reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Coś w tym jest że jak dziecko jest w przedszkolu to jak wraca to mamy więcej czasu dla niego,ja się lubię bawić z małą,ale czasem są dni kiedy ciężko się z nią współpracuje bo jest rozdrażniona i o wszystko jest krzyk.Dziś np. cały ranek i przedpołudnie bawiłyśmy się ciastoliną potem wyklejanki robiłyśmy i była grzeczna a czasem ma gorszy dzień(jak każdy człowiek) i wtedy tracę cierpliwość.A najbardziej lubię ją uczyć nowych rzeczy jakieś nowe wyrazy do czytania,nowe literki,wierszyki zawsze nie mogę wyjść z podziwu jak takie maluszki szybko przyswajają wiedzę :tak:
ktr nie doradzę ci co do bólu bo ja czasem mam takie bóle ale dosyć krótko one trwają,ale myślę że te maliny mogły wpłynąć,może jeśli masz możliwość to połóż się i odpocznij
Iza ja jakoś nie czuję tej macicy tzn.ja to w ogóle boję się tam brzuch naciskać :baffled:
U nas piękne słoneczko wyszło od razu człowiekowi lepiej na duszy.

Mam pytanie do mamuś które często podróżują z maluchami.Znacie jakąś stronkę na której są zamieszczane miejsca przyjazne dzieciom,jakieś poradniki na długie podróże?My zazwyczaj 2 razy w roku jeździmy w Tatry na takie dłuższe pobyty jak się maluch drugi urodzi chcemy trochę zwiedzać świat z dziećmi ale tak szczerze mówiąc zawsze mamy problem ze znalezieniem noclegu gdzie są udogodnienia dla dzieci i jakieś ciekawe miejsca dla maluchów.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jestem załamana, ledwo wczoraj gadałyśmy o ospie- a dzisiaj się okazało że syn kuzynki który często przychodzi się bawić do Antka ją ma... co gorsza Antek tez ma wysypkę co prawda od niedzieli i bardziej wyglądało mi to na uczulenie ale dziś poczerwieniało i w dodatku zaczął się drapać po całym ciele:-(
Jutro mąż idzie z nim do lekarza- zobaczymy co to,ale jeśli to ospa to nie wiem....

czesc dziewczyny:-)

Ja dzis znowu wzielam urlop w pracy, bo znowu glowa mnie boli. Cos mi mowi, ze to bedzie chlopak, za czesto mnie ta glowa boli.

Pandora -jeśli ospa, to przynajmniej będziecie mieli z głowy :-) Ty mam nadzieję już miałaś?

IzaV- łączę sie w bólu niewyspania. Ja wieczorem zasnąć nie mogę, bo już niestety pozycja "na brzuchu" odpada i kicha. Czasem się tak, mimo totalnego zmęczenia, więrcę z 40 minut zanim zasnę. Tylko sie cieszę, że mnie już napady nocnego głodu nie łapią (tfu! tfu!)

Dzidzior śpi. Jak wstanie to robimy drugie danie, buły i ciacha. Marudne to to się zrobiło i przekorne chyba z nudów.

cwietka- właśnie dlatego tak się boję że nie miałam. Jakby tu chodziło tylko o Antka to jakoś bym to przełknęła...

Właśnie wróciłam z zakupów na moim ulubionym targu (polecam dziewczynom z Warszawy Le Targ w czwartki i soboty na saskiej Kępie) i mam zagwozdkę:dry: wiem, że nie można jeść serów pleśniowych z niepasteryzowanego mleka, a co z innymi produktami: masłem, twarogiem itd. ( o ile te produkty w ogóle robi się też z pasteryzowanego mleka:zawstydzona/y:). Wiecie coś może na ten temat?

Chrobek dlaczego jak głowa boli to chłopak??? Z chłopakami mnie nie bolała a teraz boli od kilku dni:dry:
pandora trzymam kciuki, żeby to jednak nie była ospa.
ktr jak brzuch? Mam nadzieję, że leżenie pomgło:tak:
izaV ja też dzisiaj wyczułam coś twardego pod pępkiem, zakładam, że to macica;-), tylko zdziwiłam się, że jest nie po środku a po lewej stronie:dry: trochę ponaciskałm i zmiękło:dry:
mejdia jak głowa? Mi trochę przeszło, ale nadal lekko ćmi.
Franek my dość często wyjeżdżamy, sprawdzam zawsze hotel czy jest dostosowany dla dzieci tzn. Brodzik, płac zabaw, mini klub itd. Jak na razie zawsze dobrze trafiliśmy:-)

Planujecie jeszcze urlop przed porodem? Ja bym bardzo chciała wyjechać jeszcze gdzieś dalej w kwietniu lub maju... Chyba zacznę czegoś szukać:-)

Ostatnia edycja:
Toska to taki mit, ze jak glowa boli to na chlopaka, poza tym tak sie smieje, ze tylko facet potrafi doprowadzic kobiete do bolu glowy:-)

reklama
Ktr musisz odstawić herbatkę w takim razie :/ też słyszałam o tych malinach więc na wszelki wypadek nie piję. Ostatnio lekarz zalecił mi też seks w prezerwatywie bo wiadomo w spermie oksytocyna powoduję skurcze ale zdziwiło mnie, że już na tym etapie mam takie zalecenie.

Do góry