reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kasiarj piję kawę, czasami dwie, mam bardzo niskie ciśnienie, ale kawa też nie pomaga. może wypróbuję sposób kupciusia;-)Może się minęłyśmy na targu, za tydzień będę się dokładniej rozglądać:-D ja jem ryby wędzone, staram się wybierać te wędzone na ciepło, ale jem w sumie wszystkie:zawstydzona/y: bo uwielbiam:-D A dzisiaj ledwo się powstrzymałam przed kupieniem tataru i metki.
Ja też mam lekarza w okolicy, a Walecznych i też przyjmuje w czwartki:-)

Toska - my jedziemy w drugiej połowie czerwca nad morze. Wybieramy się ze znajomymi,którzy mają dwójkę maluchów (teraz 2 lata i 6 miesięcy) + nasza Córencja, więc będzie wesoło. Powinnam przed porodem zdążyć do domu ;-) Trochę się boję podróży, ale i tak będziemy robić przystanki ze względu na Córencję. No i od nas to całkiem dobra droga, więc w 5 godzin powinniśmy dać radę.
A dokąd nad morze? Moi rodzice zabierają chłopaków w drugiej połowie lipca na dwa tygodnie do Międzyzdroi, my chcemy wcześniej wyjechać na tydzień gdzieś ńiedaleko M., żeby ich późńiej odstawić do dziadków. Rok temu byliśmy w Kołobrzegu i o dziwo, bo wolę mniejsze miejscowości, było całkiem fajnie.

reklama
Ktr ja też miewam takie bóle. Rozmawiałam o tym z lekarką i mówiła, ze bóle okresowe są jak najbardziej normalne, bo wszystko od środka się rozciąga. Jeśli chodzi o maliny to ja też jem od kilku dni mus malinowy i popijam herbatki. Podobno nie wolno robić herbat ze świeżych liści malin a wszystko pozostałe w postaci malin można :)

Mejdia, Toska, Chrobek
mi też dziś głowa pęka...

Eweli
podobno spać na brzuchu można. To również była moja ulubiona pozycja, ale jakoś w ciąży upodobała mi się pozycja na lewym boku i tylko tak śpię :)

Dziewczyny, co do Waszych nadmorskich wyjazdów to ja właśnie dzisiaj jadę nad morze :) Nie wiem jak przeżyję podróż z bólem głowy i wymiotami :( trochę mi się płakać chce, bo wymioty trzymają mnie bez przerwy już trzeci dzień :( a ja głupia już się cieszyłam, że było ostatnio lepiej! Tzn wydaje mi się, że i tak jest lepiej, bo żyję i potrafię o własnych siłach zwlec się z łóżka, nawet czasem coś zjem.

Trzymajcie się, postaram się odezwać, ale jadę na odludzie więc nie wiem czy złapię zasięg :)

Eweli - ja już na brzuchu nie śpię, bo mi niewygodnie. Dzidzior mi się przesuwa do góry i żołądek mnie gniecie. A na brzuchu to moja ulubiona pozycja.

Toska - doRewala. Jako dziecko tam jeździłam co roku i postanowiłam, że w te wakacje muszę się tam wybrać. Wynajmujemy domek na 2 rodziny, więc nudzić się nie będziemy.

Iza - to zdjęcie ze spaceru? Super, zazdroszczę okolicy!:tak:

Eweli - ja nie śpię już dość długo na brzuchu, jakoś niewygodnie mi się na takim wystającym leży, no i świadomość gniecenia dzidziola :-D A przed ciążą tylko tak spałam:tak:

Zenia
- ja co prawda z bliźniakami nie mam żadnego doświadczenia, ale mam siostrę o 1,5 roku młodszą i moja mama twierdzi, że odkąd skończyła pół roku nie musiała się z nią bawić, bo albo ja to robiłam, albo ona siedziała zafascynowana moją zabawą. A im była starsza tym było lepiej. Myślę, że bliźniaki będą się jeszcze lepiej dogadywać;-)
Margo - trzymam kciuki żeby długa podróż przebiegła bez przykrych niespodzianek:tak:

Piszecie o jeździe na rowerze, a ja, aż wstyd się przyznać, chyba z 5 lat nie jeździłam:szok::zawstydzona/y: Nawet się szykowaliśmy żeby w tym roku kupić dla mnie rower ale teraz to odpada :-p

Hej :-)

kurcze mam problem. Katar mi się niby już skończył a wciąż mam zatkany nos. Strasznie to uciążliwe w dzień. Na noc muszę mieć krople bo się duszę :-(

IzaV ale masz cudowną okolicę!!!! ale widoki!!! :-)
a za rowerem też tęsknię.. a tu długo jeszcz enie pojeżdżę pewnie :-( nawet ostatnio do męża mówiłam, że bym się już teraz na rower wybrała..

Margo to udanej podróży bez rzyganka :)

Margo25 wypocznij tam sobie :) Może zmiana klimatu ci pomoże i dolegliwości trochę ustąpią :-)

domi87 różnica miedzy moimi kuzynkami jest jak u ciebie i tez zawsze razem się bawiły, chciały mieć wspólny pokój no ale choróbska to też maratony... najgorsze te żołądkowe. Każdy medal ma dwie strony ;-)

Maciejkaa mi olejki pomagają w domku zapachowym :)

Właśnie wpadłam na złotą myśl, którą się pocieszam przed dzisiejszą podróżą:
Wszystko lepsze niż wymiot w metrze.

Buziaki i do szybkiego napisania. Jak zwykle już za Wami tęsknię! I też liczę, że inne powietrze dobrze na mnie wpłynie :)

Czesc Dziewczyny

Jesli chodzi o dzieci to bardzo je lubie, od mlodych lat opiekowalam sie mlodszym kuzynostwem, a na studiach bylam opiekunka,
Co do pobierania krwi to nigdy z moimi zylami nie ma problemu a i tylko slad po ukluciu zostaje :-)
Nigdy nie lubilam spac na brzuchu wiec tego nie odczuje, bo spie na boku glownie prawym, zdarza mi sie tez na plecach ale juz powolutku do lewego sie przyzwyczajam
A maliny jadam tylko czasami i slyszalam ze w czasie karmienia ich nie mozna jesc, bo uczulaja,
Co do wakacji to spedzimy tydzien w moim domu rodzinnym pod Malborkiem, skad nad morze mamy niedaleko i zawsze kiedy najdzie nas ochota mozemy tam pojechac, albo nad jakies jeziorko:-)
Jesli chodzi o wakacje nad morzem to czy ktoras z Was byla np w Krynicy Morskiej?
:-D

a i zapomnialam dodac ze nigdy od poczatku ciazy nie cierpialam z powodu bolu glowy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry