reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cwietka inhalacje z rumianku sobie zrob, podobno super pomagaja :) a później łyk i można wypić na gardełko. A co do tego twardnienia i bólu brzucha, ja mam to samo od kilku dni.. nawet w sobotę pojechałam na IP to sprawdzić, lekarz nie widział nic niepokojącego i nadal nie wiem od czego to, a przecie nie będę codziennie na IP zaglądać :-p

Agata lekarza prowadzącego masz z Ujastka?

reklama
Loleczka u mnie to właśnie mąż naciska na 4d ,może powiedz mu że to ważne dla ciebie,a pozatym i tak większość wydatków wam odpada bo dużo rzeczy macie po małym więc na to konto możecie zrobić 4d.A pozatym powiedz że ciężarnym się nie odmawia...;-)
cwietka może być i szałwia
No to mam jeszcze jedno pytanie to czym się różni 3d od 4d?

Dobra, to się zwlekam do kuchni. A do przychodni to chyba zaraz z kałasznikowem polecę :wściekła/y: Już tam mąż parę razy robił awanturę, że się dodzwonić nie można :wściekła/y: ale żadnej poprawy :wściekła/y:

Franek -nie wiem, czym się różni. Mi się tam nie podobają takie małe kosmiciątka. Wolę 2D i w te pozostałe się nie zagłębiam

Loleczka- no bo faceci tak mają, że dla nich większość dzieciowych spraw to zbędne wydatki ;-) Jak wyprawkę dla Idaszki kompletowałam, to przy każdej pieluszce było pytanie-a to na pewno potrzebne :-D

pandora83, Maghdalena, Agata o to chodzi, ze wizyte u mojej pani doktor mam dopiero za miesiac.. Jestem czasowo 3 i pol godziny od mojego miejsca zamieszkania i nie mam jak sie do niej wybrac.. Bylam przedwczoraj u innej gin tutaj, ale zapomnialam sie jej zapytac i wygladala mi bardziej z zachowania na pielegniarke niz na doktor. Nawet nie umiala dobrze mi odpowiedziec na moje pytania po angielsku..
A za moja gin nie przepadam i jej nie ufam, wiem, ze to gluipo brzmi, ale ja tu zadnej arabce doktorce nie zaufam. Tu podchodza do ciazy bez zaangazowania, o wszystko sama musze sie prosic.. Juz nasluchalam sie roznych opowiesci. Dupek biore wylacznie profilaktycznie, nie mialam nigdy plamien, wiec nie wiem.. moze jednak do niej zadzwonie i zapytam sie jej..

franek, 3mam kciuki za wizyte:-)

basia89, witamy:-)

Czesc dziewczyny :-D

Witam cieplutko nowe sierpnioweczki!!!

Franekkimono powodzenia na wizycie, trzymam kciuki ;-)
Ja rowniez mam dzisiaj wizyte, wieczorkiem dopiero i strasznie sie jej doczekac nie moge, chyba zwariuje do wieczora... Mam nadzieje ze moj Babelek sie ujawni :-D

Loleczka moj maz uwaza tak samo, wiem ze go nie przekonam bo przeciez to zbedny wydatek...

Tak, tak, inhalacja nad zwykłą miską z zapatrzonymi ziołami, można dodać kroplę olejku eterycznego, ręcznik na głowę i wdychanie. Przy okazji "parówka" na cerę :)

USG w 12 tyg miałam przez brzuch, a dzisiaj jadę po odbiór wyników z biochemii testu PAPPA, trzymajcie kciuki!

Franek, dzięki za uspokojenie, że łaskotek nie muszę czuć codziennie tak często :) po prostu w piątek i w sobotę czułam ich dużo, a w niedzielę prawe nic, to się nieco zmartwiłam...

No dobra, to idę coś zjeść i jadę po wyniki......

cwietka- wiesz co? wkurzasz mnie! tyle dobrości pieczesz i gotujesz i jeszcze beszczelnie tu o nich piszesz a tak daleko mieszkasz!!!!:-p
z przychodniami to zawsze tak jest, najpierw nie odbierają a potem już nie zapisują bo za dużo pacjentów:wściekła/y:

loleczka- a mówiłaś mu jak bardzo Ci zależy? może po paru przewałkowaniach tematu zrozumie że to dla Ciebie ważne, przecież ciąża to nie tylko badania ale też radość i przyjemności. Mój na 4d zgodził się od razu ale też ciągle powtarza my to już wszystko mamy i nic nie będziemy kupować.... taa jasne myśli że ja się oprę zakupowemu szaleństwu:-D a jeszcze jak to będzie Oliwka to dopiero zobaczy:-D

sisha- spróbuj do niej zadzwonić, a jeśli się nie uda ja zrobiłabym tak- jeśli starczy Ci dupka do tej wizyty przy pełnej dawce bierz jak do tej pory, a jeśli nie stopniowo zmniejszaj dawkę- zawsze to lepsze niż odstawienie z dnia na dzień...Oczywiście to tylko moja opinia:-)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny... Pozdrawiam z Zakopanego!

ufff jakoś Was nadrobiłam. Produkcja w meeega szybkim tempie.

Margo - super, że klimat morski CI służy. Korzystaj, jedz i przybieraj na wadze.

Witam wszystkie nowe sierpnióweczki!

Od początku ciąży przytyłam ok 1,5 kg. Odstawiłam większość przegryzek, które lubiłam (chipsy, słone inne paskudztwo) na rzecz marchewek, kalarepki i orzechów. No i zdrowiej się odżywiam, ezadko wychodzimy na miasto jeść, więcej sama gotuję - właściwie to głównie sama. Wiem co dodaję, ile itd.
Jeśli chcecie zrzucić kg to zerknijcie na dietę dla kobiet z cukrzycą w ciąży - ma niski indeks glikemiczny, wszystkie wartości odzywcze i jest zalecana przez ginekologów dla kobitek, które w ciąży tyją za dużo.

Ja mam problem z żelazem - spada z kazdymi kolejnymi wynikami. Teraz dieta mega żelazowa - codzienie w góralskich knajpach kaszanka. Tabele z wykzem zelaza poszły w ruch :) Mam nadzieję, że uda mi się podnieść jego poziom. Oczywiście łykam tez żelazo na receptę.

USG połówkowe mam 22.03., a wizytę kolejną 27.03. STraaasznie jestem ciekawa płci naszego Dzidziusia.

Na każdej wizycie jestem ważona, mam mierzone ciśnienie i ostatnio położna sprawdzała bicie serduszka. Chodzę na NFZ.

Franek - ja tez rodowicie jestem z Kraśnika - z Fabrycznego. Pozdrawiam serdecznie:)

Eweli no patrz jaki świat mały!Ale widzę że uciekłaś z naszego umierającego miasta :-D
Dobra idę stąd bo jak siadłam o 9 tak siedzę do tej pory ;-)

reklama
Siemka :).

Witamy nowe sierpnióweczki :). Normalnie wyż nam się chyba jakiś zrobi, ZUS powinien być wdzięczny i dosypać nam coś do skarbonki ;). Ot takie bajki sobie plotę :p.

Jakiś taki dobry nastrój mnie dzisiaj ogarnął. Wczoraj od teściowej dostałam z podróży maskotkę, ot taką żółtą kurę. Jest tak brzydka, że aż ładna, przkomiczna jest. Wczoraj z godzinę się z niej śmialiśmy, zwłaszcza jak lądowała komuś z nienacka przed nosem z tymi swoimi wyłupiastymi oczami. Teraz mi w ekran ukradkiem zagląda. Polecam na poprawę humoru :-D.

A czym się różnią USG to tutaj napisali www.maluchy.pl/artykul/237.

Myślałam żeby sobie połówkowe zrobić 4d, ale w mojej wiosce 4d mają tacy przeciętni lekarze. Ten u którego ja byłam ma 2d, ale jest ponoć superspecjalistą w tej dziedzinie i w 2d widzi więcej niż większość w 4d. A chyba dokładne badanie jest ważniejsze od mojej uciechy.

Miłego dnia wszystkim ciężaróweczkom :). Jakby ktoś miał chandrę to użyczę mojej kury :D

Ostatnia edycja:
Do góry