reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

dzień dobry :)

Dziś to ja się witam z kawką z rana bo młody wstał o 5.45 ;/ dziś brzuch już nie boli, nie było też porannego pawia :)

Wczoraj rozmawiałyście o wakacjach - to ja pewnie w czerwcu i do połowy lipca posiedzę u rodziców w domu nad jeziorkiem. Nigdzie się poza tym pewnie nie wybierzemy trochę ze względu na finanse ;/ mamy jeszcze domek nie skończony jeszcze, więc prawie każdy grosz idzie na ten cel. Ale odpoczynek w lesie nad jeziorkiem bardzo lubimy i pewnie mąż będzie do mnie na weekendy dojeżdżał bo to tylko 100km :)

all-me - nie denerwuj się, ważne , że wcześnie wykryte i będa dalej to sprawdzać!

reklama
witam się i ja
trochę bardziej optymistycznie- T. był z Antkiem u lekarza- ma symetryczną wysypkę wirusową, niestety dla mnie może być groźna i dlatego mam kwarantanne, co gorsza to może trwać nawet miesiąc:-(
Dobra wiadomość jest taka że jest małe prawdopodobieństwo że Antek zaraził się ospą- lekarka powiedziała że z jej doświadczenia wynika że do zarażeń dochodzi już po ujawnieniu się wysypki, bardzo bardzo rzadko przed, Maks dostał wysypki wczoraj rano a Antek widział się z nim we wtorek więc liczę że nie będzie tym rzadkim przypadkiem:-) Ufff ulżyło mi, tylko teraz jakoś muszę przetrwać to rozdzielenie, a serce mi się kraje jak stoi pod drzwiami i mnie woła:-(

Witam ;)

Normalnie w końcu się dziś wyspałam :-) Młody ma kontrolę u laryngologa więc nie poszedł do przedszkola i spaliśmy do 8:15 :tak: Przywitało nas piękne słońce za oknem, niestety już się schowało...

Ktr - to widzę dobry początek dnia :-) I cieszę się, że ból brzucha odpuścił. Oby już nie wrócił!

Pandora - współczuję kwarantanny i trzymam kciuki, żeby to jednak trwało krócej niż miesiąc...Ale chyba dobrze, że jednak nie ospa ;)

dzień dobry :-)

KTR dobrze, że brzuch już nie boli.
Pandora dobrze, że okazało się, że to nie ospa, trzymam kciuki, żeby kwarantannę udało się skrócić.

Zaczełam czytać książkę "W oczekiwaniu na dziecko" bardzo podoba mi się sposób w jaki jest napisana.
Dziś dalej walczę z wyborem mebli i mam nadzieję, że do końca tygodnia uda się nam na coś zdecydować. Miłego dnia

ktr- to taka gruba twarda kaszka tylko po jednej stronie ciała, zaczęło się od żeber teraz ma też pod pachą.Lekarka powiedziała że póki trzyma się tylko jednej strony nie jest źle, jak przeniesie się na drugą będzie musiał brać leki antywirusowe. Pewnie że to dobrze że to nie ospa:tak: ale ta kwarantanna:wściekła/y:

Pandora, współczuje kwarantanny...mnie tezby się serce krajało...:-(

Tez się dzisiaj wyspalam:-)

Tak planujecie te wyjazdy, ze i mi się zachciało.... tylko teraz mi się chce a nie wiem jak będzie potem...;-) no i co z pogoda, bo my wybralibyśmy raczej Polskę... poza tym mieszkam blisko morza, więc w lato i tak czuję się jak na wczasach:tak: Mam w Ustce teściów:-)

Wiecie co...coś się u mnie zaczyna dziać i boję sie, że to powtórka z rozrywki...z poprzedniej ciązy... wtedy skracała mi się szyjka już w 5 miesiącu:szok:, a zaczęło sie od stawiania brzucha...i wczoraj miałam uczucie właśnie takiego napięcia, skórczu:wściekła/y: mam nadzieję, ze to jednak nie to...bo ja nie mam zamiaru na zwolnienie jeszcze iść...nie jestem przygotowana psychicznie na to :zawstydzona/y::-p;-)

ktr dobrze ze juz przeszło
pandora współczuje rozłąki małemu zwłaszcza :(
marzycielka ja 2 lata temu sie meblowałam od a do z i współczuję naprawdę, mi ciężko było znaleźć meble bo ja bardzo praktyczna jestem

mówicie ze brzuchy wam z reguły po lewej stronie twardnieją? mi tez, nawet na lewym boku juz sie polozyc nie mogę bo mi sie tam jedno dziecko umościło i przeszkadza mu jak tylko sie obróce na lewy bok, a drugiego dziecka w ogóle jeszcze nie czuje :(

Dzień dobry:-)

Z rana przywitało nas piękne słońce, już czułam przypływ energii a tu d...pa, schwało się za wielką chmurą:-( dobrze, że już koniec lutego, może w marcu będzie więcej słońca:-)

ktr dobrze, że już brzuch nie boli. Wieczorem przypomniałam sobie, że w poprzedniej ciąży też miałam taki dzień po tym jak dużo nosiłam Staśka. Uważaj na siebie i miej nospę pod ręką.

pandora współczuję kwarantanny. Wykorzystaj ten czas żeby wypocząć i jak minie będziesz miała więcej siły i energii dla synka:-)

Marzycielka powodzenia w wyborze mebli. Jeżeli chodzi o mnie ciąża jest najgorszym momentem na podejmowanie decyzji. Zazwyczaj dość szybko się decyduje, w ciąży zmieniam zdanie co 5 minut:zawstydzona/y:

loleczka trzymam kciuki, żeby to jednak nie było to. Też mam tendencje do skracającej się szyjki i mam nadzieję, że tym razem zacznie się skracać w 9 miesiącu:tak: uważaj na siebie i bierz magnez.

Miłego dnia wszystkim,
lecę na zakupy. Na jutro zaprosiłam znajomych na kolację - parapetówkę. Cieszę się, że mdłości mi już odpuściły i mogę szaleć w kuchni:-D

reklama
ufff ktr dobrze, że z brzuszyskiem już wszystko ok :)

Pandora to teraz musisz być twarda i uważać, żeby się nie zarazić.

Loleczka nie strasz.. ja dzisiaj nawet zwiększyłam spowrotem dawkę magnezu, bo tak mi ciągle brzuch twardnieje od 2-3 dni... ale w pon szyjka była ok i nawet gin pozwolił mi zmniejszyć dawkę magnezu, a jak się bedzie coś działo to mam zwiększyć i dlatego dzisiaj wzięłam wiecej, zobaczymy czy coś pomoże.

Do góry