ty się tam lepiej skup na podjadaniu różnych pyszności ;-)

Zaczarowana - ale cały czas nad garnkiem siedzieć nie będę ;-) Powtórzę za chwilę znowu, ale ten mój katar to jakieś piekielne dzieło :baffled:

Basia witaj
Maghdalena, Franekkimono i Madziasek trzymam kciuki,

Franekkimono u mnie badanie było dopochwowo
Ja również chciałabym iść na USG 4d, mój lekarz nie robi więc muszę poszukać jakiegoś polecanego.
A i nie używam nic na cellulit.
All-me ja czuje jak się nachylam, jak siedzę w niewygodnej pozycji i w nocy żeby spać na boku to kładę sobie kołder jako ochraniacz bo inaczej mam wrażenie, że brzuch mi przeszkadza, a tak poza tym to czasami mnie boli raz z jednej raz z drugiej strony i tak strona co boli jest twardsza.

Jestem już do przodu z pakowaniem, reszta jak mąż wróci z pracy to wtedy mi pomoże :-) teraz zamierzam się obijać

To ja wam dla osłody przedstawię moją mini pizzę własnej roboty, w ramach odchudzania. ... Ale na cieńkim cieście.... :-) 20130225_130208.jpg

Cześć Wam :)

Margo - bardzo się cieszę, że morze tak dobrze na Ciebie działa :-)

Iza
- o mdłościach, które się zaczynają w drugim trymestrze nie słyszałam, ale za to moja siostra rzygała cały ostatni miesiąc ciąży...

Franek - trzymam kciuki za wizytę! :-) To czy będzie usg dowcipne czy przez brzuch zależy od lekarza, od tego jak się dzidziol ułoży...w sumie jesteś już w 14 tc to może będziesz miała przez brzuch. I tam, gdzie ja robię usg cena jest jedna, a lekarz robi i w 2d i w 4d (bo to chyba jest 4d, a nie 3d chociaż teraz już nie jestem pewna:-p)

All-Me - ja przez całą noc latam do WC ;-) A z tym brzuchem.....wiesz, jesteś w ciąży :-) Super miękki być nie może, bo tam jest dzidzia w środku ;-) Poczekaj jeszcze kilka miesięcy, to dopiero będzie wielki, twardy i będzie przeszkadzał :-D

Basia - witaj wśród nas :-)

Cwietka
- zdrówka! Długo Cię już chyba męczy to choróbsko...U mnie w przychodni jest tak samo, nie ma szans się dodzwonić, żeby mieć miejsce trzeba iść rano i walczyć z tłumem wściekłych staruszek :-D

Loleczka - to współczuję, że mąż nie chce dać się przekonać. Takie usg to nie dość, że super pamiątka, to też fajne przeżycie, jak jeszcze jest się w ciąży, a już można zobaczyć, jak maluch wygląda. Pogadaj z mężem, bo myślę, że jeśli się zdecydujecie, to i on będzie zadowolony. Ja mojego nawet nie pytam, zapisuję się zawsze do lekarza, który robi 4d, mój M chyba nawet nie wiem, że mogłabym zrobić inaczej :-p

Zaczarowana - pizza odchudzająca wygląda smakowicie :-) Choć ja ostatnio jadłam tyle domowej pizzy, że już patrzeć na nią nie mogę :-D

Gdzieś po drodze mignął mi temat przygotowywania dziecka na rodzeństwo...Zaczęłyście już jakoś konkretnie? Mój Jaśko ma 3,5 roku i wydaje mi się, że jest w miarę kumaty ale tematu dziecka jakoś nie ogarnia :-D Na początku nie chciałam go tym bombardować ale często się zapomina - chce na mnie wskakiwać dla zabawy więc chyba jednak trzeba zacząć go bardziej uświadamiać. I wiem, że są jakieś książeczki dla maluchów, które maja przygotować na pojawienie się kolejnego dziecka, ale jeszcze się wśród nich nie rozglądałam, może któraś z Was zna coś godnego polecenia? ;-)

reklama
MadziaSek papkę z kawy znam, ja jeszcze dodaję oliwkę albo olejek, ale teraz zapach kawy nie działa na mnie zbyt dobrze ;-) Od jakiegoś czasu używam dosyć twardej szczotki, szczególnie po saunie, taki mały masochizm, zastanawiałam się tylko czy trzeba to jakoś 'wspomóc'.

Do góry