reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Pojechałam po wyniki badań, wracam i kilka stron do przeczytania :)

Wyniki mam dobre, tak się domyślam po opisach: ryzyko trisomii 21 podstawowe wyliczone na podstawie mojego wieku to 1:518, a na podstawie wyników badania 1:1727 :) pozostałe trisomia 18 i 13 ryzyko <1:20000

Wyniki USG dobre, NT 1,7mm. Tylko podłamał mnie dopisek przy USG "warunki badania ograniczone z powodu zwiększonego BMI". Nie rozumiem tego, bo nawet teraz mam BMI w normie nawet gdybym nie była w ciąży! Do gina idę dopiero 20.03, więc wtedy mam nadzieję, że mi wyjaśni o co cho...

Madziasek, najważniejsze że wyniki dobre, a może to o BMI dzidziusia chodziło..:-)
Kasiarj, pewnie, zawsze przyjemniej będzie zasuwać po szczęśliwicach we dwie, pogadamy dokładniej w kwietniu:-)

Madziasek, najważniejsze że wyniki dobre, a może to o BMI dzidziusia chodziło..:-)
Kasiarj, pewnie, zawsze przyjemniej będzie zasuwać po szczęśliwicach we dwie, pogadamy dokładniej w kwietniu:-)

;))) hihihi, albo dzidziusia albo jak to moja przyjaciółka stwierdziła, może pan doktor pomyślał o kimś innym, np o swojej dziewczynie ;)))

szkoda, że ja prawie z drugiego końca Wwy (Gocław), ale też bym się chętnie spotkała :)

Przepraszam, Maghdalena, zupełnie nie chcący wpisałam zamiast Ciebie Madziasek.... coś mi się dzisiaj z koncentracją porąbało.... Znam Gocław, do podstawówki tam chodziłam i 5 lat mieszkałam.... Zawsze możemy się umawiać czasem w Centrum...:-)

Dziękuje wszystkim za miłe przyjęcie :-)

Kilka słów o mnie.. w tym roku kończę 24 lata, ( dokładnie w czerwcu), pracuję w Przedszkolu, jestem Intendentem chociaż dużo bardziej wolałabym pracę z dzieciakami :-(

To moja pierwsza ciąża i już wiem, że będzie to chłopczyk ;-) Jak na razie wszystko przebiega prawidłowo. Jeżeli chodzi o wagę to 2,5 kg na plus :shocked2:

Ruchów dzidziusia niestety jeszcze nie czuję :-(..

Maghdalena, ja szczerze powiem, że nie przepadam za swoim imieniem, ale miło mi, że myślisz o nazwaniu tak córeczki :-). Co do kichania, to czasami nawet o 3 rano budzę się i niemiłosiernie kicham.. ( budząc przy tym biednego męża, który musi wstać o 6 do pracy :-p )

Gratuluje dobrych wyników USG :-)

Jeżeli chodzi o kremy na rozstępy to ja podobnie jak Lewan używam jedynie oliwki babydream z Rossmanna. Zresztą dla mnie już raczej nie ma ratunku, żadne kremy mi nie pomogą .. rozstępy pojawiły mi się już w wieku 15lat kiedy to za szybko w jednym roku poszłam do góry .. skóra się rozciągnęła i mam ohydne rozstępy na „boczkach”” i udach :shocked2:

Agata__K , zazdroszczę dentysty w rodzinie .. :-)

Cwietka, nie zazdroszczę zapchanego noska .. chociaż ja już powoli zaczynam się przyzwyczajać do moich codziennych katarów.. Oby Ci szybko przeszło !!

Zaczarowana79- coś o nocno- porannym głodzie wiem.. wczoraj obudziłam się o 5 rano z takim głodem, że szok ! niestety uległam.. i wylądowałam w kuchni z jogurtem w ręce :-p

Co do porodówek to chyba racja, mam nadzieję, że łóżek dla nas nie zabraknie ! :-p

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny mające dzisiaj wizyty :-)

ej kochane
biggrin.gif

parę dni mnie nie było, ale normalnie na wszystko czasu brak! w sobotę robiłam zaległe urodzinki dla rodziny, a wczoraj cały dzień byliśmy u rodziców
wink2.gif

dziś w pracy złapała mnie chyba jakaś rwa kulszowa, przy większym ruchu prąd mi idzie aż do kolana lewej nogi
dry.gif
koleżanka fizjoterapeutka okleiła mnie plastrami /kinesiotaping/, zobaczymy, czy pomoże...

acha, umówiłam się na czwartek do innego ginekologa, który ma super sprzęt /usg
laugh.gif
/ i generalnie jest dobry.. chcę, żeby zrobił konkretne usg, bo u mojej ginki mało co było widać. no i żeby mi powiedział, co z tym łożyskiem, które tak nisko jest usadowione- dobry pomysł z tą wizytą?? czy tylko szkoda kasy?? jak myślicie...

reklama
_Ewcik_ ja mam dokładnie tak samo jak Ty- łożysko na ścianie przedniej, nisko usadowione.
Lekarka powiedziała, że na razie to nic takiego, do 25tc może się podnieść.. Nie dała żadnych zaleceń typu leżenie, oszczędzanie itd.. powiedziała, że będziemy to sobie obserwować, a jak na razie nie mam powodów do zmartwień.

Ale ja, jak to ja.. i tak się martwię .. także w pełni rozumiem Twoją decyzję odnośnie wizyty :-) Jeżeli Cię to pocieszy, to miałam robione USG przez trzy różne lekarki i wszystkie mówiły to samo- nie ma czym się przejmować, wszystko jest ok :-)

Ostatnia edycja:
Do góry