reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Toska - z niepasteryzowanego mleka nic nie można jeść :no:

To niefajnie:dry: od początku ciąży zajadam się twarogiem, masłem, serami i innymi produktami z tego targu, które są z niepasteryzowanego mleka.

ja sie dzis na spacer znow skusilam,
w 30min chmurzyska sie zebraly i ledwo co przed deszczem ucieklismy heh
i z tej okazji chyba zaraz pojde na drzemke hehe
Zobacz załącznik 540875

Ale pięknie! Zazdroszczę okolicy i pogody:-)

Właśnie wpadłam na złotą myśl, którą się pocieszam przed dzisiejszą podróżą:
Wszystko lepsze niż wymiot w metrze.

Buziaki i do szybkiego napisania. Jak zwykle już za Wami tęsknię! I też liczę, że inne powietrze dobrze na mnie wpłynie :)

:-D:-D:-D
To się nazywa pozytywne myślenie:tak:
spokojnej podróży i miłego odpoczynku:-)

Z malinami to na 100% chodzi o liście z malin a nie owoce malin. Maliny i sok z malin można bez obaw spożywać.

Eweli a bym chętnie spała na brzuchu, ale mi cycki przeszkadzają:-D

Właśnie chciałam pochwalić moich chłopaków, że oni fajnie potrafią się sobą zająć, ale od 5 minut młodszy jęczy mi do ucha "mamo chodź do mojego totoju":-D

reklama
IzaVarsovie ja nie czuje macicy.

Toska ja myślałam o wyjeździe w maju, marzy nam się Chorwacja.

Eweli85 ja śpię na boku, na brzuchu spałam, ale potem miałam wrażenie, że uciskam brzuch.

Margo25 ha ha ha dobre.

Ja dziś obeszłam 2 centa handlowe z mamą i padam, dziś mam dzień, że oczy mi się same zamykają i nic mi się nie chce.

Toska pytam o kawę bo ja przestałam pić na początku ciązy bo to była pierwsza rzecz od jakiej mnie odrzucało. Tez mam niskie ciśnienei i zastanawiam się czy nie wrócic do kawki jak mam takie bole glowy, ale skoro mowisz ze nie pomaga:(

Właśnie obcielam synkowi włosy bo już miał takie długie i od razu wykąpałam także już lata w pizamie.
A ja biorę się za jakąś kolację :-)

Madziasek ja byłam w Krynicy Morskiej w zeszłe wakacje, i w sumie byłam rozczarowana, drogo, tłoczno i w sumie nudno, ale ja ogólnie morza nie lubię latem, wolę góry i mazury.:-)

My planujemy krótkie wakacje w okolicach bożego ciała , mały wypad na rybki na mazury, a dzisiaj stwierdziłam, że jak będzie oki, to może we wrześniudo zakopca się wybierzemy, bo tam dużo tras spacerowych...:-)ktr jak tam twój brzusi słońce?Izka, ja też tak mam, dzisiaj zauważyłam że te twardnienia po jednej stronie to dzidziol. Ono się tak układa ja mu wygodnie. Jak leżałam na prawym boku, to miałam wybrzuszenie twarde z prawej strony, później z lewej... w końcu to już kawał człowieka:-), a sama macica też mi się czasem stawia, i moja gin mówi że raz na jakiś czas to jest ok.

Eweli, ty chyba chcesz rodzić na Madalińskiego?, Witaj w klubie. Co cię skłoniło do rodzenia w "świętej rodzinie?".

Na szczęście nie miewam migren i współczuję wszystkim z migrenami.

toska my jedziemy w połowie kwietnia w Tatry
kasiarj no właśnie od nas nad morze około 800 km do tego morze średnio lubimy,my z tych co nie lubią leżakować tylko cały czas w ruchu,ale o Turcji myśleliśmy ,ale to raczej za rok jak maluch podrośnie ruszymy dalej w świat :tak:
Iza zazdroszczę takich widoków
Kupciusia jaka tam perwera ważne że zadziałało i pomogło :-D
Eweli ja zazwyczaj śpię na brzuchu lub na plecach,ale dziś coś spanie na boku mi nie posłużyło bo jak wstałam to mało brakowało a przewróciłabym się bo mi cała prawa noga zdrętwiała i jej nie czułam :no:
Margo miłego odpoczynku i oby wymioty z Bałtykiem poszły już na zawsze precz ;-)
Maciejka moja też już w piżamie leży pod kocykiem i ogląda bajkę,zastanawiam się czy nie będzie miała jakiś rewolucji żołądkowych bo pojadła kiełbasy i popiła jogurtem truskawkowym :baffled:
kasiarj ja też mam niskie ciśnienie i właśnie jedną kawę muszę wypić bo inaczej codziennie by mnie głowa bolała,więc może zacznij pić szkoda żebyś się tak codziennie męczyła,sama wiem jak to jest przez ten ból niczego się nie chce
Kurcze mnie też dziś brzuch zaczął boleć taki ostry ból z lewej strony a potem wszystko w środku twardniało,dobrze że w poniedziałek mam wizytę.W pierwszej ciąży też mi twardniał brzuch

No więc u mnie minimalnie lepiej. O 16.00 wzięłam nospę, teraz letni prysznic i znowu nospa i powoli zaczyna odpuszczać ten ból. Dziwne, bo bóle miesiączkowe miałam takimi falami - bolało godzinę i przechodziło, za chwilę znowu to samo. A dziś boli pawie cały czas. Ale tak jak piszecie bóle miesiączkowe podobno są Ok dopóki nie ma plamienia. Więc zobaczymy. Jak do rana nie przejdzie po pojadę do lekarza.
Do tego młody nie chce spać i rozpiera go dziś energia, a zwykle od 30 min. już śpi ;/ Ja leże w łóżeczku, a mąż z młodym brykają ;) jak młody pójdzie spać to ja też idę, żeby odpocząć i oby jutro było lepiej.
Miłego wieczoru!

reklama
Mnie też bóli brzuch ale to chyba z nerwów tak mnie cmi. Nie wiem czy na środku czy po bokach wczoraj byłam u lakarza ale naciskal mnie nad macica a chyba nie sprawdzal czy sama macica jest twarda

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry