reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry!

Cholernie się nie wyspałam, obudziłam się o trzeciej i do szóstej kręciłam się po domu, jak już zasnęłam to obudziłam się o 10.30! Też macie wrażenie że macie za mało powietrza? ja mam cały czas otwarte okna jak jestem w domu ale jakoś tak 'dziwnie' oddycham. Gdzieś czytałam że to normalne bo zmiany hormonalne itp. nie wiem, jak mi to nie przejdzie to się udam do lekarza.

Ja się zastanawiam nad 4D ale później, lekarka ostatnio mi powiedziała, że najlepiej na 4D udać się około 30 tygodnia, bo wtedy najlepiej widać twarz dziecka, która jest ukształtowana i już się właściwie nie zmieni. Chociaż nie wiem z tym 4D bo jedyna różnica między 3D jest taka, że możemy zobaczyć w czasie rzeczywistym co porabia nasze dziecko i nagrać film, który pewnie oglądałabym w domu no i przez przypadek mogłabym zobaczyć płeć, a tego nie chcę.

Wczoraj w czasie tego spaceru opaliłam właściwie spaliłam sobie nos i policzki. Zauważyłam wczoraj wieczorem, dzisiaj mam już pięknie czerwony nos, oczywiście nie posmarowałam się żadnym kremem z filtrem, bo przecież zima... :oo:

Jeszcze jedno pytanie dot. kosmetyków, używacie kremów lub innych mazideł antycellulitowych, używam kremu przeciw rozstępom na brzuch, nogi, biust, ale to raczej niewiele pomoże na ewentualny cellulit na udach. Zastanawiają mnie dwie rzeczy 1. te kremy mają zazwyczaj kofeinę i inne substancje przyspieszające krążenie i czy w związku z tym to jest ok? 2. cellulit głównie jest spowodowany hormonami, czy więc w naszym stanie to w ogóle ma sens?

Witam nowe mamusie!

Idę gotować krupnik!
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Dolaresr mnie płyny do kąpieli zaczęły uczulać, mam czerwone plamy na nadgarstkach i wszysko mnie swędzi. Myję się teraz wyłącznie Białym Jeleniem i smaruję balsamem z Rossmana Babydream.

All-me chodzę do toalety częściej niż w I trymestrze W nocy około 7 razy.

Sisha Od początku ciąży brałam Luteinę i Utrogestan (odpowiednik Duphastonu), lekarz stopniowo odstawił w 14 tc, po czym bylam na konsultacji u innego i ponownie włączył Luteinę twierdząc, że najlepiej brać do czasu całkowitego wytworzenia się łożyska - ale nie mam pojęcia kiedy to następuje. Najwyraźniej co lekarz to opinia.

Franekkimono ja widzę się z Dzieckiem jutro. Miłej wizyty, podziel się wrażeniami po :)

Margo ciesze się, że żołądek spokojniejszy. Należy Ci się w końcu święty spokój!

I witam wszystkie nowe mamy sierpniowe.

A ja wczoraj po obiedzie siadłam u teściowej na fotelu i mi zęba zrobiła bez znieczulenia. Nie było źle, trochę bolało, ale to podobno była moja największa dziurka. Zaplombowała i gotowe. We czwartek chyba pojadę do niej znów zrobić jeszcze jednego bez znieczulenia, żeby mi się później nie odezwał nagle.

A, pytałam o znieczulenie - powiedziała, że mam później 3 jeszcze dziurki do zrobienia na raz i wtedy mi założy połowiczną dawkę, bo przy trzech zębach na raz to już bez znieczulenia nie przejdzie.

Uf, poćwiczyłam na orbitreku 30 min i niemal wyzionęłam ducha;-) Pomijając spacery dom-przystanek itp nie zaznałam ruchu od początku ciąży o_O

Pandora - sorrki :sorry2: Chwilowo mniej piekę, bo rodzina przez te przeziębienia zapadła na brak apetytu. Ale jak tylko wróce do normalności, to się zabieram za ciasto marechwkowe, bo mnie nęci od jakiegoś czasu :-D

Ok, zapisałam się na wizytę prywatną na dzisiaj na wieczór. Wprawdzie nie do mojego gina, ale co tam. Aparat do usg tam mają dobry, to niech obczają, czy dzidzior na swoim miejscu siedzi. Przychodnię olewam :wściekła/y:

Inhalację zrobiłam i dupa. Trochę kataru wyleciało, a nos dalej zaklejony. Tu chyba tylko amputacja nochala pomoże :baffled:

AleksandraM - wrażenie braku powietrza to normalka. Niewiele się na to da zrobić.
Kremów antycellulitowych nie używam. Lubię mój cellulitis. Już dawno zawarliśmy pakt o nieagresji - on się w oczy nie rzuca, bo na tyłek ciężko patrzeć, a ja go nie tykam kremami ;-)

AleksandraMaria mnie również często brakuje tchu i krążę od okna do okna :) Co do mazideł na rozstępy czy cellulit to tu jest wg mnie fajne porównanie składów kosmetyków:
Zapiski Podwojonej: Analiza
ja używam Babydream z Rossmana, ale raczej tylko dlatego żeby nawilżyć skórę, bo mnie wszystko swędzi. Myślę, że rozstępy i cellulit to kwestia genów.

Dziewczyny, mojemu mężowii wcale nie chodzi opieniądze.... w poprzedniej ciązy chodziłam do lekarza prywatnie (specjalnie podkreslam ten fakt), który wychodzil z zalożenia, że nie robimy usg co wizytę jesli nie ma potrzeby i wszystko jest git...no iteraz mąz mi przypomina to, że skoro nie ma wskazan medycznych to nie ma co niepokoic malucha....:cool: no ale może uda mi się go przekonać tym, że ciężarnym się nie odmawia...;-)

co do braku tchu to ja w ogóle czuję się jak staruszka...jak się wgramolę na moje czwarte piętro to dysze juz jak lokomotywa... :szok: a co to będzie potem...strach się bać:szok: No i niech juz wiosna przyjdzie, bo w zimowej kurtce ledwo się dopiąc mogę, ajak siądę za kierownicą to już w ogóle czuję jakby mi kto jaki ścisk zaserwował;-)

Ja obecnie Pharmacerisa przeciw rozstępom, bo akurat był w promocji w naszych aptekach :)
Później pomyślę chyba o maternie. Albo o czymś co akurat będzie w promocji .

Dzień dobry wszystkim! ale produkcja powstała z rana. Ja dzielnie poszłam rano na pobranie krwi, teraz wchłonęłam dwa śniadania i muszę ogarnąć bałagan po weekendowy. Zaczarowana psie kupki zbieram na ochocie dokładnie szczęśliwice:) Maciejkaa jak się miało kontakt z kupą dziecka w swoim życiu to i psia nie straszna:) Shyangel witaj! Loleczka, Franekkimono moje dzieciaki się bardzo cieszą na dzidziusia mam nadzieję, że jak się urodzi to nie zmienią zdania:) Syn chce chłopca (dzidziuś), córka chcę dziewczynkę (dzidzia) wszystkim opowiadają, że mama ma dzidziusia/dzidzię w brzuszku ale urodzi się dopiero w lecie:)
co do siusiania to u mnie jest wstawanie w nocy jak najbardziej i będzie raczej do końca ciąży. Pamiętam, że im dalej tym gorzej było. Śmiałam się zawsze, że te wycieczki do toalety to do nocnych karmień chyba mają przyzwyczajać:-)

reklama
Ale produkcja! A może BB będzie nam płacić za ilość postów?:-):-)
Franem, Madziasek, Lewan, trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację:-)
Cwietka, może ra nie wystarczył?, Ja takie naparówki robiłAM przy katarze kilka razy dziennie. U mnie wprzychodni tak samo "przepraszamy, wszyscy nasi konsultanci są zajęci", czasem mi uszami wychodzi...:-)
Agata, ty prowadzisz ciąże w Lux medzie chyba? Ja w Wawie 4dpołówkowe właśnie tam robię, koszt 229 zł, więc jeszcze nie najgorzej, dowiedz się jak jest w kraku, bo ponoć mają super nowoczesny sprzęt.....
Loleczka, świetnie Cięrozumiem, ja też bardzo chciałam mieć 3/4d, bo w poprzednich ciążach takiego luksusu nie miałam, zwyczajnie nie robili jeszcze takich badań , o matko jak to zabrzmiało, jakbym rodziła 100 lat temu:szok: Na szęście mój mąż też chce zobaczyć dziecko w tym cudzie techniki, więc nie mam problemu, ale gdyby nie chciał to poszłabym i tak...

Co do pryszczy to mam, byłam u dermatologa i ... nic. Powiedział że to prawdopodobnie w moim wypadku wina hormonów i to minie, po ciąży....

Grupę wsparcia przy odchudzaniu też popieram:-) Ja wczoraj się zaparłam że zdrowo jem 4 posiłki itp... Obudziłam się o drugiej, i czułam jak zgłodu mi żołądek płacze!!!zasnęłam , ale było mi aż niedobrze... Muszę coś przekąszać trochę później. Kurcze i woda mi się odkłada, czuję po nogach rano i po obrączce....

Margo , bardzo się cieszę że Ci tam lepiej... mam nadzieję że to co złe to tam zostawisz...:-)
Kurczę, nie wiem czy już napisałam wszystko... jak nie to wysmaruję kolejnego posta....

Witam nowe sierpniówki... Chyba w sierpniu porodówki będą pełne...

Do góry