reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej ho hej ho dziś dzień pod znakiem wizyty jedziemy malucha naszego oglądać :tak:
Franek, zazdroszczę Ci, bo też bym już chciała zobaczyć swojego maluszka... Ostatnie spotkanie było 2 tyg temu, a ja już tęsknię :) no i zastanawiam się dlaczego wczoraj prawie nie czułam tych łaskotek, które interpretuję jako ruchy dzieciątka...

Agata_K, to jakiś balsam z rossmana dla przyszłych mam? Ja używam masła kakaowego palmers, fajne jest, jak skóra mnie swędzi w ciągu dnia, to sobie smaruję i przechodzi. No i żadnych wysypek.

cera mi się pogorszyła w ciąży, ale na początku, teraz się już uspokoiła.

Witaj, Basiu, przyznam, że jak myślę o mojej dzidzi, to właśnie jako o Basi, chociaż jeszcze nie wiem czy będzie dziewczynka :) aha, no i też ciągle kicham, chociaż nie mam kataru i nie jestem chora ani nie mam alergii, ot po prostu kicham na potęgę :)

Marzycielko, uważaj na siebie i z tym pakowaniem nie szalej!

Cwietka, nie denerwuj się, idź do lekarza i spokojnie się dowiedz, że wszystko gra :)))

PS: trzymajcie za mnie kciuki, bo zaczęłam dziś liczyć kalorie po raz pierwszy w życiu... Oby starczyło mi zapału, bo generalnie niecierpię tego robić :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Maghdalena to jeszcze wcześnie więc narazie rzadko łaskotki będą ale z tygodnia na tydzień coraz częściej i coraz więcej będziesz czuć :tak:
Loleczka moja córcia cały czas mówi o dzidzi i jest przekonana że to będzie siostrzyczka :-D ostatnio podeszła do mnie z torebką pełną zabawek i mówi "Mamusiu to zabaweczki dla mojej siostrzyczki,ja ją kocham bardzo" ciekawe czy jak się pojawi dzidzia w domu to też taka będzie zadowolona :cool2:
basia witaj!Powiedz coś o sobie :tak:
Margo bardzo się cieszę że już wymioty odpuściły wreszcie wypoczęłaś,a teraz bierz się za jedzenie musisz nadrobić stracone kg :tak:
cwietka a próbowałaś inhalacji?Może trochę by ci przewierciło nochala.Zdrowiej kobieto bo wiosna idzie :tak:
Kurde mam dylemat bo w tej klinice w której przyjmuje mój gin jest aparat USG 3d/4d dzwoniłam do rejestracji spytać się czy jak gin robi USG genetyczne to w 2d czy 3d ale pani jakaś nieogarnięta i mówi że chyba w 3d ale w 2d chyba też i teraz nie wiem co zrobić bo z kolei badanie 4d kosztuje tam 200 zł a o 3d nie ma nic napisane.A nam wystarczy 3d bo ono od 4d nie wiele się różni.Któraś z was miała robione genetyczne tylko w 3d?A i jeszcze czy genetyczne miałyście dopochwowo czy przez brzuch?Mąż idzie ze mną ale muszę go przygotować na to że może będę miała dopochwowo.Co prawda jak byłam w 7 tyg to już wtedy lekarz robił mi przez brzuch bo powiedział że chuda jestem i będzie wszystko widać

Ostatnia edycja:
Margo25 jakbym ja odczuwała taką różnicę tam, to bym tam została chyba już do końca ciąży :-D

U mnie wczoraj przy rodzinnym obiedzie rodzinka padła ze śmiechu jak powiedziałam: aaaale się obżarłaaaam teraz to już chyba ze 3 godziny nic więcej nie tknę :-D no i niestety tak to wygląda że muszę co 3h coś zjeść :dry:

Witam nowe mamusie :-)

Dzień dobry:-)

Niezłą lekturę mam do nadrobienia, ponad 10 stron:szok::szok::szok:

Witam wszystkie nowe mamy, widzę że grono się przez weekend powiększyło:-)

Ok. Idę czytać i robić notatki co komu odpisać:sorry2: może dam radę do wieczora:-)

Franek -nie mam niestety inhalatora w domu :baffled:
Ja miałam genetyczne w 2D, tzn zdjęcia, bo nie podoba mi sie 3D. A robił mi i tak i tak - głównie do-w-cipnie, ale na koniec też przez brzuch, bo się dzidz nie chciał dobrze ustawić.

Zenia - ja właśnie po śniadanku już zgłodniałam i pochłaniam maślaną bułeczkę z rodzynkami i mascarpone. Dobrze, że mi ją rano małżonek z zamrażary wyjął :-D

Witaj Basiu - i rozgość się na dobre :) Czytujesz nas, to nas już znasz, więc może napisz nam coś o sobie.

Ja się chcę wybrać na 4d, ale najpierw pogadam z moim lekarzem kiedy i gdzie najlepiej je zrobić. Z tego, co widzę, to mają aparat do usg 4d w szpitalu, w którym mój gin pracuje, to pewnie się tam umówię, żeby u niego zrobić.

cwietka to bierz garnek zwykły wody zagotuj wrzuć 2 torebki rumianku jak się zaparzy to wsyp sody i gotowe :tak:.A na USG z małżonem byłaś?
Kurde IzaV zaraziłaś mnie wychodzącą ósemką,mi wogóle to te ósemki się przebiły wszystkie ale one co jakiś czas przebijają się coraz bardziej przez dziąsła i właśnie jedna mi się przedziera od wczoraj,a najlepsze jest to że mężowi też wychodzi i to w tym samym miejscu :-D

franek- pewnie będziesz miała przez brzuch skoro już wcześniej takie Ci robił, moja ginka robi genetyczne i połówkowe tylko w 2d. 4d kosztuje u niej 200 zł i na takie zdecydujemy się po połówkowym bo chcielibyśmy mieć pamiątkę na cd:tak:

cwietka- też chcę taką bułe:-D ja tu o samym cappucino:-(

Franek - to idę gotować wodę. A szałwia może być, bo rumianku chyba nie mam :baffled: Na USG jeszcze nie. Czekam, aż małżonek wróci, a on pewnie po 15 będzie. Próbuję się do pobliskiej przychodni dostać - może jakiś gin przyjmuje, ale albo nikt nie odbiera, albo mają zajęte :wściekła/y: Kurna, zawsze tak!

Pandora - to zapraszam :-) Jeszcze mam, a za dwa dni piekę znów :-)

reklama
Wiecie co... co do usg 4d...ja chcę iśc dodatkowo do lekarza na takie badanie, bo to najprawdopodobnie oststnia ciąża, a poprzednio nie mialam takich zdjęć i filmu, a mój mąż uważa, że wymyślam, ze to moje fanaberie, i że jest to zbędne badanie, że nie ma żadnej warości diagnostycznej skoro ja chcę tylko mieć zdjęcia... no i jak go przekonać, żeby zmienil zdanie.... ja poprostu chcę mieć taka pamiatkę.... chcialabym, żeby poszedł ze mną, bo zy siezdecyduje cy nie to ja chyba i tak pójdę....:zawstydzona/y:

Do góry